Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, raspunzand unei intrebari, dupa ce a vizitat santierul autostrazii Bucuresti-Ploiesti, ca va continua sa viziteze lucrari de pe autostrada A3, relateaza Mediafax.

Presedintele Traian Basescu a tinut sa-l felicite, la plecarea de pe santierul autostrazii Bucuresti-Ploiesti, pe directorul regional, pentru lucrarile de la Transfagarasan.

"Ati facut treaba buna cu Transfagarasanul. Bravo! Ati dormit acolo, am inteles", i-a spus seful statului constructorului.

Traian Basescu a fost intrebat de unul dintre jurnalistii prezenti daca a "facut" Transalpina. "Am vazut altadata, nu anul acesta. Ati trecut voi pe acolo, e frumos? Deja a devenit vestita. Toata lumea vrea sa vada Transalpina", a raspuns Traian Basescu.

Intrebat daca va vizita Autostrada A3, Basescu a raspunzand zambind: "O sa merg. Ce altceva sa fac?".

A3 este o autostrada in constructie, de 565 km, ce urmeaza sa porneasca de la Bucuresti spre nord, sa penetreze Muntii Carpati prin Valea Prahovei, sa traverseze Podisul Transilvaniei pe diagonala, si sa ajunga, prin nordul Carpatilor Occidentali, la punctul de trecere a frontierei cu Ungaria de la Bors. Autostrada va lega orasele Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Fagaras, Sighisoara, Targu Mures, Turda, Cluj-Napoca, Zalau si Oradea.

Autoritatile romane au impartit Autostrada A3 in doua proiecte independente: Autostrada Bucuresti - Brasov si Autostrada Brasov - Cluj - Bors, numita si "Autostrada Transilvania", punctul comun fiind orasul Brasov.