Turistii aflati pe litoral nu tin cont de avertizarile salvamarilor de a nu intra in apa, cu toate ca marea este agitata, iar scaldatul este interzis, a declarat, duminica, pentru Agerpres seful salvamarilor din statiunea Mamaia, Gabriel Culea, precizand ca zeci de persoane au fost salvate de la inec doar in cateva ore ale acestei zile. Salvamarii au arborat si sambata si duminica steagul rosu, care interzice scaldatul in mare din cauza valurilor inalte si a curentilor puternici.

"Inca de sambata este interzis scaldatul. Am arborat steagurile rosii, dar turistii ignora avertizarile noastre. (...) Oamenii nu realizeaza pericolul si sunt luati de curenti. Este extrem de periculos. Mergem cu caiacele pe apa printre ei, le spunem sa se indrepte catre mal. De dimineata si pana acum am scos din apa zeci de persoane care riscau sa se inece. Va dati seama, pe intreg litoralul vorbim de sute de turisti salvati'', a spus salvamarul, intrerupand discutia pentru ca in larg a observat doi tineri luati de curenti, care trebuiau salvati.

Sambata, un tanar in varsta de 21 de ani din Bacau, care lucra ca barman la o terasa din Mangalia, a murit inecat, dupa ce a intrat in mare desi nu stia sa inoate, relateaza Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Constanta, tanarul a intrat impreuna cu un prieten in mare. Acesta nu stia sa inoate si nu a putut face fata valurilor si curentilor puternici, el nemaiputand fi salvat de la inec.

Tot sambata, doi copii in varsta de 11 si 13 ani, frati, au fost salvati de la inec, tot la Mangalia. Cei doi copii s-au aventurat in larg, iar cand si-au dat seama ca nu mai pot reveni la tarm din cauza curentilor au inceput sa strige dupa ajutor. Ei au fost auziti de catre turisti, iar acestia i-au alertat pe salvamari, care au intervenit si au reusit sa-i aduca teferi la mal pe cei doi frati.

Hotelierii estimeaza ca in prezent in statiunile de pe litoral sunt circa 200.000 de turisti, in conditiile in care numarul oficial al acestora inregistrat vineri, conform statisticilor Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta, depasea 160.000.