Un focar de infectie cu germenul intraspitalicesc Acinetobacter, in urma careia un barbat a murit iar alti doi sunt in stare grava la urgente, a fost descoperit la sectia Neurochirurgie a Spitalului Judetean de Urgenta Galati, a declarat directorul Directiei de Sanatate Publica Galati, Valentin Boldea, potrivit Agerpres.

"Germenul intraspitalicesc Acinetobacter a fost pus in evidenta in trei cazuri, intr-unul intr-o infectie de plaga iar in celelalte in meningite. Infectia a fost remarcata la un batran de 65 ani, din comuna Vanatori, cu traumatism cranio-cerebral, care a facut aceasta suprainfectie dand in meningita. Analizele pre si post-operatorii au relevat acest germen Acinetobacter, foarte rezistent la antibiotice, care a mai fost remarcat la inca doi barbati, unul de 31 ani, din Matca, cu traumatism cranio-cerebral si altul de 58 ani, din Pechea, cu politraumatisme. Amandoi sunt la reanimare si sunt monitorizati", a spus Boldea.

El a precizat ca principalele cauze care au dus la aparitia focarului de infectie sunt existenta in sectie a instalatiei de ventilare fara filtre, mutarea ambulatoriului in incinta spitalului, fapt care permite accesul multor persoane din afara spitalului si deficiente la blocul operator la sterilizare si dezinfectie.

Masurile urgente care au fost luate s-au rezumat la limitarea numarului de operatii si a accesului vizitatorilor in spital.

Boldea a precizat ca nu se impune instituirea carantinei