Strategia fiscal-bugetara pentru perioada 2012-2014: Majorarea unor categorii de pensii, angajarile in sistemul public, acordarea tichetelor de masa si a primelor, blocate pana in 2014

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 11 august 2011, 15:49 Actualitate | Esenţial


 documente
(11 Aug 2011) PDF, 1MB
Guvernul va sista pana in anul 2014 acordarea tichetelor de masa, cadou si de vacanta pentru angajatii din institutiile publice, prevede Strategia fiscal-bugetara pentru perioada 2012-2014, adoptata miercuri de Executiv. Politica de blocare a angajarilor in sistemul public, prin ocuparea unui singur post din sapte vacantate, va fi mentinuta atat anul viitor, dar si in 2013, tot pana in anul 2014 urmand sa fie extinsa si interdictia de achizitionare de autoturisme, mobilier si aparatura birotica pentru institutiile publice. Tot pana in 2014 ramane blocata acordarea de premii pentru bugetari si va continua sistemul de compensare doar cu ore libere a muncii prestate in afara timpului normal de lucru.
 • In acelasi timp, valoarea de referinta corespunzatoare coeficientului de ierarhizare 1,00 aferent grilei de salarii pentru sectorul bugetar va fi inghetat anul viitor la valoarea de 600 lei, se arata in document.
 • Prin blocarea ocuparii posturilor vacante in sistemul public, Guvernul estimeaza economii la cheltuielile de personal de 1,72 miliarde lei in 2012 si 1,99 miliarde lei in 2013.
 • Economiile estimate din sistarea tichetelor de masa, cadou si de vacanta sunt de 9,1 miliarde lei in 2012 si 9,6 miliarde lei in 2013.

Documentul mai prevede ca majorarea unor categorii de pensii sa fie de asemenea blocata, Guvernul argumentand ca lipsa unui "cadru sustenabil" de aplicare a legii va creste deficitul bugetului asigurarilor sociale de stat si poate avea consecinte grave in plata drepturilor sociale.
 • Noua lege a pensiilor, adoptata de Guvern si intrata in vigoare la 1 ianuarie 2011, prevedea ca pensionarii care au lucrat in conditii deosebite de munca dupa 1 aprilie 2001 vor beneficia de o majorare a punctajelor lunare cu 25%, iar persoanelor iesite la pensie in acest an le va fi aplicat la randul lor un indice de corectie calculat ca raport intre 43,3% din castigul salarial mediu brut realizat pe anul precedent si valoarea unui punct de pensie in vigoare la acea data. Ambele majorari de pensii erau programate sa fie aplicate la 1 ianuarie 2012.
 • "Avand in vedere ca lipsa unui cadru sustenabil de implementare a Legii privind sistemul unitar de pensii publice, intrata in vigoare la 1 ianuarie 2011, poate crea consecinte grave in ceea ce priveste acordarea drepturilor de asigurari sociale si majorarea deficitului bugetului asigurarilor sociale de stat, se propune amanarea pana in anul 2014 a aplicarii acestor prevederi, in ceea ce priveste acordarea majorarii punctajelor lunare cu 25% pentru persoanele care au desfasurat activitati in conditii deosebite de munca dupa 1 aprilie 2001 si aplicarea unui indice de corectie la punctajul mediu anual pentru persoanele inscrise la pensie incepand cu 1 ianuarie 2011", se arata in document.

In Strategia fiscal-bugetara pentru perioada 2012-2014 se arata ca politica de cheltuieli promovata pentru perioada 2012-2014 este o "politica de cheltuieli restrictiva, prudenta si echilibrata construita pe principiul managementului financiar solid, avand in vedere turbulentele si incertitudinile de pe pietele internationale, dar si constrangerile interne".

Guvernul intentioneaza sa reduca ponderea cheltuielilor bugetare la 36,9-36,1% in PIB pe orizontul 2012-2014, fata de 38,9-37,6% din PIB in perioada 2009-2011.

Pentru 2012 se intentioneaza reducerea deficitului bugetar la 3% din PIB, urmand ca in urmatorii doi ani sa coboare la 2,5%, respectiv 2,2%.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

12053 vizualizari

 • -8 (28 voturi)    
  blocare (Joi, 11 august 2011, 16:00)

  dan2 [anonim]

  Se blocheaza si preturile?
  • +13 (37 voturi)    
   EFICIENTA ! (Joi, 11 august 2011, 16:11)

   blackbird [utilizator] i-a raspuns lui dan2

   Asta este cuvantul de baza ! EFICIENTA !...

   Tu daca nu mai ai bani te duci sa te imprumuti ca sa-ti cumperi plasma ? Nu e cam stupid ?
   • -6 (42 voturi)    
    Prostii (Joi, 11 august 2011, 16:28)

    Desteptu [anonim] i-a raspuns lui blackbird

    Bre nenicule,

    Aici este vorba de supravetuire nu de plasme. Nici acum nu stii ca in Romania anului 2011 , membra a UE , o droaie de pensionari nici nu au ce manca , nici bani de medicamente , nici bani de intretinere.......daramite plasme,Ferrari, vile.......
    Se pare ca ai incurcat comentariile !
    Ce sa mai reduca oamenii astia ? Viata lor nenorocita ?
    Borfasii din tara asta ar trebui toti pusi la zid ! Inclusiv postacii lor tembeli !
    • -10 (28 voturi)    
     iarta-l face parte din clasa patronilor (Joi, 11 august 2011, 16:51)

     Andrei [anonim] i-a raspuns lui Desteptu

     Astia sunt rupti de realitate si de clasele de jos. Normal ca privatii se gandesc la plasme in timp ce restul de 80% din populatie se gandeste la mancare. Dar na asta am votat: partid pentru patroni asta avem
     • +16 (20 voturi)    
      USL va suplimenta cu pensii PIRATE (Joi, 11 august 2011, 18:29)

      Gigel [anonim] i-a raspuns lui Andrei

      Andrei, 22 de ani, începând cu minunatul Petre Roman, singurul ţel al liderilor a fost vânzarea activelor la fier vechi, eliberarea terenurilor de afacerile productive, momirea salariaţilor ca să devină tineri pensionari, şi protecţia demnitarilor până la moarte. A sosit momentul când pensionarii înmulţiţi peste măsură să-şi împartă între ei contribuţiile smulse de la tot mai puţini lucrătorii.
      Sub PSD, în 2004, s-a început un nou experiment, cel cu pensii private, la care în anii de până în prezent capitalizarea medie pe contribuabil este ridicolă - circa 700 RON iar pensiile corespunzătoare dacă vor atinge câţiva RON. Noi astia care mai lucrăm şi mai cotizăm până la 65 ani, când vom fi pensionari vom privi cu jind la traiul de huzur al prizonierilor de la Auscwitz, ba chiar şi la pensiile voastre, dacă se mai sare mult peste cal.
    • +25 (35 voturi)    
     Deci gata...lasa-ne cu pensionarii!!! (Joi, 11 august 2011, 17:02)

     legolas1979 [utilizator] i-a raspuns lui Desteptu

     La momentul actual NU PENSIONARII sunt patura cea mai defavorizata in Ro. Ci Profesorii si Medicii! Astia care au o inalta pregatire profesionala si sunt platiti cu salarii de culegator de rosii (culegator de rosii in Romania, nu in Spania) Mi se pare mai mare acest pericol pentru Romania. Pensionarii o duc bine!!! Crede-ma. Nu am ce sa le fac la cei care nu au muncit in viata lor si se plang ca au pensie de 3 mil. Nu generalizez...nu spun ca pensionarii sunt OK, Dar altii in acest moment ar trebui sa fie prioritatea!
     • +1 (17 voturi)    
      i-a raspuns lui legolas1979 (Joi, 11 august 2011, 17:59)

      pensionar [anonim] i-a raspuns lui legolas1979

      Vreau sa stiu si eu de ce sunt profesorii defavorizati,cand au o gramada de sporuri si mai dau si meditatii fara sa plateasca nici un impozit pentru acesti bani.Numai profesorii sunt cu o inalta pregatire?va inselati,deoarece sunt si pensionari cu inalta pregatire.S-a vazut din rezultatele de Bacalaureat cat se ocupa unii profesori de pregatirea elevilor.Cei care dau meditatii nu isi fac meseria cum trebuie la scoala si in afara de asta vreau sa stiu si eu cum poate preda cineva la elevi,cand el ia nota 3.4.2.5.Ce pretentie poate sa aibe de la elevii lui,daca el nu este pregatit cum trebuie.
      • -10 (20 voturi)    
       Cand profesorii erau platiti erau si rezultate ! (Joi, 11 august 2011, 19:36)

       gfdfhhdhfhfdh [anonim] i-a raspuns lui pensionar

       Mai cameleonule pedelist (ca puteti sa va schimbati culorile) , sa stii ca in timpul lui Tariceanu sau Nastase, profesorii erau mai bine platiti si erau si rezultate mai bune !
       In vremea lui "taiati si reduceti" profesorii trebuie sa traiasca si ei, nu numai profitorii de stat . Ai o mentalitate de profitor de stat? Tu crezi ca banii trebui numai pentru comenzi umflate si tunuri ?
       Sa stii ca chiar asta este rolul statului : sa asigure salarii bune, locuri de munca siguranta in tara ta, in strada si in casa, sanatate, o educatie buna copiilor, pensii satisfacatoare si sa-i ajute pe cei in nevoie si daca se poate si acces la o bruma de cultura . Daca conducerea unui stat nu poate sa coordoneze activitatile statului astfel incat sa fie asigurate aceste cerinte atunci sa plece si sa-i lase pe altii sa incerce asta!
       Tu poate crezi ca rolul statului este sa-i imbogateasca pe cei de la putere si amicii lor ?
       Poate sa-si trimita cetatenii la munca in alte tari, poate sa-i infometeze, sa-i lase fara locuri de munca ?
       Daca tu crezi asta eu zic ca gresesti grav.
       Si sa mai stii ca profesorii nu mai au aproape nici un spor, nici bonuri de masa nu au avut niciodata , nici tichete cadou , nici sporurile care se dau in alte sectoare.
       Doar vechimea si dirigintia dar la dirigintie e multa munca in plus.
       Cred ca nu va apare comentariul ca este cam dur , dar asta este parerea mea.
       • +15 (19 voturi)    
        Despre ce rezultate vorbesti? (Joi, 11 august 2011, 20:07)

        Luk [utilizator] i-a raspuns lui gfdfhhdhfhfdh

        "Erau mai bine platiti si erau si rezultate mai bune".

        Te desfid sa ne infatisezi aceste rezultate!

        In alta ordine de idei: rolul statului nu-i "sa asigure salarii bune" si nici "sa asigure locuri de munca".

        Asta-i rolul tau!

        Gaseste-ti un loc de munca (sau mai multe) si munceste astfel incat sa ai un venit cat mai mare.

        P.S. De unde sa-ti dea statul "salarii bune"? Pune mana si plateste la stat impozite cat mai mari, astfel incat sa poata plati ALTORA salarii cat mai bune, in regula?
        • -8 (16 voturi)    
         Desfide te rog pe mama ta ! (Joi, 11 august 2011, 20:30)

         vb jjhvnhjnh [anonim] i-a raspuns lui Luk

         Ba chiar asta este rolul statului , sau macar ar trebui sa incerce !
         Crede-ma ca rolul statului nu este sa-i imbogateasca pe clientii de partid. Dar unii au conceptii gresite.
         • +14 (18 voturi)    
          bravos natiune (Joi, 11 august 2011, 21:19)

          Luk [utilizator] i-a raspuns lui vb jjhvnhjnh

          Educatie, nu gluma =))

          Du-te la munca si lasa prostiile.

          P.S. Va ca la tine a ratat statul obiectivul educational. Nu vrei sa-ti gaseasca statul si-o femeie "dispusa" si-un pat confortabil?
          • -9 (9 voturi)    
           Nu prea inteleg ce zici la PS ? (Joi, 11 august 2011, 23:40)

           gcxbgb [anonim] i-a raspuns lui Luk

           P.S. Va ca la tine a ratat statul obiectivul educational. Nu vrei sa-ti gaseasca statul si-o femeie "dispusa" si-un pat confortabil?
           Despre ce vaca vorbesti?
           Esti cu vaca ?
           Ce obiectiv educational a ratat vaca ?
           • +1 (1 vot)    
            intelegi cam putine lucruri (Vineri, 12 august 2011, 15:03)

            Luk [utilizator] i-a raspuns lui gcxbgb

            1. DESFÍDE, desfid, vb. III. Tranz. 1. A chema, a provoca pe cineva să dovedească un lucru, știut fiind că nu va reuși. ♦

            2. Am mancat un "d" din text la PS

            P.S. Vad ca la tine a ratat statul obiectivul educational. Nu vrei sa-ti gaseasca statul si-o femeie "dispusa" si-un pat confortabil?

            Acum ai inteles?
           • +1 (1 vot)    
            a ratat... (Vineri, 26 august 2011, 17:25)

            muky [utilizator] i-a raspuns lui gcxbgb

            ...o litera la primul cuvant-vad-in rest e parerea lui. cu bine
         • +13 (13 voturi)    
          DEMNITATE (Vineri, 12 august 2011, 0:05)

          roman diaspora [utilizator] i-a raspuns lui vb jjhvnhjnh

          Ne-am pierdut demnitatea de a nu sta cu mana intinsa... Terenurile stau nemuncite la tara si nu avem scuze ca n-avem de lucru si murim de foame!
         • -4 (12 voturi)    
          posteaza altundeva!!! (Vineri, 12 august 2011, 9:26)

          Zamolx11 [utilizator] i-a raspuns lui vb jjhvnhjnh

          La cate minusuri ai luat, observi bine al cui site e hotnews. de ce te mai chinui sa postezi aici, aici doar portocalii au "cuvantul". lasa-i sa creada ca lumea e buna si frumoasa si bugetarii si pensionarii trebuie sa aduca bani de acasa, sa aibe Udrea de posete...
          • -2 (6 voturi)    
           Postacii (Vineri, 12 august 2011, 10:08)

           rugantino [utilizator] i-a raspuns lui Zamolx11

           E acelasi postaci sau maxim 2-3 postaci oranj cu mai multi useri pt voturi + - .
        • -5 (7 voturi)    
         Daca statul nu are.... (Vineri, 12 august 2011, 9:00)

         haiducul [anonim] i-a raspuns lui Luk

         ....nicio obilgatie fata de mine cetatean, atunci de ce mai exista?
         Pentru ce ce sa le platesc impozite,taxe....ca sa se duca in buzunarele lor?
         Atunci nici eu nu am nevoie de stat, de ce sa le platesc salarii,case,soferi,vacante premii,costume si masini de lux,.licitatii cu dedicatie etc etc etc.
         Eu si multi alti care chiar daca locuim,muncim,traim afara de ce ne obliga sa platim taxe si impozite pe casa,teren,masina sunt ale noastre, le-am platit cu bani castigati afara.
         Aici platim taxe si impozite pe acestea si multe altele,dar de cate ori am avut nevoie de ceva statul nu mi-a intors spatele,Exemplu personal am lucrat 25 de ani intro tara m-am imbolnavit(boala profesionala)am lucrat la privat nu la stat si cu toate ca nu mai locuiesc acolo din cauza climei,mi se plateste prin transfer bacar pensia de catre statul unde care am lucrat.
         • +2 (2 voturi)    
          Asta-i un exemplu de discutie intre surzi (Vineri, 12 august 2011, 14:59)

          Luk [utilizator] i-a raspuns lui haiducul

          Nu putem accepta nuantele, discutam doar despre extreme?

          Cine si unde a spus ca statul n-are nicio obligatie fata de cetateni?

          Eu am spus doar ca statul nu este obligat sa "ne asigure locuri de munca si nici sa " asigure un venit cat mai mare".

          Este dreptul meu sa-mi intemeiez o familie, dar statul n-ar obligatia de a convinge o femeie sa se casatoreasca cu mine, este corect? Statul doar instituie si apara institutia casatoriei si a familiei.

          Statul apara proprietatea dar nu o asigura, corect? Prin urmare, daca voi cumpara o casa, statul o sa-mi protejeze dreptul de proprietate, fara a avea obligatia de a-mi da o locuinta. Exceptiile reprezinta acele
          categorii de cetateni care nu pot sa-si cumpere o casa datorita unor situatii speciale (persoane cu nevoi speciale, copii, batrani etc etc).

          Astia-s termenii jocului.

          Altminteri, intre extreme, eu n-as vrea sa platesc nimic la stat (si platesc cam 60% din tot ce fac) iar bugetarii si pensionarii sunt nemultumiti ca-i prea putin ce primesc.

          Am mai spus-o: sunt de acord ca bugetarii si pensionarii sa primeasca venituri maxime, CU CONDITIA ca statul sa-mi reduca impozitele si taxele la aproape nimic.

          Daca gresesc, te rog sa ma corectezi.
          • +1 (1 vot)    
           jocul e un pic... (Vineri, 26 august 2011, 17:43)

           muky [utilizator] i-a raspuns lui Luk

           ....cam dur(cel putzin pt. o buna parte din cetatzenii Romaniei).a fi bugetar sau pensionar (numitzi de unii" asistatzi")desi,si unii si altzii isi platesc sau si-au platit darile la stat(din care dari,s-au asigurat banii necesari pt. sanatatea ta si instruirea ta etc,si din pacate multzi uita aceasta)aparatul de stat(adica bugetarii)sunt necesari,toata chestia e sa nu fie prea stufos(fini,finutze,verisoare matusi etc) si sa l-i se traseze sarcini precise ca sa nu fie o bulibaseala.si nu uita ca si tu la randul tau ,dupa multzi ani de munca vei ajunge pensionar,si daca sistemul cu toate legile pe care le da(pt unii muma si pt. altii ciuma)vei fi la randul tau nemultzumit daca te vei incadra in cea de-a doua categorie(ciuma).succes! si mult noroc in viatza!
           cu bine
           • +1 (1 vot)    
            Asa este (Marţi, 30 august 2011, 15:03)

            Luk [utilizator] i-a raspuns lui muky

            Sunt deja nemultumit, nu-i nevoie sa astept pana la pensie.

            Pe de alta parte, m-am obisnuit sa nu astept ajutor de la stat.

            Multumesc pentru urari.

            Succes si tie!
       • +12 (14 voturi)    
        Furau cu totii. (Joi, 11 august 2011, 22:58)

        mircea [anonim] i-a raspuns lui gfdfhhdhfhfdh

        In timpul lui Nastase si Tariceanu erau rezultate mai bune ,pentru-ca se fura pe rupte.Nu mai merita sa inveti ,pentru-ca erai obligat sa cotizezi pentru comisia de BAC si primeai subiectele si de multe ori foile cu rezultatul.Si atunci mai luau unii note proaste pentru-ca nu erau in stare nici sa copieze corect.Nici cei care luau note mari,nu era mare lucru de capul lor.Putini au ajuns renumiti prin desteptaciune.Am intalnit absoventi de facultate din acea perioada care nu erau in stare sa scrie repede si cursiv,iar la mate-fizica erau afoni.In desteptaciunea ta,cam cat crezi ca sa furat daca a fost o crestere economica de 8% si un deficit de cont de 6,5%.In plus si guvernul Nastase si guvernul Tariceanu au lasat datorii restante de peste 2,5 miliarde de euro.Norocul lor este ca au avut grija sa voteze legi care sa nu-i oblige sa dea socoteala pentru asta.Sa stii ca hotia a fost foarte mare.Toate fabricile din Romania nu au ajuns nici la mine ,nici la tine,dar spre deosebire de tine,eu nu-i laud pe hoti.
       • +10 (12 voturi)    
        EROARE! (Vineri, 12 august 2011, 0:01)

        roman diaspora [utilizator] i-a raspuns lui gfdfhhdhfhfdh

        Profesorii din vremea lui Nastase nu erau mai bine pregatiti, erau mai indulgenti sau mai "cumparabili" si dadeau liber la copiat!
        Priviti ziarele, posturile TV si veti vedea cat de bine sunt pregatiti tinerii din vremea lui Nastase: nici macar gramatica n-o stapanesc, dar altceva... Atunci se putea doar copia la liber- si elevii si profesorii si toti cei care au dat examene medici, juristi, politisti, etc.
     • 0 (8 voturi)    
      ?? (Joi, 11 august 2011, 19:00)

      elis [anonim] i-a raspuns lui legolas1979

      scrii prea usor.Nu crezi ca sunt si profesori,medici,economisti,ingineri etc. pensionari care au o pensie de mizerie dupa o viata de munca?Stii tu cum erau salariile inainte de '89?Nu e cazul sa faci "analize".Apropo ai bunici,parinti ceva sa vezi cum traiesc in vremurile astea?Pt.tine v a fi mai greu ca nu vei avea nici pensie asa mica cum e daca lucrurile merg in halul asta.
      • 0 (0 voturi)    
       stiu (Duminică, 14 august 2011, 11:40)

       serban [anonim] i-a raspuns lui elis

       primul servici a fost inainte de 89 . sa stii ca , fara a fi patetic , aveai cit de cit o satisfactie a muncii depuse iar salariul era acceptabil . in mod cert nu mureai de foame . in valoare absoluta pensia nu este asa de mica dar avind din 89 lideri de doi bani am reusit marea performanta ca sa importam 70% din necesarul cosului zilnic . basca toata industria inchisa si restul vindut pe doi bani . acolo cauta vinovatii/responsabilii ....
     • -4 (4 voturi)    
      pensionarii (Vineri, 12 august 2011, 10:04)

      rugantino [utilizator] i-a raspuns lui legolas1979

      In lagar cu ei, la munca, vor pensii astia si nu mai produc nimic.
      • 0 (0 voturi)    
       am stat mult si m-am gandit daca merita sa-ti dau (Vineri, 26 august 2011, 17:59)

       muky [utilizator] i-a raspuns lui rugantino

       ....un raspuns;nu meritzi,dar tot tzi-l dau.-si tu vei ajunge peste ani pensionar(bineintzeles daca vei apuca),si atunci sa te arunce si pe tine in lagar?oamenii care acum sunt pensionari,candva au lucrat,si au lucrat din greu(6 zile pe saptamana ,nu ca acum 5) si tzi-au asigurat din taxele si impozitele platite ,educatzie si ingrijire in crese,gradinitze si scoli si licee,facultatzi(se pare fara folos,s-a aruncat graul la gaste) si sanatate tz-i s-a asigurat tot din banii platitzi de cei care acum zici tu ca nu mai produc;ei au produs la timpul lor,e randul nostru ca sa producem sa le asiguram un trai decent din impozitele pe care le platim la stat.cu bine
     • +1 (1 vot)    
      n-ar fi tocmai lipsit de ratiune... (Vineri, 12 august 2011, 12:44)

      dan [anonim] i-a raspuns lui legolas1979

      ...macar sa se publice numarul acelora care au iesit la pensie cu stagiu complet de cotizare si limita de varsta-cred ca pensiile acestora nu reprezinta mai mult de o treime din totalul bugetului alocat pensiilor din care sunt stipendiati diferiti privilegiati ai sistemului de pensii ; am auzit ca pana si marii eroi ai "revolutiei "din '89 isi primesc modestele indemnizatii tot din acest fond -daca e adevarat ,care e justificarea ?
     • -1 (3 voturi)    
      - (Vineri, 12 august 2011, 13:13)

      runa [anonim] i-a raspuns lui legolas1979

      pensionarii sa moara nu-i asa ca stau degeaba si au ramas prea putini platitori de taxe!logica de societate civila romaneasca! sper cand o sa ajungi la varsta pensionarii sa iti auzi aceleasi cuvinte.As vrea sa o duci la fel de bine ca si tatal meu care dupa o viata de munca cu studii are o pensie nenorocita de 740 de lei. dupa \um vorbesti nu cred ca stii cum e sa trebuiasca sa alegi intre a cumpara mancare si a plati facturile. intr-adevar parca suntem pe vremea nazismului cand categoriile sociale sunt asmutite una impotriva celeilalte nevazand ca hotia si politicile dezastruoase ne-au adus aici. toate categoriile sociale sunt importante si daca chiar e sa analizam unde se pierd bani nu cred ca se duc la cei cu pensii minime. am rude care iau 5000 de euro pensie in armata, justitie. asta mi se pare strigator la cer.
      dar ca si pe vremea nazismului cei neafectati in loc sa reactioneze stau si se bucura ca nu sunt ei in vizor si mai dau si cu piatra in categoria pe care a fost pusa steaua. rusine societatii civile romanesti si fiecarui roman pentru lipsa de reactie la orice este injust . asta ne-a adus aici dupa atatia ani de la revolutie.
      Numai cei care au un job bine platit au dreptul sa traiasca in Romania.Bravos!minusurile va rog.
      • 0 (0 voturi)    
       Ti-am facut pe plac (Vineri, 12 august 2011, 14:40)

       bilbofil [utilizator] i-a raspuns lui runa

       Nu înțeleg de ce eu, care contribui peste 30% din venitul complet la fondul de pensii, trebuie să contribui pe deasupra și prin bugetul de stat, în condițiile în vîrsta medie reală de pensionare este acum de 53 de ani care de acum știu, fără să fie nevoie să îmi spună nimeni că pînă să mă pensionez, la 65 de ani, banii se vor fi terminat. Chiar consideri că „mă bucur că nu mă sînt luat în vizor”?

       Sînt la fel de exasperat de inechitățile crase în sistemul actual de pensii, un imens Caritas, însă consider că prioritățile sînt altele.

       Nu cred că o societate își poate permite (ca să nu vorbesc de echitate) să plătească mai mult de 30% din veniturile celor activi pentru a-i susține pe cei prea în vîrstă. Mai cred că, dacă vrei să fie bani de pensii, trebuie să te preocupi ca cei care pot munci să fie productivi, să creeze valoare de care, prin redistribuire sau prin investiții, să se bucure și cei care nu pot munci.

       Reține, nu spune nimeni că doar cei cu joburi bine plătite trebuie să trăiască în România, dar gîndește-te o clipă, dacă nu sînt oameni bine plătiți, cine poate contribui la banii pentru pensia celor în vîrstă?

       În loc să te revolți, ca majoritatea românilor, ca statul „să deie” că de aia e stat, ar fi bine să ceri anularea tichetelor de masă, care înseamnă ocolirea impozitelor, renunțarea la principiul „drepturilor cîștigate”, care împing statul român și deci pe noi toți la faliment pentru demagogia unora și iresponsabilitatea altora.
     • 0 (0 voturi)    
      nu ai specificat care..... (Vineri, 26 august 2011, 17:14)

      muky [utilizator] i-a raspuns lui legolas1979

      .....probabil,profesorii universitari,medici chirurgi sau ginecologi etc,da saracii,totzi sunt "cersetori".mai citeste Imparat si Proletar,ca se potriveste ca o manusa timpurilor noastre.cu bine
    • +12 (18 voturi)    
     Bre desteptule. (Joi, 11 august 2011, 18:35)

     mircea [anonim] i-a raspuns lui Desteptu

     In Romania anului 2011 circa un milion de oameni primesc o pensie de 350 lei data de guvernul Boc cu toate ca pentru munca si cotizatia aferenta meritau intre 3 si 25 lei.In plus mai sunt inca 250 de mii cu pensii nesimtite cuprinse intre 70 si 150 milioane lei,care nu meritatu conform stagiului de cotizare decat intre 10 si 15 milioane de lei.Ghicesti tu cine a acordat pensiile nesimtite si cine sustine cu tarie ca acestea sa fie acordate in continuare.Poti sa-mi spui de ce Romania are circa unmiliontreisute de mii salariati in sistemul public,cand in mod normal ar trebui sa fie circa saptesautecincizeci de mii?Banii pentru pensii si salariile din sistemul public de unde crezi ca se strang?Mai stii ca sunt circa zece milioane asistati social ,la o populatie de 22 milioane ?
     • -5 (5 voturi)    
      mai Mircea cred ca esti un postac PDL-ist (Vineri, 12 august 2011, 9:57)

      n-are [utilizator] i-a raspuns lui mircea

      ... adica batut in cap rau.. sa-ti aduc aminte .. poate-ti bag in cap un pic de adevar ... poate te mai recicleaza cin' te pune sa scrii ... fii atent aici : faza cu pensiile nesimtite nu mai e de actualitate pentru ca s-a dovedit ca prin recalculari deficitul Fondului de pensii S-A MARIT ... oricum a fost o prostie - marca incompetentilor tai .. apropos oare voi PDL-istii ati calculat vreodata care-a fost costul 'frecusului' in Justitie a tuturor masurilor nesustenabile prin prisma statului de drept .. adica pe limba ta cat costa timpul judecatorilor , avocatilor care se ocupa de fiecare text de lege in mod evident neconstitutional ???
     • -5 (5 voturi)    
      sa continuam (Vineri, 12 august 2011, 10:05)

