Autorizatia de construire pentru o parcare supraetajata moderna de trei etaje, cu o capacitate de circa 1.300 de locuri, impreuna cu un teren de sport amplasat pe terasa acesteia, a fost semnata, marti, de primarul sectorului 2, Neculai Ontanu.

Potrivit unui comunicat de presa al Primariei sectorului 2 transmis marti, citat de Agerpres, parcarea se va construi de catre Primaria Municipiului Bucuresti in cadrul Complexului Sportiv si va asigura locurile de parcare pentru spectatorii de la evenimentele de masa de pe stadion, dar si pentru locuitorii cartierului Vatra Luminoasa care vor putea sa foloseasca parcarea pentru autovehiculele proprietate personala, in afara competitiilor sportive.

Parterul si etajele I, II si III, fiecare in suprafata de 7.616,85 metri patrati, sunt destinate parcarilor, spatiilor de circulatie si lifturilor, iar terasa este destinata terenurilor de sport, vestiarelor si biroului administrativ.

Imobilul va fi inchis cu pereti verticali, proiectantul optand pentru varianta de balustrade de protectie cu un parapet de beton si plasa metalica pentru buna circulatie a aerului natural. Fatadele exterioare ale cladirii vor fi din aluminiu pe care se va planta vegetatie de tip iedera perena care se va incadra cu zonele verzi din perimetrul noului parcaj auto.

Noua parcare supraetajata va fi amplasata in interiorul bazei sportive si va avea o functiune mixta, de parcare si de agrement prin amenajarea unei baze sportive pe terasa cladirii.

Aici vor fi terenuri multifunctionale de sport cu acces pentru bucurestenii care vor sa isi tonifice organismul prin practicarea miscarii in aer liber si in conditii exceptionale.

Cu o suprafata de 10.800 metri patrati terenul de pe parcajul supraetajat va fi destinat jocului de fotbal si va fi realizat cu posibilitatea diversificarii destinatiei sale prin divizarea in patru zone mai mici in care se pot desfasura meciuri de minifotbal, handbal, baschet si tenis. Pentru protectia jucatorilor si atenuarea zgomotelor produse de caderea mingilor, podelele vor fi acoperite de covoare din cauciuc granulat de diverse culori si cu marcaje longitudinale care vor delimita terenurile de sport.

Durata de executie a lucrarilor este de 24 de luni.