Presedintele organizatiei de femei a PDL, deputatul Sulfina Barbu, a anuntat, marti, intr-un comunicat de presa citat de Agerpres, ca OFPDL va depune plangere la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) impotriva sefului IPJ Valcea, condamnand vehement declaratiile discriminatorii facute de acesta la adresa femeilor.

"OFPDL a primit cu stupoare declaratiile socante ale sefului Politiei din Valcea si considera ca o asemenea atitudine discriminatorie si retrograda este inadmisibila intr-o institutie a statului roman. Egalitatea de sanse si drepturile femeilor mame sunt garantate in Romania prin lege, iar institutiile statului sunt obligate sa respecte legislatia in vigoare", a declarat Sulfina Barbu.

Potrivit acesteia, declaratiile sefului Politiei valcene sunt cu atat mai grave "cu cat vin din partea conducerii unei institutii menite sa apere respectarea legii".

Precizand ca ar fi periculos ca astfel de comportamente sa ramana nesanctionate, deputatul democrat-liberal anunta ca OFPDL va depune plangere la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii impotriva chestorului Ion Stoica pentru declaratiile si actiunile discriminatorii pe care a anuntat ca le va intreprinde.

Seful IPJ Valcea, chestorul Ion Stoica, a declarat luni ca numarul de locuri pentru femei de la Academia de Politie ar trebui redus, intrucat "femeile dupa ce intra in politie stau putin, nasc un copil, dupa doi ani de concediu mai fac unul si te trezesti ca iti raman functiile ocupate atatia ani".

"Nu am nimic cu femeile, din contra, imi plac femeile, dar daca vom merge pe ordine publica ne trebuie barbati. Ori fetele sunt foarte silitoare si destepte, iar la examen, sansele fiind egale, reusesc mai mult fetele. (...) Femeile, dupa ce intra in politie, stau putin, nasc un copil, dupa doi ani de concediu mai fac unul si te trezesti ca iti raman functiile ocupate atatia ani, iar colegii lor trebuie sa le preia atributiile. Pentru noi e foarte greu sa lucram cu politiste pentru ca au familii si alte responsabilitati. Tin sa mentionez ca avem politiste foarte bune, care isi fac treaba cum nu se poate mai bine. Dar in acelasi timp sunt probleme in mediul rural si toate vor sa vina in mediul urban pentru ca nu le mai convine cu naveta si cu conditiile precare. Asadar, sa fie femei, dar cu o anumita limita", a spus chestorul Ion Stoica.