Politistii din intreaga tara au ridicat permisele a aproximativ 1.500 de soferi de vineri si pana luni, in cele patru zile fiind organizate in toata tara filtre pentru "reducerea numarului si consecintelor accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectarii regulilor de circulatie".

Serviciile rutiere din cadrul inspectoratelor de politie judetene din tara, sub coordonarea Directiei Rutiere a Inspectoratului General al Politiei Romane, au desfasurat, in acest sfarsit de saptamana, actiuni rutiere pe soselele din tara, pentru depistarea si sanctionarea conducatorilor de autovehicule care nu respecta normele rutiere", se arata intr-un comunicat de presa al politiei, citat de Mediafax.

In perioada 12-15 august, politistii rutieri au constatat in toata tara 29.150 de abateri de la normele contraventionale si 363 de infractiuni la regimul circulatiei.

Au fost retinute 1.536 de permise de conducere, "in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru nerespectarea normelor rutiere". In timpul acelorasi controale au fost retrase 452 de certificate de inmatriculare ale masinilor, pentru diverse nereguli.

Politistii prezinta, in acelasi comunicat de presa, o statistica potrivit careia in acest weekend numarul accidentelor grave, al mortilor si al ranitilor a scazut cu mult fata de cel inregistrat anul trecut. Astfel, daca in weekend-ul 12-14 august 2010 s-au produs 134 de accidente soldate cu 29 de morti si 124 de raniti grav, in weekend-ul trecut au avut loc 102 accidente, soldate cu o suta de raniti grav si 19 morti.