Sorina Petronela Tone a fost demisa din functia de consilier personal la cabinetul secretarului de stat in Ministerul Transporturilor Eusebiu Pistru, decizia fiind luata la propunerea demnitarului, anunta Mediafax.

"Doamna Sorina Petronela Tone a fost angajata pana astazi, 01.09.2011, in functia de consilier personal la cabinetul secretarului de stat Eusebiu Pistru", informeaza Ministerul Transporturilor.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, i-a cerut secretarului de stat Eusebiu Pistru sa o destituie din functia ocupata la cabinetul acestuia pe Sorina Petronela Tone, despre care presa a relatat ca a ramas fara permis de conducere din cauza vitezei si s-a declarat "provocata" de catre politisti.

UPDATE Autoritatea Rutiera Romana i-a desfacut contractul de munca

Totodata, directorul general al Autoritatii Rutiere Romane (ARR), Melus Florian Coman, a dispus desfacerea contractului de munca al Sorinei Petronela Tone, incepand cu data de 1 septembrie, a anuntat autoritatea.

Tone a ocupat pana joi functia de inspector de resurse umane la ARR.

Presa a relatat ca Tone a ramas fara permisul de conducere, la sfarsitul saptamanii trecute, dupa ce a fost prinsa conducand cu 156 de kilometri la ora pe o sosea din judetul Iasi, in afara localitatii, pe un sector de drum unde viteza este limitata la 100 de kilometri la ora.

Tone i-a acuzat pe politisti ca au urmarit-o in afara localitatii, pentru a fi inregistrata de radar. "Domnul politist, practic, m-a provocat. Nu a fost nimic altceva decat provocare. Domnul politist mi-a spus ca seful lui i-a spus sa-mi ia permisul", a spus ea.

Sorina Petronela Tone a fost arestata, in ianuarie 2004, pentru complicitate la luare de mita, in cazul unei mite de 3.700 de dolari luata de la administratorul unei societati de transport in schimbul unui carnet cu foi de parcurs "Interbus" necesar desfasurarii activitatii firmei. La acea vreme, Tone era referent la Serviciul Operatorilor de Transport Rutier, Biroul Baza de Date si, urmare a punerii sale sub acuzare, a fost suspendata din functie de catre seful Autoritatii Rutiere Romane. Ea fost condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare.