Reportaj HotNews.ro

VIDEO Cum a prezentat la Putna Liga Studentilor Romani din Strainatate principalele idei pentru dezvoltarea Romaniei pe urmatorii 30 de ani

de Victor Cozmei, Raluca Pantazi     HotNews.ro
Marţi, 16 august 2011, 19:42 Actualitate | Esenţial


"Romania Juna" la Putna
Foto: Hotnews
Liga Studentilor Romani din Strainatate a marcat luni, 15 august, la Manastirea Putna, implinirea a 140 de ani de la primul congres al studentilor romani de pretutindeni. Aproximativ 100 de reprezentanti LSRS, imbracati in costume populare sau purtand drapelul, au prezentat concluziile preliminare ale unui forum desfasurat la Bucuresti, prin care acestia incearca sa lanseze o viziune pentru dezvoltarea Romaniei pe urmatorii 30 de ani. In cadrul evenimentului, studentii au dezvelit o placa comemorativa, au depus coroane de flori la bustul lui Mihai Eminescu si la mormantul lui Stefan cel Mare.

Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) a organizat in perioada 12-15 august evenimentul "Romania Juna". In primele trei zile ale evenimentului, la Institutul Bancar Roman s-a desfasurat "Forumul Romania Juna" care a reunit "experti romani (...) care au ca scop trasarea Programului Romania Juna, un document care va sintetiza principalele directii de dezvoltare pentru Romania", potrivit Ligii. Luni, 15 august, in cadrul aceluiasi eveniment a avut loc Pelerinajul la Manastirea Putna, unde reprezentantii LSRS au prezentat concluziile preliminare ale Forumului, au depus coroane de flori si au serbat implinirea a 140 de ani de la primul congres al studentilor romani de pretutindeni.Reprezentantii Ligii s-au adunat luni, 15 august, la ora 9:00 la Manastirea Putna, unde au participat la Liturghie. Imbracati in costume populare sau afisand steagul Romaniei, o parte dintre cei aproximativ 100 de tineri prezenti la Pelerinaj au mers apoi la masa campeneasca din livada Manastirii, pe care au inceput-o cu rugaciunea "Tatal nostru". La ora 15:00, conform programului, la Manastirea Putna a inceput congresul "Romania Juna", cu o rugaciune de deschidere rostita de IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, a continuat cu intonarea imnului national de catre inaltele fete bisericesti si studentii prezenti la adunare, dupa care a fost citit mesajul Patriarhului Daniel.  

Mesajul Patriarhului Daniel

Mesajul transmis de Patriarhul Daniel s-a intitulat "Tinerii romani in rugaciune si cooperare" si a inceput cu binecuvantarea tututor organizatorilor si participantilor la congresul LSRS. "Ne bucuram cand tinerii bisericii noastre, in pofida crizei materiale si spirituale pe care o traverseaza societatea actuala tot mai secularizata, intensifica viata lor duhovniceasca, prin marturie si misiune crestina, cu fidelitate si dragoste fata de valorile perene ale credintei si neamului romanesc", se arata in mesajul Patriarhului. Acesta a precizat ca initiativa Ligii "arata ca iubirea de patrie inseamna in acelasi timp rugaciune si gandire creatoare, afectiune si actiune pentru Romania."

"Ne rugam bunului Dumnezeu sa ocroteasca pe toti tinerii care s-au intalnit in rugaciune la Manastirea Putna, sa le daruiasca sanatate si mantuire, pace si bucurie sufleteasca, intelepciune si spor de fapte bune", a incheiat Patriarhul Daniel.

Mesajul transmis de acesta a fost urmat de o declaratie rostita de IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, care a indemnat la "unitate, unire in gand, in simtire si in lucrare pentru ca suntem fiii aceluiasi pamant".

Presedintele LSRS: Romania Juna este un demers pur civic, fara niciun fel de aspiratii politice
 
Presedintele LSRS, Sebastian Burduja, a continuat seria discursurilor, amintind ca in urma cu 140 de ani a avut loc primul congres al studentilor romani. "Atunci, pe aceste locuri sfinte, istorice, au raspuns chemarii lui Eminescu, Slavici si Xenopol peste 3.000 de tineri romani din toate provinciile romanesti", a declarat Burduja. "Fara a indrazni vreodata sa ne ridicam la inaltimea faptelor inaintasilor nostri, sustinem ca un nou moment Putna 1871, adaptat contextului actual, modern si democratic, este absolut necesar in contextul unor schimbari profunde in plan national si mondial", a continuat presedintele Ligii.

Acesta a precizat ca "Romania Juna este un demers pur civic, fara niciun fel de aspiratii politice", declarand ca in urmatoarele decenii "generatiei tinere de astazi ii va veni inevitabil, inevitabil randul de a ocupa pozitii de decizie in procese de dezvoltare a Romaniei". "Dorinta noastra este ca rezultatul forumului Romania Juna de la Bucuresti (...) sa fie o platforma deschisa de idei viabile pentru Romania urmatoarelor decenii", a continuat Sebastian Burduja.

Concluzii preliminare ale Forumului Romania juna de la Bucuresti, anuntate de presedintele LSRS:
 • Identitatea noastra nationala are la baza cinci atribute esentiale: respectul de sine, munca, libertatea, cumpatarea si demnitatea. Identitatea noastra se manifesta prin limba romana, constiinta si memoria istorica, credinta si morala, traditiile, obiceiurile si simbolurile nationale.
 • Pledam pentru stimularea interesului pentru lectura, pentru cenzura vulgaritatii, recunoastem rolul educational si spiritual al Bisericii in istoria Romaniei, incurajam prezenta reala a simbolurilor nationale in spatiul public: imn, drapel si stema.
 • Aspiram la o Romanie a noastra, a cetatenilor, a oamenilor, cu o justitie predictibila si institutii functionale, transparente si corecte.
 • Romania viitorului poate redeveni granarul Europei, asa cum a fost multi ani, prin ferme competitive la scara mare. Romania viitorului va fi una in care intreprinzatorii privati vor reprezenta dinamica unei economii echilibrate si puternice.
 • Pe scena internationala, Romania isi poate redobandi respectul, isi poate asuma un rol diplomatic activ si fructifica pozitia deosebita de care se bucura in plan regional.
 • In ceea ce priveste sfera energetica si mediul, Romania nu mai poate ignora solutiile de eficientizare si liberalizare a pietii de energie si va arata un interes sporit pentru prezervarea diversitatii mediului si recupararea cat mai multor paduri afectate de interventii abuzive.
 • Sustinem de asemenea un referendum national pe tema Rosia Montana, militand pentru pastrarea bogatiilor si istoriei acestei tari.
Sorana Mihaela Serban, vicepresedinte adjunct LSRS: Incercam sa oferim o viziune pentru dezvoltarea Romaniei pe urmatorii 30 de ani

Vicepresedintele adjunct pe comunicare si informare al LSRS, Sorana Mihaela Serban, a declarat pentru HotNews.ro ca in urmatoarele doua saptamani fiecare grup de expertiza va cizela concluziile Forumului si le va oferi publicului spre dezbatere. "La final vom avea un document reprezentativ cu care incercam sa oferim o viziune pentru dezvoltarea Romaniei pe urmatorii 30 de ani. (...) Nu se doreste a fi o strategie nationala, nu se poate elabora o strategie nationala in trei zile", a explicat aceasta.

Declaratiile liderilor LSRS


Sebastian Burduja, presedintele LSRS: Nu am primit niciodata vreo finantare de a domnul Dan Voiculescu / Mandatul meu se incheie anul viitor

"Am dorit sa trimitem un semnal mai mult civic, nu este un demers cu niciun fel de implicatii politice, nici acum, nici pe viitor", a declarat pentru HotNews.ro Sebastian Burduja, presedintele Ligii. In ce priveste acuzatiile de bigotism si de nationalism lansate la adresa LSRS de un alt grup de studenti din diaspora, presedintele Ligii a declarat ca invita aceste voci la dialog, "sa vedem unde am gresit, daca am gresit; suntem absolut dispusi sa invatam din greselile noastre".

"Nu am primit niciodata vreo finantare de la domnul Dan Voiculescu", a precizat Dan Burduja. Acesta a declarat ca organizatia traieste din finantari de la sponsori si ca nu a acceptat niciodata un compromis. "Astept si eu sa vad exact cu ce l-am ajutat pe dl. Dinu Patriciu sau pe dl. Dan Voiculescu sau pe alti domni si doamne care ne-au ajutat de-a lungul timpului", a continuat liderul organizatiei.

Referitor la acuzatiile potrivit carora conducerea LSRS nu este transparenta, fiind numita si nu aleasa, Burduja a declarat ca aceasta conducere este cea care a constituit liga juridic. "La finalul primului an de mandat, am mers peste ceea ce a cerut legea si am solicitat un vot de incredere din partea membrilor, in sedinta online, unde s-a obtinut vot de incredere, cu voturi, ce e drept, relativ putine, dar conform statutului este legal", sustine Sebastian Burduja. "Nu incercam sa fim dictatoriali sau lipsiti de transparenta, de altfel toate sedintele sunt vizibile online, toate documentele ligii sunt vizibile online si veti vedea vom preda stafeta destul de curand", a anuntat presedintele LSRS. Acesta a explicat ca mandatul sau se incheie anul viitor, insa daca Liga va avea un alt presedinte "atunci sau daca va fi mai devreme vom vedea, dar in orice caz este un termen apropiat". In orice caz, de aceasta data "vor avea loc alegeri", a anuntat Burduja.

Acesta a precizat ca, potrivit statutului Ligii, "calitatea de membru al ligii este deschisa oricarui cetatean roman si am asigurat intotdeauna drepturi egale si beneficii egale pentru toti cetatenii Romaniei, indiferent de religie, orientare sexuale, etnie, sex samd".  

Amintim ca grupul de pe Facebook "Pe mine NU ma reprezinta Liga Studentilor Romani din Strainatate - LSRS" a lansat saptamana trecuta o scrisoare deschisa in care acuza LSRS ca promoveaza opinii "bigote si impregnate de nationalism". "Avand in vedere ideologia esentialista si nationalista promovata in opinia noastra de LSRS prin Romania Juna, ne intrebam cum de sunt sustinuti si finantati de institutii ale statului. Pelerinajul la Putna este organizat chiar sub inaltul patronaj al BNR", se arata in comunicatul realizat pe Facebook de peste 100 de studenti romani din strainatate. Citeste aici scrisoarea deschisa


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

14042 vizualizari

 • +15 (55 voturi)    
  LS(O)RS (Marţi, 16 august 2011, 20:04)

  me [anonim]

  O de la ortodocsi, cel mai corect.

  La prima vedere, in sfarsit cineva isi propune o vedere pe permen mediu. Iata ca cineva se decide sa faca ceva. Bravo!

  Insa iau si citesc. Dam din nou peste acelasi fum de tamaie ce pluteste peste toata viata laica. Citesc mai departe si dau peste un munte de platitudini, cu odor de nationalism Vatra Romaneasca, imbracate in fraze voit pretioase. Vorbim ceva de educatia stiintifica, in afara de rolul bisericii? Ceva cercetare care sa asigure tarii accesul la tehnologie prin patente? "poate deveni..." insa nici pomeneala de extragerea agriculturii de sub voia lui D-zeu. Si altele

  Exact ce au studiat ai nostri studenti in strainatate?!? Scuze, insa daca nici aici nu se pot auzi niste idei concrete, cu viziune practica, si continuam cu perpetuarea caracatitei ortodoxiei in stat, nu ne ramane decat sa ne ingesuim la sarmale in curtea palatelor cu statie de aplificare prin care spala creierul muezinul...
  • -10 (36 voturi)    
   O -> B/U (Marţi, 16 august 2011, 21:07)

   mee [anonim] i-a raspuns lui me

   Dl. me, ar trebui acoperita o latura lipsa a cunostintelor, referitoare la rolul BOR in istoria Romaniei. dar, se pare ca habarnismul da usor verdicte ... Btw, ar fi fost mai buna LS(B)SR? Cu B de la bolsevici sau poate cu U de la umanisti?

   Si inca ceva: de remarcat in 'protest' este ca (cvasi)majoritatea sunt de ECU din Budapesta (se poate face un test statistic daca e nevoie). Interesant, nu?
   • +10 (36 voturi)    
    Dap (Marţi, 16 august 2011, 22:20)

    Orpheus [utilizator] i-a raspuns lui mee

    Personal preferam umanistii decat bigotii...
    • +2 (6 voturi)    
     Mai bine liberal umanistii conservatori (Miercuri, 17 august 2011, 14:40)

     Bogdan [anonim] i-a raspuns lui Orpheus

     Cu solide legaturi securiste.O adevarata sinteza a valorilor universale. Cu geniali carturari precum Gadea, Ciutacu, Badea drept lumini calauzitoare. Ce viziune inaltatoare !
     • +1 (1 vot)    
      Gadea & co (Miercuri, 17 august 2011, 18:44)

      mvr [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan

      Ai grija, Gadea e din tabara bigotilor, chiar daca nu din secta ortodoxa. Nici Badea nu e prea departe.

      Asa ca "argumentul" tau iti saboteaza punctul de vedere in loc sa-l sustina :)
  • -7 (35 voturi)    
   nu stiu ce ai studiat tu... (Marţi, 16 august 2011, 21:22)

   piktor [anonim] i-a raspuns lui me

   ...draga anonim,
   dar ai intuit ceva adevar in pledoaria ta. Si anume ca singura viziune pe termen mediu si lung din tara asta e de sorginte ortodoxa si nationala
   Asa a fost de 2000 de ani, asa va fi pana la sfarsit.

   ps. Tu ce facultate ai terminat?
   • -3 (9 voturi)    
    lol (Miercuri, 17 august 2011, 6:49)

    tc [anonim] i-a raspuns lui piktor

    și tu ești anonim, pentru mine cel puțin.

    Revenind la subiect, am înțeles ca LSLR a reușit sa atragă puțini studenți.
    De ce? Nu au studenți la marketing(deșii nu sînt de acord cu folosirea tuturor tehnicilor în acest caz) care se implica activ? Iar faptul ca încearcă sa ajute alți studenți este un avantaj.
   • +4 (6 voturi)    
    sa ne fereasaca soarta (Miercuri, 17 august 2011, 12:58)

    gaga [anonim] i-a raspuns lui piktor

    eu trag speranta ca om iesi pana la urma din namol.
  • -4 (24 voturi)    
   natia romana (Marţi, 16 august 2011, 21:29)

   unul [anonim] i-a raspuns lui me

   cred ca suntem un popor BETEAG. romanul de azi este un om BETEAG: daca nu te fura te tepuieste, daca nu te injura te loveste, daca nu te minte te fraiereste si dupa mine asta nu e o BOALA este un BETESUG". hai pa!
  • +8 (14 voturi)    
   cred ca ne agitam degeaba, (Miercuri, 17 august 2011, 11:46)

   hash [anonim] i-a raspuns lui me

   sunt 100 de oameni, ei visau sa stranga cateva mii.

   o suta de oameni se aduna la o intrunire MLM.
  • +5 (9 voturi)    
   In completare. (Miercuri, 17 august 2011, 13:26)

   nick [anonim] i-a raspuns lui me

   http://www.contributors.ro/dezbatere/emanatia-lui-zamolxe/
   Un articol interesant, avand comentarii pro si contra la fel de interesante.
  • +8 (10 voturi)    
   Antinational poate agramat nu (Miercuri, 17 august 2011, 13:59)

   bogdan [anonim] i-a raspuns lui me

   Daca a fi impotriva tarii si a celor ce mai cred in valorile nationale a devenit o moda a posta ineptii in termeni agramati nu mai este asa de "modern". Cunoasterea limbii si scrierii Romane nu este optionala chiar pentru cei ce scuipa pe valorile nationale. Cat despre delirul cu ortodoxie si muezin e probabil ratacirea fireasca a unei minti erodate de multi-culturalism si ideologii stangiste. Toate tarile care au reusit social si economic au pus la baza ideile nationale si mandria de a apartine unui spatiu cultural (Germania, SUA, China, etc).
 • -1 (21 voturi)    
  si curcile stiu ca ... (Marţi, 16 august 2011, 20:13)

  Petre Petre [anonim]

  astea nu sunt idei, ci deziderate/obiective. Puteti face diferenta ? Sunt asteptate idei cum sa ridicam nivelul de moralitate al chiaburilor, altfel suntem morti cu totii Fara idealisme! Fara inginerii pervers-financiare!
 • +6 (16 voturi)    
  prea mult festivism! (Marţi, 16 august 2011, 20:18)

  vic [anonim]

  Mult prea mult festivism!
 • -4 (22 voturi)    
  nationalism vizionar si orb (Marţi, 16 august 2011, 20:33)

  kolozsvar [anonim]

  vatra romaneasca a murit, traiasca vatra romaneasca prin romania juna cu mici precizari:

  respectul de sine: vrea sa zica egoism
  munca: vrea sa zica hotie, spaga, pile si lene
  libertatea: vrea sa zica sclavie
  cumpatarea: vrea sa zica graba
  demnitatea: vrea sa zica mandrie oarba
  • +9 (11 voturi)    
   pentru credibilitate... (Miercuri, 17 august 2011, 4:16)

   marcel [anonim] i-a raspuns lui kolozsvar

   ...spune-ne ceva si despre Jobbik
 • -2 (28 voturi)    
  O initiativa utila si frumoasa (Marţi, 16 august 2011, 20:35)

  mircea [anonim]

  Ce au facut acesti tineri a fost foarte frumos. Am participat nefiind membru al niciunei organizatii, si in aer se simtea iubirea de patrie, entuziasmul si sentimentul ca faci ceva pentru tara, nu pentru tine personal. Personal, nu ma uit deloc la tembeliziunile lui Voiculescu si pot spune ca nu am auzit de nici o imixtiune a acestora in vre-un fel. Intr-un cuvant: Felicitari!
 • +12 (28 voturi)    
  ASCOR - Ramura Externa (Marţi, 16 august 2011, 20:38)

  MihaiG [utilizator]

  Eu m-as bucura daca Liga Studentilor Romani din Strainatate si-ar gasi un nume mai reprezentativ.

  De exemplu A.S.C.O.R - R.E. – Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani - Ramura Externa.
  • +1 (7 voturi)    
   De ce nu: A.T.R.I.Ş.C.C.A.C.P.R.A.D.G. (Miercuri, 17 august 2011, 12:43)

   Fisherman [utilizator] i-a raspuns lui MihaiG

   Adica: Asociaţia Tinerilor Români Inteligenţi Şi Conştienţi Că Actuala Clasă Politică A Dat Greş.
   De ce să se ascundă dupa deget ?
   Corect ar fi, aşa cum a dorit Eminescu: România Jună.
   A fost şi a rămas o iniţiativă a inteligenţei româneşti educată în importante universităţi şi academii europene.
   vezi: www.putna.ro/Cronologia-s2-ss4.php (capitolul Secolul XIX).
   Aici, în România, după cum s-a aflat de curând, diplomele se cumpără ca la piaţă.
   Aici, în România, după cum am s-a aflat ceva mai de demult, politicienii au o altă agendă decât prosperitatea statului.
   • +5 (11 voturi)    
    pentru ca (Miercuri, 17 august 2011, 14:01)

    PaulR [utilizator] i-a raspuns lui Fisherman

    Pana una alta acesti "Tinerilor Români Inteligenţi" s-au inconjurat de personaje precum Dan Voiculescu, Mircea Geoana si Mircea Chelaru - un sinistru colaborator al securitatii, un esec si un nationalist promotor al unui criminal de razboi.

    Sunt deja destule articole care arata increngatura asta de relatii. Daca nu le-ati vazut inca le puteti cauta pe google sau pe site-ul LSRS. Si atunci unde e desprinderea de putreziciunile din actuala clasa politica?

    Nu va mai proiectati sperantele pe diversi 'bine-intentionati', cel putin nu inainte de a vedea ce mesaj transmit si ce fel de 'hram' poarta.
  • +7 (9 voturi)    
   poate un ASCOR-reloaded (Miercuri, 17 august 2011, 14:08)

   neutrino [anonim] i-a raspuns lui MihaiG

   desi saracu´ e mort...sau cel putin asa ar trebui sa fie.

   Si ne mai miram cum de avem icoane prin clase si prin salile de seminar (nu teologic)
 • -4 (36 voturi)    
  am fost acolo! (Marţi, 16 august 2011, 20:38)

  Malina Curca [anonim]

  Am fost la Putna si pot sa va spun ca a fost una dintre cele mai frumoase sarbatori pe care le-am vazut eu vreodata. Nu sunt fanatica religioasa, sunt o romanca care isi iubeste tara si s-a saturat de oameni falsi si invidiosi.
 • +17 (37 voturi)    
  O mare dezamagire! (Marţi, 16 august 2011, 21:04)

  un tanar din Romania, fara patima [anonim]

  Sincer, privindu-l pe tanarul presedinte la o emisiune televizata, mi- a facut o impresie buna. Din perspectiva unui tanar care NU a studiat in strainatate, ii apreciez mult pe cei care ne reprezinta cu cinste in afara tarii, insa,NU POT FI DE ACORD CU UN LIMBAJ SPECIFIC SEC. AL XIX-LEA. Asa cum poezia a evoluat, cum scrierea istorica a trecut de epoca romantismului, dragi tineri eu cred ca si discursul despre identitatea nationala a trecut in alta epoca. Eu ma indoiesc ca cei de la Harvard sau Oxford asa predau teoria politica, pentru ca de asta tine. A vorbi despre morala, biserica si identitate de parca am fi sub asediu , e ABSOLUT DEPASIT.
  • +5 (27 voturi)    
   LSRS (Miercuri, 17 august 2011, 5:56)

   claus [anonim] i-a raspuns lui un tanar din Romania, fara patima

   Hai sa fim seriosi: MBA chiar de la Harvard este un amarit de master; sunt zeci si zeci de romani capabili cu doctorate de la universitati de primul rang cu stagii postdoc la alte universitati si laboratoare sau unii care la douazeci si ceva de ani sunt deja angajati ca profesori la universitati bune care sunt cu zeci de capete peste putoiul asta infatuat, nationalist si plin de sine. Diferenta e ca aia nu au timp de prostii si isi vad de treaba aici in State sau in alte locuri din lume si nu viseaza sa devina lideri nationalisti si sa-i scoale pe romanii adormiti la liman. Pina la urma toata miscarea asta tot impostura se numeste. Daca va supara ce va spun dati un semn pe email; am argumente destule sa-mi sustin ipoteza.
   • 0 (2 voturi)    
    cred ca vorbim aceeasi limba (Joi, 18 august 2011, 0:18)

    dan [anonim] i-a raspuns lui claus

    Eu nu contraziceam ce spuneti.Nu vad de ce m-ar supara. Eu doar imi exprimam dezamagirea fatza de autopropusii unei generatii in care nu ma regasesc. Eu nu am studiat afara, repet, din pacate sau din fericire. Insa pot spune ca daca in tara e plin de asemenea tineri, nu ma asteptam ca din State sa vina asemenea specimene. Din punctul meu de vedere aceasta atitudine nu e decat frustrarea ca acolo nu sunt ceea ce ei cred ca merita a fi. Pana una alta chiar mi-e greu sa inteleg de ce un tanar cu un discurs prost este luat atat de mult in seama. Doar pentru ca vine din Occident? Sper ca nu!
    • 0 (2 voturi)    
     LSRS (Joi, 18 august 2011, 6:40)

     claus [anonim] i-a raspuns lui dan

     Eu am studiat si de fapt sunt in strainatate si sunt absoulut de acord cu ceea ce spui. My point: depinde si ceea ce studiezi in strainatate; nu mi se pare ca trebuie sa ii imbratisam pe toti cei care studiaza in strainatate: exista si aici un spectru similar cu cel din Romania: unii foarte buni (putini) dar si multi mediocrii si chiar impostori. Un om care a trecut prin furcile caudine a unui doctorat la o universitate seriosa din State si a reusit sa treaca printr-un post doc si sa ia o pozitie de faculty (profesor) la orice universitate decenta de aici merita toata lauda. Este extrem de greu si de competitiv sa ajungi acolo. Pe de alta parte sunt sute/mii de absolventi cu masterate chiar si MBA de la Harvard care...intr-adevar dau dovada de a fii capabili sa functioneze intr-o companie sau societate comerciala...si cam atit. Nu se poate compara nivelul celor doua specializari...si amindoua sunt utile societatii. Dar, again...hai sa fim seriosi nu putem sa ne imaginam (eu cel putin)ca niste absolventi de masterate de oriunde ar fii ei sunt cei care dau solutii despre ce va fii Romania de miine. Eu am avut 6 masteranzi anul trecut (au absolvit toti in enviromental sciences cu scor foarte bun) si desi buni profesionisti... nu le-asi da tara pe mina pentru ca nu cred ca sunt in stare sa aiba o viziune. Deci de acord cu tine...nu ma regasesc in cei care au acest discurs si au singurul argument ca sunt absolventii unor scoli de prestigiu din strainatate. Depinde ce scoala ...ce nivel...si ce a demonstrat dupa absolvitre. E greu...dar astea sunt valorile la care ar trebui sa ne referim.

