Chirurg pediatru Alexandru Pesamosca a decedat miercuri seara in urma unui stop cardiac, la Spitalul "Marie Curie", la varsta de 81 de ani, informeaza Agerpres.

Acad.prof.dr. Alexandru PesamoscaFoto: Agerpres

In urma cu doua luni prof. dr. Alexandru Pesamosca a fost internat la sectia Terapie Intensiva a Spitalului Floreasca in stare grava, avand o insuficienta respiratorie severa.

Trupul neinsufletit va fi depus joi la biserica din curtea Spitalului 'Marie Curie' iar vineri va fi depus la Facultatea de Medicina din Bucuresti.

Potrivit unor surse medicale, prof. Pesamosca isi dorea sa fie inmormantat langa biserica din curtea Spitalului "Marie Curie". Sursele citate au precizat ca se fac demersuri pentru ca dorinta marelui chirurg sa fie respectata.

Renumit chirurg pediatru, Pesamosca locuia de mai multi ani intr-o incapere din Spitalul 'Marie Curie' (fostul Budimex) din Bucuresti.

Medicul Alexandru Pesamosca (supranumit 'tata Pesi' de copii) se numara printre marile nume din istoria chirurgiei romanesti, rezolvand un urias numar de cazuri in chirurgia plastica pediatrica (fara sa fie chirurg plastic), inclusiv in domeniul malformatiilor congenitale ale copilului, indiferent de tipul malformatiei. Cazurile operate de el au fost rezolvate definitiv, fara sechele.