VIDEO Piata Obor din Capitala: Carne de cal in loc de carne de vita, vanduta in macelarii

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 2 septembrie 2011, 9:11 Actualitate | Esenţial

Cinci unitati de comercializare a carnii din Piata Obor din Capitala au fost verificate de comisarii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, care au constatat, in urma analizelor, ca mare parte din carnea comercializata ca fiind carne de vita era de fapt carne de cal, anunta Mediafax. Potrivit unui comunicat de joi al ANPC, au fost verificate cinci macelarii, iar comisarii au prelevat probe din carnea comercializata sub denumirea de carne de vita si pentru care exista suspiciunea ca ar fi de cal.

Conform sursei citate, 86% dintre probele prelevate au confirmat faptul ca se comercializa carne de cal in loc de carne de vita.

In aceste conditii, comisarii au oprit de la comercializare aproximativ 1.000 de kilograme carne de cal si au aplicat amenzi in valoare de 25.000 de lei.

Documentele de control vor fi inaintate organelor de urmarire penala pentru aplicarea prevederilor legale, mai mentioneaza ANPC.

























Material sustinut de Superbrands

Recomandari de vara de la librarii Humanitas

Librariile Humanitas au aparut ca entitate juridica in anul 1993, insa primele doua librarii au fost deschise sub egida Editurii Humanitas inca din 1991. Cu peste 25 de ani in piata de distributie si vanzare de carte din Romania, compania isi propune sa ramana in continuare lantul de librarii cu cea mai mare pondere de carte din Romania, acordand editurilor nationale si locale, dar si autorilor romani, sansa de a ajunge la public.

3660 vizualizari

  • +2 (6 voturi)    
    Pacat (Vineri, 2 septembrie 2011, 9:33)

    Mihai [anonim]

    Pacat ca nu exista cultura carnii de cal in Romania. De fapt carnea de cal e mai sanatoasa decat cea de vita. Ca s anu mai spun de salamul uscat din carne de cal, care e delicios... si extrem de greu de gasit in Ro.
    • +5 (5 voturi)    
      exista, dar nu in Bucuresti (Vineri, 2 septembrie 2011, 10:55)

      anonim [anonim] i-a raspuns lui Mihai

      In Gheorghieni, o gasesti in magazin la 6-7lei/kg.
      Si nu numai acolo.

      Aici discutam de inselaciune & furt, e cu totul altceva.
  • +1 (1 vot)    
    pofta mare (Vineri, 2 septembrie 2011, 9:38)

    rco [anonim]

    pai, nu ar trebui sa fie carnea de cal mai scumpa decat cea de vita? oare nu se pacalesc talharii astia?

    unde s.a ajuns...
  • +5 (5 voturi)    
    Piata minoritarilor (Vineri, 2 septembrie 2011, 10:12)

    George [anonim]

    Piata Obor este controlata de grupari mafiote care stabilesc preturile marfurilor.
    Aceste grupari trebuie eliminate.
    • +2 (2 voturi)    
      Cred ca glumesti .. (Vineri, 2 septembrie 2011, 12:16)

      Romania, patria hotilor [anonim] i-a raspuns lui George

      Eliminate de catre cine? Aici in tentativa asta de tara? Cred ca glumesti! :). In Ro nu exista politie, institutii abiliate, etc (exista doar cu numele).
      Romania nici in 1000 de ani nu o sa ajunga la nivelul statelor civilizate si tot de mafioti o sa fim condusi ..
  • +5 (5 voturi)    
    obor (Vineri, 2 septembrie 2011, 10:43)

    sandu [anonim]

    cunosc bine hala obor . in cladirea veche in incinta in care se vinde si branza , cu 3 exceptii , toti cei ce vand carne sant tigani deveniti dintr-o data macelari sau carmangii , vand o carne la care iti e scarba sa te uiti dar-mite sa o mananci . si totusi exista cumparatori - lume proasta sau nevoiasa .
    o amenmda si o confiscare odata la 1 an si jumatate nu schimba nimic acolo.
    eu as permite ca vanzarea sa se faca doar de persoane cu pregatire profesionala adecvata - vanzatori scoliti , care stiu ce inseamna sa vinzi cal in loc de vaca ori mortaciuni in loc de animal abatorizat . deci la tejghea sta doar lume cu certificat de absolvire iar firma si vanzatorul care a calcat pe bec nu mai sant admise in hala obor , ca masura administrativa . cei care se ocupa de partea infractionala a faptei actioneza separat .
    cred ca ar trebui introdus un cazier al vanzatorului in care sa se inscrie inselaciunea , furatul la cantar , prezenta la serviciu in stare de sanatate necorespunzatoare ori beat , retinerea repetata a restului ,etc.
    • -1 (1 vot)    
      ... (Vineri, 2 septembrie 2011, 11:32)

      goodgirlgonemad [utilizator] i-a raspuns lui sandu

      vise, omule,vise...
  • +2 (2 voturi)    
    Doar amenzi? (Vineri, 2 septembrie 2011, 12:30)

    Veetor [utilizator]

    Doar amenzi? Dosare penale, chestii... nimic?
  • +2 (2 voturi)    
    si cate mai sunt (Vineri, 2 septembrie 2011, 13:40)

    iorgu [anonim]

    Si mai sunt substituiri din astea:
    - branza de oaie - care e mai mult branza de vaca si devine guma de mestecat cand o incalzesti
    - lubenite de Dabuleni aduse din Grecia
    - rosii de gradina - din serele lumii

    Tara lui Papura Voda.
  • 0 (0 voturi)    
    nici un control (Sâmbătă, 3 septembrie 2011, 8:06)

    NINA [anonim]

    Pe noi care avem magazine si vindem carne de la abatoare ne controleza GARDA FINANCIARA de 9-10 pe an.
    PENTRU EI NU EXISTA GARDA FINACIARA?
    In bd. TIMISOARA la depozitul MALIMP se vinde carne tocata si mici cu 6-7 lei caserola, de unde aceste preturi daca carcasa de manzat este la abator 14.26 lei/kg?
    POATE ORGANELE DE CONTROL GASESC O EXPLICATIE.


Abonare la comentarii cu RSS





Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă