Premierul Emil Boc a avertizat ambasadorii romani ca prezenta lor la misiunile din strainatate este justificata si de capacitatea lor de a gasi solutii pentru incheierea unor parteneriate intre investitorii romani si straini, transmite Mediafax. Boc le-a solicitat diplomatilor mai multa creativitate in promovarea exporturilor, dar si sa "discearna intre adevar si galagie", prezentand cu "onestitate si profesionalism" eforturile Guvernului pentru mentinerea interesului investitorilor straini pentru Romania.

Seful Executivului a facut aceste declaratii la reuniunea anuala a diplomatiei romane.

Emil Boc a spus ca pentru Romania este foarte important sa-si dezvolte relatiile economice cu statele partenere traditionale, dar si cu alte tari, iar un rol important in acest sens il are diplomatia romana. Premierul si-a exprimat speranta ca va fi demarat in cele din urma proiectul de infiintare la New York, Beijing, Moscova, Bruxelles, precum si in capitalele altor tari ale lumii, a unor centre de promovare a afacerilor care sa functioneze sub egida birourilor economice ale ambasadelor Romaniei.

"Consider ca diplomatia poate si are datoria de a fi profund implicata pe linia sa de actiune externa in eforturile vizand consolidarea iesirii din criza si de relansare economica. Am in vedere atat actiunea in contextul agendei europene, extrem de dinamice, cat si actiunea necesara in exercitarea diplomatiei economice", a spus premierul.

Pe de alta parte, seful Executivului le-a cerut ambasadorilor prezenti la reuniunea anuala a diplomatiei sa"discearna intre adevar si galagie" si sa prezinte cu "onestitate si profesionalism" eforturile Guvernului pentru mentinerea interesului investitorilor straini pentru Romania: "Astept de la niste profesionisti ai diplomatiei sa discearna intre adevar si galagie, sa prezinte cu onestitate si profesionalism eforturile intreprinse de autoritati in directia mentinerii atractivitatii Romaniei in randul investitorilor straini".

In opinia premierului, in perioada urmatoare trebuie cautate parteneriate cu state situate in toate zonele lumii.

Emil Boc a precizat ca, datorita functiei de prim-ministru, a avut ocazia sa cunoasca mai multi diplomati romani, el subliniind faptul ca acestia s-au dovedit buni profesionisti. El a adaugat insa ca la unele reprezentante ale Romaniei in strainatate este nevoie de "un plus de coeziune" si de mai multa "incredere".