     Claus
 • +24 (40 voturi)    
  Mda (Marţi, 16 august 2011, 21:36)

  Kriss_1 [utilizator]

  Cand am vazut popii aia pe acolo am dat skip la articol..biserici cat mai multe cheia succesului,for men in black desigur.
  • -6 (14 voturi)    
   Ai vrut sa arati cat te duce... (Miercuri, 17 august 2011, 11:32)

   Zak [anonim] i-a raspuns lui Kriss_1

   Din pacate oameni ca tine ne conduc astazi tara si popanii de care vorbesti tu duc tara de rapa...adica oameni fara credinta!

   Daca ma uit si al Carui nume il porti imi dau seama ce viata jalnica ai!!
 • 0 (26 voturi)    
  In sfarsit, o initiativa valoroasa! (Marţi, 16 august 2011, 21:41)

  Nicolae Iorga [anonim]

  Nimeni nu este perfect dar, cel putin, aceassta Liga a Studentilor Romani din Strainatate, incearca sa ofere o viziune clara despre cum trebuie sa arate Romania in urmatorii 30 de ani si cum ar trebui sa functioneze institutiile acestei tari, dintre care multe, si as numi aici doar administratia si justitia sunt pe undeva inainte de 1871! Daca Eminescu ar trai astazi el ar reface aceeasi initiativa pe care a lansat-o in 1971, pentru ca lucrurile nu s-au schimbat fundamental cu nimic in aceasta tara. De aceea este nevoie de acest suflu nou, tineresc al generatiei "Romania Juna", carora ii doresc sa puna aceasta tara pe picioare si la locul ei in Europa si in concertul mondial, atunci cand vor avea in maini deciziile puterii statului. Doamne ajuta-i!
  PS Cenzura vulgaritatii, practicata din plin de toate televiziunile si cele mai multe ziare-gen tabloidele: Clik, Can can, Libertatea si multe altele ar trebui introdusa imediat prin lege, deoarece afecteaza cel mai grav si in profunzime mediul social si spiritul civic al intregii natiuni. Noi nu navem nevoie de asa ceva si nu trebuie ca mass media sa fie in mainile unor bolnavi obsedati sexulai.Este in fapt, o mare manipulare orchestrata si controlata de cercuri de interese total contrare intereselor poporului roman. Sa ne trezim odata la realitate, nu suntem un popor de cretini!!!
  • -1 (7 voturi)    
   Dacă ar trăi Eminescu (Miercuri, 17 august 2011, 14:12)

   Fisherman [utilizator] i-a raspuns lui Nicolae Iorga

   poate că ar fi mai fi ucis încă odată !
   Jalea din Doina lui răsună încă încă şi mai tare, ţara geme şi mai rău de atâta străinătate care s-a infiltrat adânc în mecanismele conducerii, urmându-şi planul secular de subminare a naţiunii romane.
   Nici o reformare a statului nu a fost permisă de conjuraţia nomenklaturii.
   Numai o mişcare a tinerilor neatinşi de otrava parvenitismului ar putea avea succes.
   Iniţiativa noilor Junimişti ar putea sa devina un punct nodal al schimbării cu condiţia să se organizeze astfel încât să nu permita infiltrarea provocatorilor dirijaţi de monstruoasa coaliţie dintre trădătorii de neam şi mai vechii opozanţi ai întemeierii unui stat puternic aşezat peste Carpati între Tisa şi Marea Neagră.
 • +9 (33 voturi)    
  Camasile albastre (Marţi, 16 august 2011, 21:47)

  Unu' [anonim]

  Camasile albastre si-au inceput lupta nationalista. Sper sa nu aiba martiri si sa nu se extinda mai mult decit un pelerinaj pe an. Bine totusi ca ati amintit in articol ca sint si alti studenti romani din strainatate sau nu care nu se simt reprezentati de LSRS, nici eu nu m-as simti reprezentat de ei.
  • +1 (11 voturi)    
   La astia sariti repede (Miercuri, 17 august 2011, 11:35)

   Zak [anonim] i-a raspuns lui Unu'

   De Garda Secuiasca, care chiar sunt niste fascisti, nu se ia nimeni??? ...e plina tara de tembeli fara creier!
 • +2 (28 voturi)    
  Intrebare (Marţi, 16 august 2011, 22:23)

  Orpheus [utilizator]

  De ce se permite organizarea unor astfel de intalniri cu iz de legiune la Putna? Cred ca Stefan cel Mare s-a facut ventilator in mormant.
  • +4 (12 voturi)    
   De ce? (Miercuri, 17 august 2011, 11:36)

   Zak [anonim] i-a raspuns lui Orpheus

   De ce permite statul roman organizarea de tabere fasciste de catre tineretul maghiar in Romania si de ce finanteaza autoritatile locale din Harghita si Covasna astfel de "tabere de vara"???
 • +11 (25 voturi)    
  Experti? Societate secularizata? (Marţi, 16 august 2011, 23:57)

  Alui [anonim]

  Cum pot fi niste studenti, EXPERTI?!!! E culmea ridicolului. O societate din ce in ce mai secularizata cu o biserica la doua-trei zile?!!!
  Spiritualitatea e necessara intr-o societate, dar cand o biserica ia din resursele invatamantului, sanatatii, infrastructurii, etc, fara sa dea mai nimic in schimb, se aseamana cu cancerul. Si cancerul porneste de la niste celule normale care au un rol, dar cand aceste celule devin cancerigene consuma resursele celorlalte celule sanatoase din organism, doar pentru a se multiplica, fara alt rol, si in final organismul moare. Inca un argument in favoarea teoriei cancerizarii BOR, e ca BOR nu mai aduce
 • +15 (25 voturi)    
  Continuare (Marţi, 16 august 2011, 23:59)

  Alui [anonim]

  ... BOR nu mai aduce nimic bun societatii, altfel cum se explica decaderea morala in paralel cu cresterea bisericilor?
  • -3 (9 voturi)    
   Raspuns (Miercuri, 17 august 2011, 11:38)

   Zak [anonim] i-a raspuns lui Alui

   Pai fa-te popa si schimba tu situatia!
   • +5 (5 voturi)    
    N-am bani de mita (Miercuri, 17 august 2011, 14:16)

    Alui [anonim] i-a raspuns lui Zak

    Iti trebuie milioane sa ajungi IPS:).
    • -3 (3 voturi)    
     Vino cu dovezi (Miercuri, 17 august 2011, 16:05)

     Zak [anonim] i-a raspuns lui Alui

     ...dupa ce te-ai facut popa si an slujit ani buni, vino cu dovezi ca BOR este o institutie corupta, ca sa te cred.
     • +1 (1 vot)    
      N-ai auzit de "IPS" Tomiteanul (Miercuri, 17 august 2011, 19:08)

      Alui [anonim] i-a raspuns lui Zak

      Care era sa popeasca un ziarist sub acoperire, contra cost? Dupa cati ani ai iesit din sihastrie?
 • -1 (25 voturi)    
  daca totusi (Miercuri, 17 august 2011, 0:07)

  Maria [anonim]

  incercati sa le cititi cv urile acestor oameni si nu va mai ramane de facut un singur lucru. Sa va cumparati o palarie, ca sa aveti ce scoate in fata lor!
  La Harvard, Stanford, Yale sau Oxford nici nu te urca si nici coboara telefoanele sau baietii destepti din Romania. Acolo esti bun sau...pleci acasa!

  Cit despre romanii astia, au venit acasa dar de bunavoie si cu diplome cum laude....
  si daca i-ar plati toti Voiculestii si Patricienii din Romania si tot merita sa spui: Bravo lor!
  Asta da investitie pentru moguli!!!
  • +3 (17 voturi)    
   Unde a terminat facultatea G.W. Bush? (Miercuri, 17 august 2011, 9:19)

   Alui [anonim] i-a raspuns lui Maria

   Tot acolo si TOT ASA ca si membrii cu parinti milionari ai LSRS. Cu bani. Deci se poate;).
  • +3 (15 voturi)    
   Da-ne exemple de absolventi cu diplome "cum laude" (Miercuri, 17 august 2011, 9:21)

   Alui [anonim] i-a raspuns lui Maria

   :)))
  • +4 (8 voturi)    
   Maria, un pont (Miercuri, 17 august 2011, 14:44)

   neutrino [anonim] i-a raspuns lui Maria

   vezi ca "cum laude" este "nota cea mai proasta pe care o poate lua un absolvet...aia cei mai buni iau Summa cum laude apoi urmeaza
   Magna cum laude ...
   iar la urma
   Cum laude...
   da de stire repede pe la postaci, stau schimva CV-ul :)
   De, greu cu echivalarile astea universitate...

   Apropo, ne poti da si un Cv daca tot veni vorba...sau macar numele celor care au venit de la Yale, Oxford (nu aia care au plecat cu "burse" date de voiculescu si Paturiciu ci a omanilor care au aplicat pentru o bursa acolo.
 • 0 (24 voturi)    
  Felicitari (Miercuri, 17 august 2011, 0:34)

  dum_i [utilizator]

  Un demers de laudat si probabil unic pana in prezent. Cred cu tarie ca este nevoie de agregarea populatiei romane (pentru ca in acest moment nu avem un popor roman ci o populatie unita de nimic) in jurul unor valori comune. O parte dintre cele propuse de ei cred ca sunt valide.

  Iar despre grupurile de "studenti" in frunte cu "studentul" goinea si compania, nu pot sa am decat 2 intrebari:

  1. Ce au facut ei pana acum pentru Romania?

  2. De ce refuza dialogul pe care LSRS vad ca il propune? Sau altfel spus, ca sa nu fiu deplasat, au incercat inainte de a demara campania asta de marxism-leninism fortat, sa discute cu cealalta parte? Pentru ca altfel..inseamna ca sunteti cam ipocriti, nu?
  • -3 (15 voturi)    
   Dar LSRS ce a facut concret pt. Romania? (Miercuri, 17 august 2011, 9:29)

   Alui [anonim] i-a raspuns lui dum_i

   In afara de vorbarie(in limbaj de lemn) goala?
   Dialogul exista, LSRS n-are decat sa raspunda la acuzele care i se aduc. Si tu crezi ca "marxist-lenininstii" s-ar lega de securisti(ex. Pimen)?
   Care e valoarea comuna pe care o propui tu si care sa nu incalce libertatea nimanui? Ce propuneri ale lor zici tu ca sunt valide?
 • -3 (17 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 17 august 2011, 3:05)

  [anonim]

 • +11 (23 voturi)    
  daddy's boy (Miercuri, 17 august 2011, 4:31)

  Sofia [anonim]

  Domnul Burduja a uitat sa mentioneze la sponsori pe tatal domniei sale. Si nu numai atat, scolile lui inalte au fost platite cu bani grei de parintii milionari.
  • +3 (13 voturi)    
   Intrebare (Miercuri, 17 august 2011, 11:22)

   nano2k [utilizator] i-a raspuns lui Sofia

   Si? Daca are parinti milionari ar trebui sa se impuste sau ce?
   Bravo, tovarasa Sofia! Da cu chiaburii de pamant!
   • +2 (8 voturi)    
    daca i s-a platit scoala.. (Miercuri, 17 august 2011, 13:53)

    hash [anonim] i-a raspuns lui nano2k

    trebuie sa stii ca oricine, oricat de prost, poate face scoala la Harvard si aiurea, contra cost.

    problema e ca isi etaleaza calitatea de student la harvard.

