Importantă manifestare cinematografică internaţională, festivalul de film Jameson CineFest, aflat la cea de-a VIII-a ediţie şi găzduit de oraşul Miskolc în perioada 17-25 septembrie 2011 se bucură anul acesta de participarea la secţiunile Features, Scurt metraj, Documentar şi Animaţie a peste 500 de creaţii cinematografice din 58 de ţări.

Festivalul se distinge prin promovarea dialogului între şcoala tradiţională şi noul val cinematografic din Europa Centrală şi de Est, atât în cadrul selecţiei competiţionale, cât şi la conferinţele şi sesiunile de training oferite pe parcursul festivalului, informeaza ICR Budapesta.

Datorită succesului înregistrat anul acesta de coproducţia româno-ungară "Din dragoste, cu cele mai bune intenţii" în regia lui Adrian Sitaru, câştigătoare a două premii la ediţia 2011 a Festivalului Internaţional de la Locarno, organizatorii festivalului i-au invitat împreună cu ICR Budapesta pe regizorul Adrian Sitaru şi pe actorul Bogdan Dumitrache, ambii premianţi să participe la premiera filmului în Ungaria.

Premiera filmului în cadrul Festivalului Internaţional Jameson CineFest – Miskolc, va avea loc în data de 21 septembrie 2011. Pe lângă invitaţii speciali români, va fi prezent şi Thomas Schubert, recent câştigător al unui trofeu decernat de juriul Festivalului de la Sarajevo.

Adrian Sitaru este un nume cunoscut cinefililor din Ungaria după ce filmul ”Pescuit sportiv” a fost prezentat de ICR Budapesta la Săptămâna Filmului Românesc în 2010 la Budapesta şi Seghedin, iar ”Valuri” a fost selecţionat la Festivalul MediaWave-Gyor/Szombathely. Drama "Din dragoste, cu cele mai bune intenţii" (2011, 105 min.) este al doilea lungmetraj purtând semnătura lui Adrian Sitaru. Filmul spune povestea lui Alex (Bogdan Dumitrache) un tânăr de 30 şi ceva de ani a cărui viaţă intră într-un impas atunci când mama sa este internată în spitalul din micul orăşel natal, în urma unui atac cerebral.

Bogdan Dumitrache, actor român născut la Bucureşti în 1977, este absolvent al Academiei de Teatru si Film din Bucureşti , afirmându-se rapid pe marele ecran. În numai 6 ani de carieră, Bogdan Dumitrache a jucat în câteva dintre cele mai cunoscute lung şi scurtmetraje româneşti ale momentului: "Trafic", regia Cătălin Mitulescu, "Moartea domnului Lăzărescu", regia Cristi Puiu, “Hârtia va fi albastră”, regia Radu Muntean, "Tramvaiul Andreei", regia Alex Iordăchescu, "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii", regia Cătălin Mitulescu, "Lecţia de box", regia Alexandru Mavrodineanu, "Portretul luptătorului la tinereţe", regia Constantin Popescu Jr. şi "Captivi de Crăciun", regia Iulia Rugină, dar şi Loverboy (2011), regia Cătălin Mitulescu, film ce urmează să fie prezentat de ICR Budapesta cu ocazia Săptămânii Filmului Românesc la Budapesta, 2011. De asemenea Bogdan Dumitrache a debutat şi ca regizor în 2011 cu filmul “Angelica”.