Strategia fiscala a fost convenita cu UE si FMI si "niciun leu" nu va fi taiat din ceea ce este achitat in prezent, urmand insa ca, prin legea bugetului pe 2012 si in functie de evolutia pietelor internationale, sa fie stabilit ce drepturi vor fi acordate anul viitor, a declarat premierul Emil Boc, aflat in China, transmite Mediafax.

"In ceea ce priveste Strategia bugetara, acesta este in concordanta cu angajamentele Romaniei in raport cu Uniunea Europeana si Fondul Monetar International si nu taie niciun leu din ce primesc azi bugetarii si pensionarii. Drepturile concrete pentru 2012 vor fi stabilite prin legea bugetului si legea salarizarii", a spus Boc.

El a aratat astfel ca Guvernul va stabili concret in perioada urmatoare, in functie de evolutia economiei internationale si de nivelul cresterii economice interne, politica salariala pentru anul viitor, dar "tinand cont de aceasta strategie".

"Nu se taie niciun leu din drepturile care se platesc astazi si se asteapta prognoza concreta pentru 2012 legata de evolutiile economice internationale si incasarile la buget", a conchis Boc.

Ministerul Finantelor a publicat joi Strategia fiscal-bugetara pentru perioada 2012-2014, in care se prevede sistarea pana in 2014 a tichetelor de masa, angajarilor in sistemul public si blocarea unor majorari ale unor pensii.