Premierul Emil Boc a declarat sambata, in timpul vizitei sale in China, ca firmele chineze au cerut din partea oficialilor romani sa aiba sanse egale in competitia cu celelalte firme straine sau romanesti care vor participa la licitatiile pentru proiectele de care sunt interesate si companiile chineze.

In acelasi timp, premierul Emil Boc a declarat ca toate licitatiile, inclusiv cele la care vor participa si companii chineze, vor avea loc cu respectarea legislatiei nationale si europene in vigoare.

Premierul a amintit si de faptul ca unele companii chineze au cerut garantii guvernamentale pentru participarea la proiectele de investitii in Romania.

Reamintim ca mai multe companii chineze s-au aratat interesate sa investeasca pe piata romaneasca. Prim-ministrul Emil Boc preciza vineri, dupa intalnirea cu presedintele chinez Hu Jintao, ca discutiile concrete despre investitii au fost legate de reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda, centura Bucurestiului, canalul Siret-Baragan si canalul Dunare-Bucuresti.