Fiul unui om de afaceri a fost inregistrat de aparatele radar in timp ce conducea pe Bulevardul Brancoveanu din Bucuresti cu 185 de km/h, cea mai mare viteza inregistrata vreodata de radarele politiei pe strazile din Capitala. Tanarul a primit o amenda, iar permisul sau a fost retinut pentru urmatoarele trei luni. In acelasi timp, un motociclist a fost surprins ruland cu 190 de km/h pe un drum din Oradea, unde limita de viteza este de 70 km/h.

Viteza excesivaFoto: Captura Content Channel

Politistii au spus ca soferul, care are permis auto de sase ani, nu este la prima abatere rutiera, el primind peste 20 de sanctiuni contraventionale in ultimii ani.

In ultima perioada, pe drumurile din Romania au fost inregistrati mai multi vitezomani.

Vinerea trecuta, un sofer bucurestean a fost surprins conducand cu 214 kilometri la ora pe A2 Bucuresti-Cernavoda.

Recordul absolut de viteza inregistrat in acest an pe autostrazile din Romania este de 229 de kilometri la ora pe A2. Pe autostrada Bucuresti - Pitepti, recordul este de 225 de kilometri la ora inregistrat in 30 iunie, cand politistii au surprins un barbat aflat la volanul unui autoturism BMW inmatriculat in Bucuresti ce depasise cu mult viteza maxima legala admisa.

Raspunzand unor informatii aparute in ultima vreme, legate de posibila aplicare a unor sanctiuni contraventionale pentru vitezomani in functie de venituri, comisarul sef Toma Paul a declarat intr-o intalnire online cu cititorii HotNews.ro: "Politia Rutiera nu a lansat o asemenea propunere de aplicare diferentiata a sanctiunii contraventionale in functie de venituri sau valoarea autovehiculului condus si nici referitor la confiscarea autovehiculului".