Unul dintre cei doi pacienti contaminati cu acinetobacter, la Spitalul Judetean "Sfantul Andrei" din Galati, unde a fost depistat un focar de infectie nosocomiala, a murit, miercuri, in unitatea medicala, acesta fiind cel de-al doilea deces inregistrat la un pacient infectat in spitalul galatean, anunta Mediafax.

Directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Galati, Valentin Boldea, a confirmat decesul, precizand ca acesta s-a inregistrat in cursul noptii de marti spre miercuri.

El a declarat ca au fost recoltate probe din Sectia de neurochirurgie, unde a fost depistat focarul, dar si din Sectia de terapie intensiva, pentru a stabili sursa infectiei, in prezent fiind asteptate rezultatele analizelor.

Acesta este cel de-al doilea pacient infectat cu acinetobacter care a murit la Spitalul Judetean "Sfantul Andrei" din Galati in ultima saptamana.

In prezent, in spitalul galatean mai este internat un barbat contaminat cu aceeasi bacterie.

Cei trei pacienti au fost contaminati cu aceasta bacterie in timp ce erau internati la Sectia de neurochirurgie a Spitalului Judetean "Sfantul Andrei" din Galati.

Ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau, a cerut, marti, demararea unei anchete suplimentare la Sectia de neurochirurgie a Spitalului Clinic de Urgenta "Sfantul Andrei" din Galati, dupa aparitia unui focar de infectii nosocomiale.

Ritli Ladislau a solicitat o ancheta suplimentara din partea Ministerului Sanatatii, o echipa de control a ministerului urmand sa plece la Galati pentru a evalua situatia de la sectia unitatii sanitare.

Potrivit reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica (DSP) Galati, la Spitalul de Urgenta "Sfantul Andrei" din Galati s-a decis limitarea accesului vizitatorilor si s-a impus realizarea unei dezinfectii in sectiile spitalului si o limitare a numarului de operatii.

Acinetobacter baumanii este o bacterie intalnita de obicei in infectiile intraspitalicesti, una dintre surse fiind aparatele de aer conditionat.