Managerul Institutului Clinic Fundeni, Carmen Orban, neaga informatiile de miercuri, potrivit carora spitalul ar fi in carantina din cauza unei infectii nosocomiale, si precizeaza ca saptamana trecuta au fost cativa pacienti cu boala diareica acuta care s-au vindecat: "Am avut cativa pacienti cu boala diareica acuta. Nu se poate compara aceasta boala cu infectia nosocomiala. Eu nu stiu ce mananca fiecare in parte", a declarat Carmen Orban, pentru Mediafax.Precizarile vin dupa ce unele posturi tv au anuntat, miercuri, ca Institutul Fundeni ar fi in carantina din cauza unui focar de infectie nosocomiala.

Medicul a mai spus ca bolnavii au fost tratati si s-au vindecat, astfel ca miercuri, in spital nu exista niciun caz de boala diareica acuta.

  • Infectia nosocomiala (sau infectia intraspitaliceasca) este acea infectie care nu este prezenta sau care nu se afla in perioada de incubatie in momentul in care pacientul s-a internat in spital si se supraadauga bolii pentru care pacientul s-a internat. Infectiile nosocomiale pot sa fie in legatura cu deficiente de igiena, sterilizare, manevre sau ingrijiri medicale, potrivit Wikipedia.

Saptamana aceasta, doi pacienti si-au pierdut viata la Spitalul Judetean "Sfantul Andrei" din Galati, unde a fost depistat un focar de infectie nosocomiala. Pacientii au murit dupa ce s-au infectat in spital cu acinetobacter.

In prezent, in spitalul galatean mai este internat un barbat contaminat cu aceeasi bacterie.

Cei trei pacienti au fost contaminati cu aceasta bacterie in timp ce erau internati la Sectia de neurochirurgie a Spitalului Judetean "Sfantul Andrei" din Galati.

Ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau, a cerut, marti, demararea unei anchete suplimentare la Sectia de neurochirurgie a Spitalului Clinic de Urgenta "Sfantul Andrei" din Galati, dupa aparitia unui focar de infectii nosocomiale.

Ritli Ladislau a solicitat o ancheta suplimentara din partea Ministerului Sanatatii, o echipa de control a ministerului urmand sa plece la Galati pentru a evalua situatia de la sectia unitatii sanitare.

Potrivit reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica (DSP) Galati, la Spitalul de Urgenta "Sfantul Andrei" din Galati s-a decis limitarea accesului vizitatorilor si s-a impus realizarea unei dezinfectii in sectiile spitalului si o limitare a numarului de operatii.

Acinetobacter baumanii este o bacterie intalnita de obicei in infectiile intraspitalicesti, una dintre surse fiind aparatele de aer conditionat.