Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, spune la RFI ca "nici un roman nu va fi afectat" de restrictiile de pe piata muncii din Spania. El precizeaza ca "angajatorii spanioli au suficienta forta de lobby sa obtina permisele de munca, daca-si doresc muncitori din Romania".

Sebastian Lazaroiu crede ca romanii nu vor fi afectati de restrictiile de pe piata muncii din Spania. "Sincer va spun, nici un roman nu va fi afectat (de restrictiile de pe piata muncii din Spania-n.r.). Cei de pe teritoriul Spaniei, sigur nu, iar cei din Romania, care vor sa-si gaseasca un loc de munca in Spania nu depind de aceste restrictii, ci depind de cererea de forta de munca din Spania, adica de angajatorii spanioli si va spun ca angajatorii spanioli in continuare cauta romani pentru slujbele pe care spaniolii nu le vor ocupa niciodata: constructii, agricultura, menaj", explica ministrul Muncii.

Lazaroiu precizeaza ca romanii "pot sa se angajeze, au nevoie doar de permisul de munca, iar permisul de munca trebuie obtinut de angajator, nu de cel care pleaca din Romania sa-si gaseasca un loc de munca, iar angajatorii spanioli cred ca au suficienta forta de lobby sa obtina aceste permise de munca, daca-si doresc muncitori din Romania".

Continuarea pe www.rfi.ro.