Alegerile eurparlamentare au trecut, iar rezultatele pe tara si la nivel de judet au fost publicate mai peste tot. Rezultatele la nivelul fiecarei comune si a fiecarui oras, insa, sunt mai putin cunoscute. HotNews.ro si HistoryMaps.ro va propun o harta interactiva cu rezultatele fiecarui partid in toate unitatile administrativ teritoriale (UAT-uri) din tara. Vezi unde a castigat PSD-ul si in ce comune sau orase a fost depasit de PNL, PDL sau PMP.

Rezultatele europarlamentarelor pe fiecare UATFoto: Hotnews
  • Rezultatele au fost centralizate de catre Andrei Nacu de la HistoryMaps.ro si provin din raportarile oficiale ale Biroului Electoral Central.

*Nu se vede bine pe mobil? Da click aici.

  • Click pe orice UAT pentru a afla mai multe informatii
  • Click pe butonul de legenda pentru a afla informatii despre harta

NOTA: Timpul de incarcare a obiectelor pe harta poate varia.

Vizualizare hartă mai mare

In harta de mai sus sunt reprezentate toate cele peste 3.000 de Unitati Administrativ Teritoriale din Romania (UAT-uri; comune si orase), simbolizate in culorile partidului care a obtinut majoritatea voturilor.

Astfel, in 2110 de UAT-uri din 3195 (inclusiv Diaspora) USD-ul a castigat alegerile obtinand cele mai multe voturi.

PNL a avut cele mai multe procente in 527 de orase si comune, in timp ce PDL a castigat in 298 de orase si comune. In total, PNL si PDL au castigat impreuna in 825 de orase si comune.

UDMR a castigat alegerile in 262 de orase si comune, in special in zona Harghita, Covasna, Mures, Salaj, Bihor si Satu Mare.

PMP a obtinut cele mai mari procente in 8 orase si comune si a inregistrat cel mai bun scor in Diaspora, obtinand 28,64%.

Forta Civica a obtinut majoritatea voturilor (19,77%) in Predeal si in comuna Vurpar, Sibiu (34%).