Judecatorii de la Tribunalul Olt au decis miercuri ca Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, arestat la inceputul acestui an dupa ce si-a injunghiat un nepot, sa fie cercetat in libertate, transmite Mediafax. Magistratii i-au interzis insa lui Bercea sa paraseasca localitatea de domiciliu.

Bercea MondialFoto: Agerpres

Potrivit Mediafax, hotararea judecatorilor nu este definitiva, iar procurorii au atacat-o imediat cu recurs.

Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova l-au trimis in judecata pe Bercea Mondial pentru tentativa de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, instigare la marturie mincinoasa neurmata de executare, si portul cutitului, fara drept, in locuri si imprejurari in care s-ar putea primejdui viata ori integritatea corporala a persoanelor.

In februarie 2011, la Draganesti-Olt, Bercea Mondial si-ar fi injunghiat un nepot, Ionut Anghel. El a fugit de la locul incidentului, fiind prins cateva zile mai tarziu de ofiteri SRI si de politisti din cadrul IGPR in cartierul Ferentari, din sectorul 5 din Bucuresti.

In noiembrie 2010, Bercea Mondial a fost implicat intr-un conflict cu acelasi nepot. Atunci, Bercea Mondial a ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta din Slatina dupa ce masina sa a fost lovita din spate de cea a nepotului sau.

Bercea Mondial este cunoscut ca facand parte din lumea interlopa din judetul Olt, presa relatand ca acesta a fost implicat in mai multe lupte intre gruparile interlope, iar in urma cu cativa ani a fost cercetat pentru evaziune fiscala.

In februarie 2010, Mircea Basescu, fratele sefului statului, a botezat-o pe nepoata lui Bercea Mondial.

In august 2011, Parchetul a cerut instantei emiterea unui mandat de arestare preventiva pentru Bercea Mondial, sub acuzatiile de evaziune si spalare de bani, dupa ce aceasta a oferit bani cu dobanda, desi societatile sale nu derulau tranzactii, astfel ca nu poate justifica 1,3 milioane de euro. Magistratii Tribunalului Dolj au respins insa solicitarea procurorilor.