    deci da, daca are parinti milionari care ii platesc studiile, nu are merite deosebite ca studiaza la Harvard.

    multi studenti romani sunt la universitati americane PE BANII ALTORA, aceia merita respect si sa plecam urechea la parerea lor.

    de politruci suntem satui.
    • +1 (7 voturi)    
     Urat (Miercuri, 17 august 2011, 14:06)

     nano2k [utilizator] i-a raspuns lui hash

     Este urat sa califici oamenii pe care nu ii cunosti. Bunul simt ar trebui sa te opreasca. Mii de beizadele din toata lumea, nu numai romani, invata pe bani la universitati mari din afara. Asa merg acolo lucrurile, nene. Sunt poate 1% cei care merg cu burse de merit, restul platesc din greu.
     • 0 (4 voturi)    
      cred ca pe politruci si pe urmasii lor (Miercuri, 17 august 2011, 16:10)

      hash [anonim] i-a raspuns lui nano2k

      ii cunoastem destul de bine.

      studiaza aiurea si apoi ocupa un post gras in administratia statului. nu schimba nimic, ci perpetueaza cutumele parintilor.

      crezi ca daca studiaza la Harvard ma da pe spate? sau crezi ca o eminenta nu poate fi si malefica? sau manipulata?

      cu ce garanteaza ca ceea ce promoveaza nu e doar vorbarie goala?

      eu vad lucrurile asa: luam un student eminent, eventual mai multi, facultate cu nume, de necontestat; el este fatada. in spate, sub masca bunelor intentii, venim cu oamenii care trebuie.

      de pe urma discursurilor nationaliste Romania a avut de patimit crunt.
    • 0 (0 voturi)    
     e clar ca tu nu stii despre ce vorbesti (Vineri, 19 august 2011, 23:18)

     Andrei [anonim] i-a raspuns lui hash

     Mereu cand vad oameni cu critici de genul asta ma intristez. Pentru ca este clar ca pentru tine nu conteaza starile de fapt sau adevarul, conteaza doar parerile tale si sa ii convingi pe altii.

     Hai sa iti explic exact cum functioneaza admiterea la Harvard, desi sunt sigur ca nu te va interesa.

     E foarte insultator sa spui ca la Harvard oricine poate face scoala, indiferent de costuri. E insultator pentru oamenii care muncesc de le sar capacele ca sa ajunga acolo, indiferent de cati bani au parintii lor. E insultator fata de studentii romani la Harvard (acum in numar de 9 in toti cei 4 ani), care sunt toti pe ajutor financiar complet. Pentru ca vezi tu, admiterea la Harvard functioneaza in felul urmator: intai aplici, si daca esti admis(a), atunci ti se va cere sa platesti cat poti. Daca parintii isi permit va trebui sa platesti, daca parintii nu isi permit te va finanta universitatea. Dar niciodata Harvard nu va face o discriminare pe baza situatiei materiale. Asadar, indiferent daca esti pe banii tai sau pe banii altora, trebuie sa treci acelasi test riguros. Si este riguros: anul trecut au fost peste 30,000 de elevi care au aplicat, si doar 1,500 au fost admisi (asta in conditiile in care nimeni nu aplica la Harvard daca nu are cat de cat un dosar competitiv). Uita site-ul universitatii care explica cum functioneaza ajutorul financiar: http://www.fao.fas.harvard.edu/icb/icb.do?keyword=k51861&pageid=icb.page244009

     Tu spui ca esti "satul" de politruci. Eu sunt satul de persoane care vorbesc doar ca sa se afle in treaba, vorbind de lucruri pe care nu le cunosc, doar ca sa insulte pe cineva. Si tu, acolo, ai reusit sa insulti un mare numar de oameni, studenti la multe universitati, Harvard fiind doar una.
 • +5 (23 voturi)    
  Nu mira pe nimeni? (Miercuri, 17 august 2011, 6:26)

  weiss [anonim]

  Nu mira pe nimeni asocierea dintre junii LSRS si informatori platiti si dovediti ai Securitatii, ca de exemplu IPS Pimen? Oare nu s-a saturat nimeni de retorica nationalist ortodoxa de inspiratie Secu'? Nu se mai mira nimeni de ce s-a oprit dezvaluirea colaboratorilor Securitatii din randurile BOR? Eminescu se rasuceste in mormint, vazind fariseii care se inghesuie sa-i puna flori la picioarele bustului... Va rog nu mai cenzurati, cum ati facut-o deja odata; chiar nu vad motivul.
  • +10 (24 voturi)    
   Ba da, ne-am saturat, pina la disperare (Miercuri, 17 august 2011, 7:15)

   suki [anonim] i-a raspuns lui weiss

   Si probabil daca lucrurile vor continua asa, avem mari sanse sa ne transformam in Jamahiria Pravoslavnica de care vorbea cineva in gluma la un moment dat.
   Din pacate, nici eu nu ii cred deloc pe alde "patriotul nationale" astia; unii tineri poate sunt bineintentionati, dar asta e cu atit mai rau - asa se legitimizeaza manipularea. E foarte rau ca lumea se indoapa cu slogane in continuare, ca istoria e falsificata grosolan, ca nu mai poti sa contesti nici macar lucruri ce tin de domeniul evidentei - nu suntem ortodocsi dintotdeauna, si in orice caz nu toti. In buna parte traim alaturi de catolici sau chiar musulmani in unele orase, de sute de ani, si n-am crapat din asta. Mi se pare destul de stupida si disperata agatarea asta de idei fixe, ca de ex ca ortodoxia o sa ne salveze natiunea - fratilor, religia crestina e altceva decit natiunea, si nu intotdeauna s-au avantajat reciproc. Mai puneti mina pe o carte (nefalsificata) de istorie, si o sa vedeti ca orice solutie, chiar si asta, a avut avantaje, dar si dezavantaje majore. In plus, pt a construi o societate moderna, in care aerul sa fie respirabil pt toti, nu e cazul sa devenim niste talibani moderni. Mai mult, nu ne ajuta cu nimic izolarea, si a ne da pe mina securistilor mascati, generatia tinara.
   • -4 (8 voturi)    
    Partz!!!!!!!!!! (Miercuri, 17 august 2011, 11:43)

    Zak [anonim] i-a raspuns lui suki

    Daca te-ar fi preocupat intr-adevar credinta si Crestinismul, nu mai ai fi scris asemenea superficialitati!
    • +2 (2 voturi)    
     mai taci (Miercuri, 17 august 2011, 17:37)

     Jagged Fel [utilizator] i-a raspuns lui Zak

     cu crestinismul asta...zau ca incepi sa devii plictisitor! nu esti in stare sa deosebesti latura spirituala de cea religioasa, treaba ta...atat te duce capul! dar mai scuteste-ne cde comentarii cu iz de bigotism!
  • +2 (6 voturi)    
   normal ca nu (Miercuri, 17 august 2011, 12:33)

   gaga [anonim] i-a raspuns lui weiss

   securismul, varianta conspitrationist nationalista si ortodoxa e tot ce am dat noi mai atragator in materie de ideologie, mentalitate si raportare la lume. de ce sa ne miram ?
 • +1 (19 voturi)    
  tineri (Miercuri, 17 august 2011, 7:45)

  bulineli [utilizator]

  felicitari organizatorilor si tinerilor studenti pentru aceasta initiativa de a se intilni in acest loc si bucurie in suflet celor ce au participat.Eu sint incintat de aceasta idee sa se repete .
 • 0 (22 voturi)    
  care e problema??? SUSTIN LSRS (Miercuri, 17 august 2011, 8:09)

  stefan [anonim]

  Nu inteleg care e problema aici... efectul este unul pozitiv...POZITIV . Romanii peste hotare sunt dezbinati si uita de unde provin, acesti oameni incearca sa faca "ceva" pentru noi romanii, prin sumplu fapt ca sunt o organizatie. Daca voi vreti in viitor sa fiti condusi de tigani si unguri .. bravo voua, dar deschideti ochii ca pana la cercetarea stiintifica si logica ratiunii oameni se impiedica de concepte mult mai inferioare si chiar cretine. Imi pare rau ca trebuie sa citesc astfel de comentarii negative de la concetatenii mei, in loc sa fim uniti noi trebuie sa punem contre si fim dezamagiti, chiar daca noi stam cu mainile in san. Am un respect deosebit pentru oamenii care iau actiune si incearca sa schimbe lumea din jurul lor.

  PS. Nu am nici o legatura cu aceasta liga
  • +5 (19 voturi)    
   Nu vrem sa fim uniti in sclavie fata de BOR (Miercuri, 17 august 2011, 9:31)

   Alui [anonim] i-a raspuns lui stefan

   ... Si nomenclaturisti.
   • +5 (15 voturi)    
    sclavie? (Miercuri, 17 august 2011, 10:15)

    stefan [anonim] i-a raspuns lui Alui

    Pana si tu esti un nomenclaturist in momentul in care iti faci cunoscute ideile. Atunci cum vrem sa fim uniti? sau nu vrei deloc? nu vorbeam de BOR... de ce va legati de lucruri nesemnificative doar ca sa aveti un punct de vedere
    • +7 (13 voturi)    
     "Unire" sau libertate? (Miercuri, 17 august 2011, 11:12)

     Alui [anonim] i-a raspuns lui stefan

     Ce preferi? Stii bine la ce m-am referit cu "nomenclaturisti" nu face pe prostul.
     Unire de monolit exista in Arabia Saudita si Corea de Nord. Unitatea propusa de LSRS seamana cu "unitatea" din tarile respective.
     Cand Hitler a impus o unitate de genul asta, Germania l-a pierdut pe Einstein. Unire din asta vrei?
     Numitorul comun al unei societati ar trebui sa fie dreptatea(justitia nu inseamna neaparat dreptate), respectul fata de individ(indiferent ce etnie sau credinta are) si libertatea(atat timp cat nu e afectat altcineva). Restul vine de la sine.
     • -1 (5 voturi)    
      libertate (Miercuri, 17 august 2011, 12:14)

      StefanUngureanu [utilizator] i-a raspuns lui Alui

      Nu fac pe prostul ca sa nu devin unul(poate sunt). Cel mai important lucru intr-o natiune este UNITATEA si asta dicteaza si bunastarea, adica oameni care lucreaza impreuna pentru binele lor. Ca aceasta unitatea este facuta prin manipulare pentru interesul unor grupuri de oameni, este clar un lucru regretabil, la fel ca rolul BOR in comunism sau faptul ca toti preotii adevarati au fost eliminati la venirea ciumei rosii. Libertatea va poate fi atinsa in prezenta adevarului absolut, daca o sa se ajunga acolo ramane de vazut...
      • +4 (4 voturi)    
       Unitatea nu valoreaza nimic fara libertate (Miercuri, 17 august 2011, 14:18)

       Alui [anonim] i-a raspuns lui StefanUngureanu

       Daca nu intelegi asta, ti-ar fi mai bine in Corea de Nord.
       • -2 (4 voturi)    
        ?? (Miercuri, 17 august 2011, 14:35)

        StefanUngureanu [utilizator] i-a raspuns lui Alui

        ori nu citesti, ori nu intelegi...
        • +2 (2 voturi)    
         "CEL MAI IMPORTANT lucru intr-o natiune e UNITATEA (Miercuri, 17 august 2011, 15:33)

         Alui [anonim] i-a raspuns lui StefanUngureanu

         Ce e de inteles?
         • 0 (0 voturi)    
          interdependenta (Miercuri, 17 august 2011, 21:50)

          StefanUngureanu [anonim] i-a raspuns lui Alui

          Poti avea libertate cata vrei, daca mai sunt inca 20 mil care isi vad libertatea in propria viziune, diferit de tine.. ce faci? creezi legi, dar legile nu ingradesc libertatea? eu consider ca trebuie sa existe o baza (cultura, traditie, educatie) care sa ii uneasca pe oameni, proces din care se naste libertatea bine inteleasa. Libertatea trebuie inteleasa corect si cum ai spus tu "atat timp cat nu e afectat altcineva". Dar nu cred ca restul vine de la sine. Ca sa traiesti intr-o familie trebuie sa renunti la libertate, iar acest lucru genereaza convulsii care trec usor daca exista o unitate puternica bazata pe iubire, ratiune etc. . Nu sunt deloc comunist sau religios dar in schimb s-ar putea sa ma insel cu ce am zis mai sus.
      • 0 (2 voturi)    
       Adevarul absolut (Miercuri, 17 august 2011, 17:40)

       Jagged Fel [utilizator] i-a raspuns lui StefanUngureanu

       nu il gasesti nici in scripturi, nici in vorbele popilor...cauta-l in tine! Biserica este ce a fost intotdeauna: un drog al puterii pentru unii si un sprijin moral pentru altii, mai saraci cu duhul...nu o cale catre Adevarul Absolut! adevarul ti-l desluseste ratiunea, nu o rugaciune si nici credinta oarba!
 • -1 (19 voturi)    
  Sperante! (Miercuri, 17 august 2011, 8:15)

  Ion Taranistul [anonim]

  Initial am fost incintat de discursul acestei organizatii cu caracter civic. M-am bucurat ca mai exista tineri care n-au uitat trecutul acestui popor , caci , nu-i asa, un popor care-si uita sau ignora trecutul cu buna stiinta , deci constient se va indrepta invariabil spre BARBARIE. Faptul ca v-ati dus la Putna este laudabil caci pe linga ceea ce dvs. ati sarbatorit , acolo exista parca intreaga istorie a neamului ,parca , dimineta , cind aburii ies din pamant , ar iesi rasuflarea vajnicilor stramosi moldoveni care ne indeamna , sa pornim cu credinta intro noua zi.Eminescu , Slavici , Xenopol, chiar Ciprian Porumbescu si multe alte mari valori spirituale au fost acolo , dar sa nu uitati dragi tineri ca in aceasta tara exista un loc binecuvintat de Dumezeu, loc unde sunt cinstiti martirii neamului romanesc-Constantin Brincoveanu si familia sa , cel care in perioada domniei sale a evitat razboaele, iar prin ceea ce a intreprins , aducind un erudit ca Antim Ivireanul a pus bazele limbii romane!!Nu uitati , dragi tineri sutele de mii de morti ai regimului comunist , cel care a distrus tot ce avea mai bun , la acea vreme acesta tara ca intelectualitate , moralitate , onestitate si credinta. Exista locuri in aceasta tara , adevarate bastioane ale luptei anticomuniste pe care dvs. , tinerii nu trebuie sa le ocolitiMuntii Fagarasului , Cimpulung Muscel , muntii Bucovinei , poarta in pintecele lor osemintele celor care au luptat atunci ,impotriva regimului terorii comuniste. Vorbesc unii de nationalism in atitudinea dvs. ca organizatie . Nimic mai fals. A pomeni si aminti si serba trecutul si martirii neamului , ati onora simbolurile neamului -drapelul si imnul nu poate fi considerat NATIONALISM DECIT IN MINTILE STRIMBE , INTUNECATE SAU LIMITATE. Am convingera insa , ca nu veti aluneca, nu veti derapa pe o panta extremista , asa cum au facut in urma cu ani, alti tineri care ulterior au ucis oameni precum:ARGENTOIANU, DUCA SI NU IN ULTIMUL RIND IORGA. Mult succes
  • +1 (1 vot)    
   cred ca Iorga.. (Miercuri, 17 august 2011, 16:24)

   hash [anonim] i-a raspuns lui Ion Taranistul

   e destul de contestat.

   http://www.jstor.org/pss/260901
 • +2 (14 voturi)    
  religia (Miercuri, 17 august 2011, 9:24)

  eferalgun [utilizator]

  Suntem in anul 2011 pana cand o sa mai credeam ca religia ne poata da ceva?
  Eu am fost la o intalnire cu LSRS la ambasada Romaniei in Madrid si doamnele, domnisoarele studente care au prezentat si ne-au introdus in spatiul minunat al lui LSRS studiau sau studiasera deja Relatii Internationale, Comunicare, niste studii legate in principal pe uman, pe socializare, asadar mi se pare normala apropierea de biserica. Eu sunt student pe la niste fizica si nu cred in religie deloc, dar nici nu ma intorc in tara sa patentez ceva cum zicea cineva, "ca ce aducem?". Eu unul sigur nu o sa aduc nimic, de ce? Pentru ca nu ma intorc sa aduc, cu ce m-ar convinge Romania? Cu institutul de la Magurele? Cu firmele de proiectare facute de italieni, spanioli si americani, care platesc un inginer ca pe un muncitor la mac aici? Nu multumesc!
  • +4 (12 voturi)    
   daa? (Miercuri, 17 august 2011, 10:21)

   stefan [anonim] i-a raspuns lui eferalgun

   Si ar trebui sa cred ce zici... Si daca ar fi adevarat nu inteleg de ce mai comentezi aici, in momentul in care tu nu mai ai nici o "treaba" cu Romania asta lipsita de oportunitati. Pentru voi totul trebuie sa cada din cer, voi trebuie doar sa stati cu bratele deschise. Ai fi cu adevarat capabil daca ai reusi aici in Romania... dar intoarcete la "niste fizica" ta si traieste-ti viata cum vrei, dar macar renunta la critici care nu isi au rostul sau aria ta de interes.
   • 0 (10 voturi)    
    explica-mi si mie! (Miercuri, 17 august 2011, 10:55)

    eferalgun [utilizator] i-a raspuns lui stefan

    Asa si daca nu mai am treaba profesional cu Romania inseamna ca nu mai am parinti, prieteni in tara, sau ca am uitat de unde am plecat si idiotule am plecat pe banii mei din tara, munciti de mine si muncesc si aici incercand sa imi termin masterul si nu am asteptat nimic din cer sau cu bratele deschise cum spui.

    Daca ziceam stiinta si tehnologie nucleara era mai ok, decat niste fizica?

    Se pare ca majoritatea celor ca tine care nu accepta critici sunt cei care trag tara aia in jos... in fond eu nu am criticat LSRS, nici macar religia ci oportunitatea pe care poate sa mi-o ofere Romania in acest moment, moment care se intinde probabil pe mai mult de 10 ani.
    • +4 (10 voturi)    
     iti explic (Miercuri, 17 august 2011, 11:57)

     StefanUngureanu [utilizator] i-a raspuns lui eferalgun

     1. Nu te-am intrebat pe banii cui ai plecat din tara, nu e relevant si nici la subiect.
     2. Nu sunt departe nici de situatia ta si nici de domeniul tau, dar am decis sa ma intorc... nu castig cat castigam "afara" si conditiile sunt mult mai proaste... dar prefer sa fiu langa familie si sa imi fac timp de alte activitati, ca in timp sa pot creea ceva.
     3. Accept critici de orice fel, tu?
     4. Nu te-a invatat fizica ca intr-o discutie (cum ar fi ea) sa nu jignesti?
     • +4 (4 voturi)    
      cu bratele intinse (Miercuri, 17 august 2011, 13:36)

      eferalgun [utilizator] i-a raspuns lui StefanUngureanu

      adica a ma face cersetor nu inseamna jignire?

      da vad ca lumea spune ca nu trebuie sa ma convinga ea ci sa ma conving singur, pai sunt convins ca nu am ce cauta acolo, si nu am plecat din cauza situatiei financiare pe care o aveam, ci in principal pentru ca in tara nu ma puteam dezvolta asa cum doresc, iar calitatea vietii nu inseamna doar bani...

      pentru mine era relevant din moment ce ai spus despre asteptarile mele...
      • 0 (4 voturi)    
       nu... (Miercuri, 17 august 2011, 14:09)

       StefanUngureanu [utilizator] i-a raspuns lui eferalgun

       NU, nu te-am facut cersetor deloc, este o mare diferenta... ce vroiam sa spun este ca majoritatea se plang de conditiile din Romania si renunta, dar conditiile astea trebuie sa le facem noi, ca altfel nimeni nu ne va ajuta. Poti sa fi foarte inteligent si capabil dar in acelas timp sa intorci spatele multor principii. Calitatea vietii pentru mine sunt lucrurile care le atrag si cu care ma identific, bineinteles ca vad mizeria din jurul meu, dar incerc macar sa o curat. Fiecare va dormi precum isi asterne. Iti urez succes in viata si sa ajungi sa faci ce iti place, este important sa iti urmezi visele.
       • 0 (2 voturi)    
        vise? (Miercuri, 17 august 2011, 16:11)

        eferalgun [utilizator] i-a raspuns lui StefanUngureanu

        eu nu am vise, am obiective, este bine sa visezi in jocul numit romania unde nu ai fise... da acelasi lucru l-am facut si eu, sa curat in jurul meu incercand sa stau mai confortabil in mediul pe care il cred oarecum ostil, dar de ce sa imi tot bat capul, pentru cine? cand nu ma identific cu grija pentru altii, sau nu ma mai identific...

        Daca au vreo valoare imi cer scuze, am inteles gresit...
   • +1 (9 voturi)    
    Voi, cei din RO asteptati sa va cada totul din cer (Miercuri, 17 august 2011, 11:27)

    Alui [anonim] i-a raspuns lui stefan

    Ca sa ajungi fizician, profesor, programator, etc in vest trebuie sa muncesti pe rupte, sa fi mai bun decat bastinasii, asta sigur nu inseamna "cazut din cer".
    Dar voi, cei din Romania asteptati doctoranzi de la MIT sa vina sa va faca drumuri, sau ce? Voi nu sunteti in stare nici macar de atat? Voi traiti in Romania, pe voi trebuie sa va intereseze cum s-o ridicati. Daca primiti totul "cadou"(centrale atomice si autostrazi de la chinezi, bani de la EU, nu stiu ce de la romanii din strainatate, etc) tot degeaba, voi tot ca niste paraziti o sa traiti si o sa distrugeti tot ce se construieste. Pentru ca nu poti aprecia cu adevarat un lucru decat daca ai facut un efort sa-l obtii. Uite pe scurt cum e treaba(poveste):

    A fost odata ca niciodata un tata care i-a spus fiului sau: "Uite fiule esti mare, e timpul sa-ti castigi existenta, daca vrei sa mai stai cu noi du-te si munceste si adu-mi un galben". Si pleca la lucru. Dar mama, de dragul baiatului, ii dadu acestuia un galben ca sa-l arate tatalui. Cand tatal veni acasa, fiul ii iesi inainte si ii dadu banul. Tatal il lua si il arunca in foc. Fiul a tacut si n-a zis nimic. Atunci tatal i-a zis:"Asta n-a fost ban castigat de tine, maine sa-mi aduci un galben castigat de tine, altfel....".
    A doua zi, fiul de frica se duce si munceste si castiga galbenul. Cand vine tatal acasa il da, iar acesta il arunca iar in foc. De data asta fiul sare si scoate banul din foc cu mainile lui(arzandu-se putin), zicand:"Tata de ce-ti bati joc de munca mea?". Tatal zice atunci:"Fiule, acum stiu ca banul asta e muncit de TINE". Ai inteles?
    • +4 (6 voturi)    
     serios? (Miercuri, 17 august 2011, 12:04)

     StefanUngureanu [utilizator] i-a raspuns lui Alui

     Eu nu astept de la nimeni nimic si cu siguranta nu astept nimic sa imi cada din cer, si cunosc destui oameni in jurul meu care gandesc la fel si culmea stau in Romania. Frumoasa povestea, o stiu demult de la Tatal meu (si am invatat-o pe propria piele) care imi mai zicea "Fii tu schimbarea care vrei sa o vezi la altii"
     • +1 (3 voturi)    
      Atunci ce mai astepti? (Miercuri, 17 august 2011, 12:26)

      Alui [anonim] i-a raspuns lui StefanUngureanu

      Vezi ca un pic de critica nu strica:)!
    • +3 (3 voturi)    
     Frumoasă pilda (Miercuri, 17 august 2011, 14:56)

     Fisherman [utilizator] i-a raspuns lui Alui

     numai că ai aplicat-o cam greşit.
     Atunci când acuzi un popor întreg de parazitism ar trebui să te bazezi pe dovezi ferme dar se pare că nu prea te-a interesat aspectul ăsta.

     A fost odată ca niciodată un paianjen, sănătos, voinic şi harnic. El şi-a ţesut o frumuseţe de pânză, atât de rezistentă încât putea să captureze şi mici păsărele.
     Dar nu a apucat să se bucure prea mult de opera sa pentru că cineva i-a distrus-o. Imediat, păianjenul a refăcut pânza de care depindea însăşi existenţa lui. Dar mâna criminală a intervenit şi a distrus-o iar. Micul ţesător şi-a reluat lucrul, cu tot atăta dăruire dar cu material mai puţin pentru că rezervele din cămară se sfârşiseră. A reuşit să termine dar opera nu mai era perfectă. Nu a apucat nici de această dată să beneficieze de munca sa pentru ca, ei bine DA, şi de aceasta dată a intervenit mîna criminală. Ca să nu mai lungim vorba, istoria s-a tot repetat până când ceea ce micul ţesător mai reuşea să facă era o caricatură care numai ţesătură nu se putea numi.
     Chestia asta este reală, a fost un experiment facut de un om de ştiinţă.
     Citeşte Istoria Românilor şi vei înţelege de ce noi Românii încă mai avem ceva de ridicat pentru a ajunge în rând cu lumea.
     De fiecare dată când am reuşit să ridicăm ceva a fost cu ajutor străin iar atunci când ceva a fost dărâmat a fost mâna românilor trădători de neam.
     Chiar şi pe forumul acesta poţi vedea în acţiune aceste minţi denigratoare.
   • -2 (12 voturi)    
    Vorbitorii de romana! (Miercuri, 17 august 2011, 11:48)

    Zak [anonim] i-a raspuns lui stefan

    Trebuie sa facem distinctia intre romani si vorbitori de limba romana, care printr-un accident s-au nascut in limba sau chiar in credinta stramoseasca. E plina strainatatea de vorbitori de limba romana, dar romanii sunt putini. Bravo LSRS!
    • +5 (7 voturi)    
     Pai ce inseamna "roman" pentru tine? (Miercuri, 17 august 2011, 12:02)

     Alui [anonim] i-a raspuns lui Zak

     Unul care striga pe la toate colturile cat de patriot e el, dar fura din buzunarele turistilor in Paris, sau unul (poate casatorit cu o straina) care-si vede de treaba si e un exemplu pozitiv?
     Multi din astia cu gura mare ar da bir cu fugitii in caz de razboi, am vazut la revolutie cum faceau in pantaloni patriotii astia.
     • -2 (2 voturi)    
      Romanul (Miercuri, 17 august 2011, 16:14)

      Zak [anonim] i-a raspuns lui Alui

      "romanul" este:

      - unul care nu striga pe la toate colturile cat de patriot e el si nu ar fura niciodata din buzunarele turistilor in paris, pentru ca sa nu defaimeze poporul din care se trage,

      si nici...

      - unul (poate casatorit cu o straina) care-si vede de treaba si e doar un exemplu pozitiv, pentru ca un roman face si ceva sau mai ales pentru tara si neamul din care se trage....

      sper sa-i intalnesti!
   • 0 (4 voturi)    
    Nu ştiu ce fel de Fizică faci (Miercuri, 17 august 2011, 14:30)

    Fisherman [utilizator] i-a raspuns lui stefan

    @eferalgun, dar se ştie că la Măgurele se face Fizică de nivel înalt, în colaborare cu MIT (dacă faci ceva fizică atunci ştii ce înseamnă MIT).
  • +10 (10 voturi)    
   nu chiar (Miercuri, 17 august 2011, 11:02)

   MihaiP [anonim] i-a raspuns lui eferalgun

   Nu, faptul ca faci RI sau comunicare nu te apropie de religie.
  • +5 (7 voturi)    
   Din pacate esti tipic (Miercuri, 17 august 2011, 11:40)

   nano2k [utilizator] i-a raspuns lui eferalgun

   Din pacate esti tipic pentru tanarul "plecat". De ce trebuie sa te convinga cineva sa faci ceva? O poti face din proprie initiativa sau nu.

   Nu uitati, voi, astia, care scuipati unde v-ati nascut, ca Romania a investit enorm in voi pana ati decis sa plecati. Incepand cu concediul de maternitate al mamei voastre, continuand cu alocatia, cu gradinita/scoala/facultatea gratuite timp de mai bine 20 de ani, acesti fraieri de romani v-au tinut in palme. Acuma sunt batrani si nu pot roade o coaja de paine cu bruma de pensie pe care o au.

   Educatia nu v-au dat-o strainii, costurile voastre nu au fost suportate de straini. V-ati dus insa la straini pe gratis, oameni gata pregatiti pentru productie, pentru valoare adaugata. Ceea ce e foarte bine mai ales pentru voi. Si nimeni nu are ce sa va reproseze pentru ca downside-ul il cunoastem: in RO nu prea poti face performanta, asta e adevarat.

   Ca nu aduci nimic bun in Ro inteleg, e o optiune personala. Dar incearca macar sa nu aduci ceva rau. Respecta-i pe cei care incearca sa faca ceva. Daca rameai in RO poate prin valoarea ta adaugata plateai o pensie. Adica returnai ceea ce pensionarul de azi ti-a oferit tie din prima zi de viata. Ai libertatea sa nu o faci. Bucura-te de aceasta libertate si nu te mai lauda ca nu aduci nimic. Atata si meriti din partea celorlalti.

   Or fi cuvinte poate prea dure (nu te cunosc personal - iti cer chiar scuze daca am exagerat in privinta ta) insa din perspectiva unuia care plateste lunar mii de euro la bugetul statului nu pot sa ma impac cu ideea ca peste un anumit numar de ani, din cauza unor mentalitati ca a ta, voi ramane si eu cu buza umflata.

   PS: Nu imi da solutia plecarii pentru ca daca esti tentat, inseamna ca nu suntem din aceeasi plamada.
   • 0 (6 voturi)    
    Noi astia carea am plecat (Miercuri, 17 august 2011, 12:21)

    Alui [anonim] i-a raspuns lui nano2k

    Am trimis cam doua miliarde eu euro pe an in Romania, asta numesti tu scuipat?
    Vrei sa vin in Romania? Da-mi salariul de 8000 de euro in mana, cat am aici si vin. Oricum de banii astia nu ma folosesc doar eu, din moment ce pana acum am trimis in Romania mai mult decat as fi castigat poate intr-o viata, daca as fi ramas in tara.
    Dar de acum gata, trimit bani doar pentru urgente medicale, a fost clar o greseala sa trimit bani(chiar imprumut) ca unii sa-si faca case, sa-si cumpere masini, sa mearga in concediu, etc. Sunt un fraier si un tampit ca am facut asta, recunosc.

    P.S. mama a avut concediu 2 saptamani cand m-a nascut, merita mentionat drept facilitate:).
    • +1 (5 voturi)    
     Precizare (Miercuri, 17 august 2011, 12:42)

     nano2k [utilizator] i-a raspuns lui Alui

     Nu vreau sa intru in polemici pe aceste teme, sper ca am fost bine inteles. Nu urasc. De asemenea, nu judec pe nimeni decat atunci cand simt ca ceva nu e corect.

     Felicitari ca ai trimis si trimiti bani. Sper ca din cauza comentariului meu sa nu iti pierzi bunul obicei :)

     Totusi, nu sunt de acord cu asta: "Vrei sa vin in Romania? Da-mi salariul de 8000 de euro in mana, cat am aici si vin". Nu eu sau statul roman trebuie sa iti dam ceva. Tu esti singurul in masura sa decizi ce faci. Cu siguranta nu ti-a fost usor sa pleci.
     Pe de alta parte sunt multi care au renuntat la banii de acolo pentru a sta cu familiile, cu prietenii, considerand ca viata inseamna mult mai mult decat banii. Iarasi, e optiunea lor, nu trebuie automat sa o imbratisezi.

     Nu mai puneti asa simplist problema: imi dai X euro si vin. Dpdv-ul meu trebuie doar sa intelegeti ca in locul vostru a ramas un gol pe care altii trebuie sa il umple. Judecati mai cu ingaduinta tara asta pentru ca dupa ce ati plecat voi au ramas aici mai mult ciurucurile. Multi dintre ei ademeniti de traiul pe vatrai oferit de stat.

     Inchei prin a va spune ca, chiar daca Romania nu va poate oferi conditiile de acolo, o mica datorie aveti cu totii (tu esti un caz fericit care se achita cel putin onorabil). Stiu ca aceasta afirmatie va starni mânie si indignare in multi, dar Romania a investit in voi si v-a dat inclusiv libertatea sa nu va intereseze (iarasi, cinste tie ca te intereseaza). Ce vrei mai mult? :)
     • 0 (2 voturi)    
      Ce vreau mai mult? (Miercuri, 17 august 2011, 14:13)

      Alui [anonim] i-a raspuns lui nano2k

      Vreau o tara ca afara:). As veni in Romania daca ar avea vreun rost, daca as putea schimba ceva in bine, dar nu se poate. Am incercat si degeaba. Chiar am scris petitii la ministere/primul ministru aratand ca o cauza a coruptiei e birocratia de tip sovietic si le-am dat si solutii dupa modelul din vest, dar cred ca petitiile mele n-au trecut de portar:((. Chiar daca as fi fost in Romania ce as fi putut face mai mult?
      • +2 (4 voturi)    
       o curiozitate.... (Miercuri, 17 august 2011, 14:33)

       neutrino [anonim] i-a raspuns lui Alui

       tu in ce tara esti? Nu de alta dar birocratie mai mare ca prin DE, mai rar...
       O noastra poate o fi putin haotica, dar macar e mai putina :).
       • 0 (2 voturi)    
        Serios?! (Miercuri, 17 august 2011, 15:31)

        Alui [anonim] i-a raspuns lui neutrino

        Nu-mi spune ca in DE trebuie sa mergi in 5 locuri ca sa iei o hartie.
        M-ai distrat cu birocratia "haotica dar putina".:))
      • +2 (4 voturi)    
       Si noi vrem (Miercuri, 17 august 2011, 14:57)

       nano2k [utilizator] i-a raspuns lui Alui

       Si noi vrem o tara mai buna, domnul meu.
       Dar tara numita Germania cine a construit-o? Cea numita America, Franta cine? Nicidecum altii, ci insis germanii, americanii (aia adevarati) si francezii.

       Aceste popoare au stiut sa isi puna in primul rand mintea la contributie si sa ii faca pe alti oameni destepti ca dta si alti zeci, sute de mii, sa isi doreasca sa participe la constructia lor.

       Si asta in primul rand ca nu au avut unde sa mearga la mai bine, ci s-au focusat pe ceea ce aveau si pe potentialul propriu.

       Indemnul meu e sa fim putin mai uniti, mai constructivi cu noi insine. De multe ori ne spun altii cat de norocosi suntem, ca totusi avem o tara frumoasa, cu atatea resurse, atat umane cat si naturale, etc etc. Bun, le avem, dar hai sa si facem ceva bun din ele.

       Ne trebuie idei de pus in practica, nu ne trebuie asteptari de genul "vreau o tara ca afara". Stiu ca ai zis-o pe un ton semiserios, insa sunt enorm de multi romani care asteapta sa le pice din cer "o tara ca afara", insa asteptarea asta ne costa atat pe noi cat si pe copiii nostri.
    • 0 (6 voturi)    
     gargara (Miercuri, 17 august 2011, 12:45)

     dum_i [utilizator] i-a raspuns lui Alui

     la aia "8000" de euro pe care pretinzi ca ii ai, stai cam mult baiatule pe forumuri. Ai 1/2 mesaje postate aici. Altfel, nu ai decat sa scrii in continuare, pana ramai singur, ca se vede ca nu iti suporti, cu greu, decat propria parere.
     • +1 (5 voturi)    
      Crezi ce vrei (Miercuri, 17 august 2011, 14:06)

      Alui [anonim] i-a raspuns lui dum_i

      Dar adevarul e ca forumul asta creaza adictie. Oricum nu dau cu sapa, asa ca am timp sa mai scriu cate un comentariu.
    • +3 (5 voturi)    
     ce-mi plac mie "romanii" ca tine (Miercuri, 17 august 2011, 14:29)

     neutrino [anonim] i-a raspuns lui Alui

     care se cred mai "breji" decat sunt.
     8000 de euro pe luna...proabil in UE pe unde esti tu esti vreun director desi mai indoiesc altfel, nu iei banii astia...cat priveste salariul, uite iti spun eu..pentru un asistent de cercetare (adica ala care are doar masterul) in Romania salariul net (adica ala in mana :) ) e 500 de euro. In UE (sa luam Germania spre exemplu-nici nu se uita la tine fara doctorat pe o pozitie similara ...cei cu doctorat in jur de 1100-1600 (depinde de proiect).
     Cu doctorat, in Romania, ca CSIII se ajunge la 1000 euro net...Articole cotate ISI, cam vreo 5 in 5 ani...in Germania-nu depasesti 2000 de euro.
     Acum trecand la preturi..daca faci o balanta chiria-curentul, abonamentul la telefon..etc..ghici unde e mai convenabil... :)

     Apropo, tu cat platesti abonamentul la telefonia mobila de la tine (eu in Romania platest 4 euro iar ion Germania plateam 30-desi nu aveam aceleasi minute si gratuitati ca in DE...asa ca, lasati-o mai moale cu "creiirili" furate si recunoscuta prin europa.
     • +2 (2 voturi)    
      Interesant (Miercuri, 17 august 2011, 14:50)

      nano2k [utilizator] i-a raspuns lui neutrino

      E interesant ca auzim si o alta fata a lucrurilor. Desi acest thread de discutie pare a se fi indepartat de la subiect, eu cred ca devine constructiv odata cu scoaterea la iveala a unor date concrete.

      Ma mai bucura de asemenea si ca exista romani fericiti in tara asta, nu numai in tari straine :) Fiti siguri ca cei care nu s-au simtit fericiti au plecat, iar multi care au plecat au regretat. Probabil nu e cazul dlui Alui si Gabi. Voi fi un român atipic si o sa ma bucur pentru ei :)

      Pe de alta parte, nu pot sa nu constat ca in Romania probabil mancarea e mai scumpa decat oriunde. Oricum, asta e mitul pe care l-am tot auzit. Asa o fi?
      • +2 (2 voturi)    
       frumos ce graiesti (Miercuri, 17 august 2011, 15:23)

       StefanUngureanu [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

       Imi pare bine sa te citesc ! :)
       • 0 (0 voturi)    
        Multumesc (Miercuri, 17 august 2011, 19:54)

        nano2k [utilizator] i-a raspuns lui StefanUngureanu

        Iti intorc si eu complimentul.
        Si eu ti-am citit cu placere mesajele (banuiesc ca te semnai simplu, stefan, apoi ti-ai facut si cont).
     • -1 (1 vot)    
      Chiar am fost asistent cercetator la LMÜ (Miercuri, 17 august 2011, 15:25)

      Alui [anonim] i-a raspuns lui neutrino

      Si intradevar nu se plateste mult, luam 1700 si ceva.
      Dar dupa...
      Oricum la banii astia nu mai ai prea multe probleme existentiale, inclusiv plata abonamentului la mobil:).
     • +1 (1 vot)    
      aici gresesti... (Miercuri, 17 august 2011, 17:49)

      Jagged Fel [utilizator] i-a raspuns lui neutrino

      nu sunt nici cercetator, nici director...nu am 8000 de euro/luna, dar cat timp sunt pe assignment am aproximativ 4500 euro/luna netul..si sunt un parlit de programator...unul care sta 1 an acolo, 1 an dincolo, functie de proiect, dar care refuza sa ramana in strainatate, desi in tara il asteapta un venit mult mai mic :)
      ideea e ca poti fi foarte bine platit...depinde de tine si de sansa ta...insa eu unul prefer sa ma intorc in tara la sfarsitul fiecarui proiect, cu toate ca mi-as putea gasi un job in afara granitelor si pe bani chiar mai multi :)
   • -1 (5 voturi)    
    Raspuns la "Din pacate esti tipic" (Miercuri, 17 august 2011, 13:49)

    Gabi [anonim] i-a raspuns lui nano2k

    O parte din afirmatiile dvs. sint complet false:

    "Romania a investit enorm in voi pana ati decis sa plecati" -> FALS: Cine e "Romania"? Despre cotizatiile sociale si impozitele platite de PARINTII MEI din salariile lor de ce nu spuneti nimic? Parinti de care am grija inseajuns acum, ca sa nu aiba de ce ramine la a roade o coaja de piine.

    "Educatia nu v-au dat-o strainii, costurile voastre nu au fost suportate de straini." -> FALS din nou. Educatia mi-au dat-o tocmai strainii. Costurile mi le-au suportat la inceput familia, apoi munca mea extrascolara, apoi bursa de merit (pentru ca am muncit, da! si am avut rezultate!) si apoi salariul propriu. Sau vreti sa-mi spuneti ca nimic din toate astea nu e plauzibil pentru ca dvs. ati decis sa credeti ca toti cei ce studiaza in strainatate sint pompati cu bani de catre statul Roman? Mai cititi, mai interesati-va sa vedeti cit e de usor sa ajungi sa ai o bursa de merit, cit e de usor sa ajungi sa ai un contract de munca fiind strain (si concurind cu candidati locali/nationali). Dar dvs. traiti in bula negationismului ca sintem cu totii, cei plecati, niste trintori datori Romaniei.

    "Respecta-i pe cei care incearca sa faca ceva." Tocmai: LSRS incearca sa faca ceva sovin, nationalist in numele meu. Nu incearca sa reformeze nimic, ci sa-si insereze membrii in aceeasi clasa politica ca si "patronii lor spitiruali" (Voiculescu, Gidea, generali comunisti). Asta inseamna ca incearca sa faca ceva? Pe de alta parte domniei tale nu-ti datorez nimic, pensia mea va fi platita in urma contributiei mele personale - si crede-ma, nu vrei sa stii cite taxe si impozite platesc eu. Dar cred cu tarie ca dumneata astepti marele Stat Roman sa iti dea multe, fara sa contribui cu nimic. Si asta, mon cher, nu se poate. Nicaieri in lume.
    • +4 (4 voturi)    
     Exact ce nu vroiam (Miercuri, 17 august 2011, 14:13)

     nano2k [utilizator] i-a raspuns lui Gabi

     Este exact ce nu vroiam sa se intample in urma mesajului meu, adica un nou episod din eterna telenovela "Român contra român".

     Stimate Gabi, erau niste calcule prin anii '90 cand incepea exodul romanilor si cineva zice la TV ca statul "pompeaza" intr-un individ pana ajunge la varsta productiva aprox. 400.000$. Poate suma pare aiuristica (ar fi interesant de calculat), insa nu cred ca parintii dvs au platit constructia scolilor si cohorta de profesori care v-au invatat si educat 20 de ani.

     Da, orice parinte cheltuie enorm pentru copiii sai, insa asta e numai varful aisbergului. Restul de obicei e bagat sub pres.

     Cu stima si fara resentimente.
   • 0 (0 voturi)    
    NoisiEi (Miercuri, 17 august 2011, 20:20)

    iresponsabil [anonim] i-a raspuns lui nano2k

    Este oarecum dureros sa vezi, chiar si de departe cum, anumite grupari centrare pe interese de grup meschime si folosindu-se de media, a reusit sa inoculeze populatiei cu rabdare si repetand in timp o serie de stereotipuri( romanii din afara sunt lasi, tradatori,le-am platit educatia si nu-mi platesc pensia ...etc....etc, nu merita cetatenie....) si sentimente negative de dezbinare. Acestea fiind spuse, si cu tot respectul pentru d-voastra, eu cred ca problema este mai complexa( si destul de complicat de judecat obiectiv) decat rezumatul: le-am platit educatia si nu-mi platesc pensia. Cineva v-a raspuns ca parintii, i-au sustinut in mare parte educatia. Da cred si eu intr-o anumita proportie ca educatia mea este o suma intre meditatiile platite de parintii mei si efortul meu sustinut individual( munca), altfel, chiar daca-mi plateati d-voastra educatia, probabil ca as fi ajuns asistat social cu, care ati fi impartit acum pensia.
    Dar sa facem un scenariu la nivelul anului 2011, desi ma puteti acuza de idealism: eu, cel scolit pe cheltuielile statului roman, imi vand munca in afara ( asa cum in contrapartida in Romania exista expati si imigranti platitori-teoretic- de impozite si taxe, de care statul roman nu stie sa se foloseasca) iar statul respectiv preia responsabilitatile de educatie, protectie sociala etc ale copiilor mei, ale familiei mele.. Banii pe care-i castig dupa deduceri ii investesc in Romania si, mai mult chiar, ma intorc la batranete, sa-mi mananc in Romania o pensie cinstita platita de un alt stat existand si o sansa ca - copii mei peste ani - scoliti de altii pe alt sistem de valori si vorbitori de limba romana, sa aduca plus valoare in soc romaneasca...... Ce parere aveti?
  • +7 (7 voturi)    
   de acord cu prima parte... (Miercuri, 17 august 2011, 14:14)

   neutrino [anonim] i-a raspuns lui eferalgun

   cea cu doamnele domnisoarele inclinate catre biserica...cat priveste insa fizica (discutam strict despre Magurele)...Ai fi foarte curios sa afli cam cat are un asistent cercetare la ora actuala si mai ales cam care e aparatura din dotare.
   Sincer, daca chiar esti bun, la ora actuala faci in Romania cat nu o sa faci tu in Madrid in 10 ani 8asta binenteles daca te duce capul)...

   P.S. Un fizician care a renuntat la Germania pt. Romania si nu regreta o secunda (cel putin la partea stiitntifica pe care tu o combati).
 • +10 (10 voturi)    
  Pre limba ortodocsilor (Miercuri, 17 august 2011, 11:07)

  Kino [anonim]

  E un pasaj din "Faptele Apostolilor", unde un inalt functionar evreu spune, despre crestinism: "Daca e de la Dumnezeu, va rezista, daca nu, va trece repede" (citatul e aproximativ, nu stiu Evanghelia pe dinafara). Asa este si cu aceasta LSRS: daca e ceva adevarat si nu inventat, daca reprezinta o dorinta sincera sau doar o manevra politicianista, vom vedea in curand. S-ar putea (sper) sa nu fie decat o febra de moment, acest nationalism juvenil, iar pe urma sa vina cu propuneri si mesaje serioase. O recastigare a radacinilor este de salutat, oricand, cu conditia sa nu devina o obsesie si o fundatura. Sa urmarim fenomenul...
 • +3 (11 voturi)    
  Ce pacat... (Miercuri, 17 august 2011, 11:33)

  ads [anonim]

  Presupunand ca ar fi cineva care intr-adevar ar face ceva pozitiv, ceva bun pt. Romania, o actiune cu un caracter "mobilizator", intotdeauna se vor gasi cativa care sa combata. As fi curios care trebuia sa fie discursul acestei ligi (sau a alteia) ca sa fie ok. Sau noi romanii nu mai avem voie sa facem nimic, pt. a nu fi catalogati... nationalisti, "ortodocsi" si altfel decat religios, s.a.m.d.
  • +5 (9 voturi)    
   Ce se accepta (Miercuri, 17 august 2011, 12:17)

   nano2k [utilizator] i-a raspuns lui ads

   Iata ce se accepta ca fiind ceva "bun" la noi. Aceasta liga trebuia sa vina si sa se faca ca lupta, ca vrea. Dar sa se faca numai ca face ceva, ma-ntelegi? Sau macar sa se afilieze unui partid politic si sa intre in scandaluri. Ei, asta are priza in societatea noastra...

   Doamne fereste sa vii cu ceva palpabil, doamne fereste sa il pui pe roman sa se gandeasca un pic la viitorul comun. Aceste actiuni sunt imediat catalogate drept "nationaliste", de parca a fi nationalist e un lucru rau prin definitie. Ei, va asigur eu ca nu e un lucru rau in limitele normale, asa cum nici sarea nu e rea in limite normale.

   Personal nu am studiat foarte mult ceea ce propune LSRS-ul dar imi propun sa urmaresc indeaproape. Tot personal cred ca orice miscare venita de la romanii din afara este un semn bun, stiut fiind ca din pacate romanii din afara se evita de regula (exceptiile sunt imbucuratoare).
 • +1 (9 voturi)    
  teoretic (Miercuri, 17 august 2011, 12:27)

  gaga [anonim]

  discursul ala suna teoretic bine, ponderat si generos. dar toate patriotismele exprimate la poarta manatirii putna, un simbol intr-adevar, dar si un cuib viguros de securism, toate manifestarile astea put de la o posta.
  tinerii astia idealisti , daca vroiau sa transmita un mesaj de patriotism, responsabilitate si iubire de tara ar fi trebuit sa aleaga un loc simbolic nepervertit atat de grav precum putna. daca au nevoie si de binecuvantarea valeu, tocmai a preafericitului, nu sunt decat aripioara politica imbracata in civil, a bor.
 • +2 (6 voturi)    
  Incearca sa-i copie pe Eminescu, Slavici... (Miercuri, 17 august 2011, 13:10)

  PSD-erbedeul [utilizator]

  Incearca sa-i copie pe Eminescu, Slavici...
  Dar in zadar !
  Dacă dragoste nu e, nimic nu e !
 • +3 (9 voturi)    
  Am renuntat sa citesc... (Miercuri, 17 august 2011, 13:30)

  freja [utilizator]

  in momentul in care a aparut patriarhul in peisaj. Este evident ca BOR isi apara pozitia in tara, pe fondul scaderii numarului credinciosilor, care nu ar fi asa o mare problema daca nu ar disparea proportional si donatiile din care ei traiesc.
  Principiile "create" in urma acestei intalniri sunt truisme, fraze copiate din istoria romanilor din clasa a XII-a. Cum nu m-am obosit sa citesc tot articolul, renunt sa il comentez dar pot realiza chiar si asa ca oamenii astia nu au realizat nimic prin intalnirea asta, este promovare a bisericii care doreste sa dea impresia ca face ceva pentru "tara" cand de fapt face ceva doar pentru ea.

  Partea buna este ca articolul m-a indignat atat de tare incat mi-am facut cont pe HotNews pentru a imi exprima dezgustul pentru astfel de initiative acoperite in haine frumoase dar cu intentii nu atat de frumoase.
 • -2 (8 voturi)    
  rusine "criticilor" (Miercuri, 17 august 2011, 15:05)

  Monica [anonim]

  am fost la romania juna alaturi de multi altii si va spun a fost cel mai frumos lucru intamplat romaniei in ultimii 4-5 ani. de departe! cine a fost acolo poate confirma! impecabil, oameni minunati, oameni deschisi. nici urma de legionarism sau alte epitete ridicole si mincinoase, izvorate din putzul gandirii unor asa-zisi analisti. ce sa-i faci? era clar ca romania juna o sa deranjeze niste oameni bine infipti si care tin cu dintii de scaunele lor. doamne-fereste sa vina niste tineri curati, competenti si bine pregatiti in tara asta! lasati-i bai tot pe astia ai nostri, sunt hoti, tembeli si incompetenti, dar sunt ai nostri! problema este una singura, ca nu cred ca acesti tineri mai vor sa se intoarca in balciul asta de invidie si minciuni, si nici nu-i invinovatesc. dumnezeu le da fiecaruia dupa suflet, n-aveti grija.
  • 0 (6 voturi)    
   Si ce impresie ti-a facut Emanuel Man? (Miercuri, 17 august 2011, 15:13)

   Alui [anonim] i-a raspuns lui Monica

   Curatul participant care vorbeste de "Capitanii neamului Romanesc" inclusiv Corneliu Zelea Codreanu?
  • -2 (4 voturi)    
   romania juna ? (Miercuri, 17 august 2011, 18:51)

   gaga [anonim] i-a raspuns lui Monica

   pe bune ? nu-ti suna ridicol deloc ? romania juna. e de-a dreptul caraghios. ziarului cum ii zice ? racnetul carpatilor ? lol. patriotism de eprubeta.
   • 0 (0 voturi)    
    Ignoratule (Marţi, 30 august 2011, 10:49)

    Marcel Andrei [anonim] i-a raspuns lui gaga

    Cum sa sune ridicol Romania Juna?!?! Te auzi? Ca tu sa traiesti au luptat oameni patrioti bai "lady gogu". Normal ca vii si tu asa ignorant si mediocru, cum e toata romania asta si iti dai cu parerea de mahala. Nu va place ca vin studenti destepti sa puna tara la cale, voi vreti sa fie ca inainte, numai sa furati si sa inselati. Cu voi s-a terminat!
 • 0 (0 voturi)    
  O casa se (re)construieste incepand cu temelia (Joi, 18 august 2011, 8:23)

  Ifrim [anonim]

  Preocuparea fata de problemele neamului, este de apreciat, in indiferent ce forma af fi aceasta.

  Din nefericire, solutiile corecte, astazi mai mult ca oricand, nu se mai pot gasi si lua dupa ureche.

  Solutiile reale (adica eficiente si eficace) din nefericire nu mai sunt rezultatul unui vot al unei majoritati.

  Trebuie sa constientizam ca DEMOCRATIA, a murit prin ineficienta propriului mod de a se manifesta, si nu poate a fie decat instrumentul preferat al unei clase politice, formate din smecheri si corupti, manipulatori ai unor cetateni, cei mai multi naivi si / sau needucati (sa nu zic primitivi, neevoluati)

  Singura varianta corecta este "OMUL POTRIVIT LA LOCUL POTRIVIT" adica meritoctratia, care in final are obiectiv construirea unei societati mai bune, mai performante, mai adaptate conditiilor reale la nivel global, contonental, national, regional, ...local.

  Resursele la aceaasta ora sunt limitate, si distribuite la nivelul pamantului, neomogen - aleatoriu. SUNT LIMITATE - in primul rand tehnologic si apoi si economic.

  Construirea meritocratiei, incepe cu prima celula stem a fiecarui individ, din burta mamei.
  Pamntul este al "pamntenilor".
  Avem liberatea de a gandi, de a ne misca, de a actiona... dar intotdeauna intr-o directie cat mai ordonata, cu sens...
  Traim alte vremuri... si problemele cu care ne confruntam nu mai pot fi rupte de un context general, care devenit din ce in ce mai evident si restrictiv.

  ... Revenind la LSRS, ... aceasta ar trebuie sa aduca un suflu nou, modern, actualizat si adaptat la problemele noastre, ... tratate in prezent pentru cel putin vreo 20 de ani in viitor, atat cat suntem in stare sa vedem / sa vada cei mai luminati dintre noi.

  In mod esential primul pas (si cel mai greu) trebuie sa fie recladirea morala a societatii.
  Cred ca aici ar trebui concentrat intreg efortul celor tineri si mintosi, in a incerca sa construiasca ceva DURABIL peste ani si chiar secole.

  Din nefericire.. nu prea este asa
 • -1 (1 vot)    
  tara mea (Joi, 18 august 2011, 14:43)

  Platon [anonim]

  Sunt de acord cu cele scrise mai sus....desi la cate am citit zilele astea despre acest subiect e greu sa mai fii obiectiv......am participat la acest eveniment:
  1. din curiozitate
  2. pt ca nu imi place sa spun ca fac un lucru si sa nu il fac si
  3. din sincera convingere ca e ceva macar serios si productiv, fara a mai vorbi de alte obiective propuse.
  Fac o scurta precizare, si anume aceea, ca in momentul aplicatiei, nu cunosteai persoanele care vor participa, nici agenda programului.
  Desi nu am participat la grupul identitate nationala, mi am imaginat ca, indiferent de alte directii urmarite, rezultatele acestuia vor fi centrale, dar intrezaream mai putina "hotarare si determinare" din partea organizatorilor.
  Caracterul democratic vs. ADUCEREA elitei studentesti spre a gasi solutii pt Romania, imi aminteste de sistemele politice de care vorbea Platon. Regret relatarea vaga a ideii, pe scurt, retin ca acesta nega beneficiile unui sistem democratic, apreciind ca cei multi si prosti, vor fi condusi de cei nechemati si, in final, se va ajunge la anarhie si tiranie. Ok....LSRS promoveaza democratia, dar unde e ea si cum se manifesta si in ce masura reprezinta interesele tuturor, chiar si asa, putini si prosti?
  Caracterul transparent si democratic al acestei ligi pentru mine lipseste cu desavarsire si argumentele au fost mentionate pe multe site uri ante si post eveniment. Sigur ca au fost prezente persoane din variate domenii, culturi si functii, dar rezultatul final "roman-ortodox-iubire de patrie- rosu, galben si albastru"....mi se pare mai degraba un pat al lui Procust......
 • -1 (1 vot)    
  tara mea 2 (Joi, 18 august 2011, 14:44)

  Platon [anonim]

  imi iubesc tara, cu bune cu rele, aici s-au nascut si oamenii pt care sunt ceea ce sunt....si nu mi e rusine cu asta. Cel putin in fiecare zi in casa mea intra un tigan sa o mai ajute pe mama, o buna prietena e tiganca si este un om deosebit, cea mai buna prietena din copilarie avea tatal evreu, familia mea e in Italia, impart bucataria caminului cu negri si unii dintre colegii de serviciu sunt catolici, poate si atei....asta nu stiu.....Desigur, le pot gasi si defecte, dar nu vor fi niciodata unele pe care sa nu le pot atribui si unor romani, unor ortodocsi sau unor patrioti....m-ar speria foarte mult gandul de a clasa oamenii in acest fel......si cu siguranta m-ar ingrozi gandul de a mai trece granita sau de a nu merge la biserica in fiecare sarbatoare......
  s-a scris ca nu e nimic rau sa ai astfel de conceptii si sa iti iubesti tara sau sa Il iubesti pe Dumnezeu. Nimic mai adevarat.....dar cand ele devin din stari personale si intime, stari colective stim foarte bine unde se ajunge.....e suficient sa ne gandim la ce face un grup de 30 de credinciosi intr o biserica daca nu sunt de acord cu noul preot....
  Sa educi oamenii dupa "UNELE" valori inseamna sa produci haos....Sau poate asta e interesul.....dezbina si condu......

  Multumesc!
 • +2 (2 voturi)    
  hai sa ne facem temele (Vineri, 19 august 2011, 16:38)

  Andrei [anonim]

  Citind comentariile de aici, cat si alte reactii gen Mungiu-Pipidi, am ramas efectiv socat. Nici nu ma gandeam ca la un asemenea eveniment, facut cu atata pasiune si dragoste pentru Romania, ar putea aparea asemenea atacuri mizerabile. Nu ma surprinde doamna Pippidi din acest punct de vedere, nu e prima data. Ma surprinde hotnews care ia in seama niste oameni cel putin dubiosi, anti-romani, limitati in gandire de niste stereotipuri globaliste, anarhisti anti-religiosi si extremisti periculosi.

  La o privire obiectiva asupra "grupului de studenti" de pe facebook, puteti constata urmatoarea compozitie a sa:
  - 2 provocatori, unul care student nu poate fi numit si altul, discipol al primului, un mic marxist obsedat de desfiintarea natiunilor, desfiintarea bisericii, revolta universala impotriva statelor "asupritoare" samd.
  - 1 domn Calin Goina care are mult timp la dispozitie dupa ce i-a luat vreo 14 ani sa-si termine doctoratul, mare intelectual roman
  - un grup foarte mare de studenti de la o singura universitate din Budapesta (CEU)
  - un grup mare de studenti din anglia, la fel ca primul provocator. inclusiv sotia pare sa fi fost cooptata, deci e pe sistemul "hai toti, sa parem mai multi"
  - un grup mare de studenti romani de etnie maghiara, a caror atitudine nu este o surpriza bineinteles
  - probabil persoane care individual, urasc sa nu fie ei "sefii". Probabil ca ii cunoasteti pe acesti "gica-contra" care daca nu sunt ei seful, inseamna ca evenimentul nu trebuie sa existe.
  Dealtfel, grupul fiind deschis, puteti vedea si cum au fost tratati cei ce au cerut ca intai sa se discute cu LSRS sau au fost impotriva. Ce se observa imediat este ca acesti indivizi, in afara de un circ zgomotos si steril, nu ofera nimic. Ei sunt contra si vor ca toti sa stim asta. Nu vor dialog. Asta e important pentru ei, sa arate ca a iti iubi tara este o crima.
  Ironic este ca multi nici nu ar exista, cu toate vociferarile si ineptiile lor, daca patrioti adevarati, nu ar fi luptat pt Romania.
  • 0 (0 voturi)    
   R Andrei (Sâmbătă, 22 octombrie 2011, 23:47)

   Emilia [anonim] i-a raspuns lui Andrei

   Felicitari Andrei. Ai punctat foarte bine. Iniiatiava LSRS din august a.c.a adus o raza de lumina in aceasta tara pe care multii o vor in intuneric


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by