      n-are [utilizator] i-a raspuns lui mircea

      ai cunostinta de faptul ca pensionarilor cu pensie de peste 740 lei li s-a impus o contributie de 5.5 % la sanatate ( pe toata suma ) si celor cu pensie sub 740 nu li se ia nimic ... asta nu-ti suna a discriminare? ... si decizia asta o sa cada ... mi-e greu sa cred ca poti fi asa prost ... s-au batut degeaba pentru tine si D.na Macovei , si Dl. Preda si inca altii.. oricum a fost si greseala lor pentru ca au putut crede ca prin/cu 'heirupismul ' ' baselului' se pune cumva ceva la tmelia Statului de Drept !
     • -4 (4 voturi)    
      ia de aici (Vineri, 12 august 2011, 10:10)

      n-are [utilizator] i-a raspuns lui mircea

      Executivul a aprobat, in sedinta de ieri, o Ordonanta de Urgenta care introduce pensia minima de 300 lei incepind cu luna aprilie si de 350 lei incepind din octombrie.

      "Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta prin care a instituit pensia sociala minima de 350 de lei. ... era Prim -Ministru Boc al tau mai .. numai ca poate erai ocupat cu alte minciuni
     • -4 (6 voturi)    
      totusi nu ma pot abtine (Vineri, 12 august 2011, 10:28)

      n-are [utilizator] i-a raspuns lui mircea

      era .. este un banc bun cu broscuta si cu scorpionul ... cand l-oi pune pe idolul tau baselu' sa scrie de 100 de ori caligrafic bancul asta ... atunci poate-ti vei da seama ca nu poate exista 'modernizarea Romaniei' ( ca paranteza s-au cam ocupat si se cam ocupa niste oameni destepti cu de-bizantinizarea Romaniei ) cu modul vindicativ si necioplit al unui neofit
    • +1 (5 voturi)    
     despre tembelims (Vineri, 12 august 2011, 10:26)

     Vuck [utilizator] i-a raspuns lui Desteptu

     Bre nenicule,

     Daca din punct de vedere uman pot sa inteleg cerintele acestor oameni sarmani pot sa inteb la randul meu de ce ar trebui sa sprijinim pe unii care n-au facut altceva decat sa puna umarul la oranduirea comunista iar dupa aia zeci de ani i-au votat tot pe comunistii vopsiti ?
     Dupa parerea mea si-au facut-o singuri, cu manutza lor iar acum au pretentii. Din punct de vedere umanitar trebuie ajutati.
     Sloganul "noi muncim, noi nu gandim !" atat de aplaudat dupa revolutie are si un corolar "capul face, capul trage !"
     Bineinteles ca sunt si multi tembeli care cred ca tara a sta a fost dusa de rapa doar in ultimii 6 ani.
   • -13 (25 voturi)    
    Daca nu mai ai bani... (Joi, 11 august 2011, 16:43)

    Catalin [anonim] i-a raspuns lui blackbird

    ...lasi pe altii la guvernare care stiu sa ii faca. Incapabilii (e prea bland spus, mai bine zis prostii de put) de la guvernare nu sunt in stare sa atraga miliarde de euro de la UE. Ne jupoaie pe noi. Banuiesc ca o sa-i jupoaie si pe postaci pana la urma...ca daca se scufunda corabia nimeni nu ramane in viata.
    • +5 (5 voturi)    
     Ia spune cine sunt mai capabili (Joi, 11 august 2011, 17:28)

     dodo [anonim] i-a raspuns lui Catalin

     Zi cine ar fi bun de prim ministru sau la finante.
    • +15 (19 voturi)    
     Rău e să fii... (Joi, 11 august 2011, 17:41)

     KTA [anonim] i-a raspuns lui Catalin

     spălat pe creier. Te-ai întrebat vreodată pentru ce îţi dă UE-ul bani?! Crezi că-ţi dă să plăteşti pensiile sau salariile?! Îţi dă pentru agricultură, dar acolo tre să vii cu proiecte fezabile, îţi dă pentru infrastructură... Şi oricât de spălat pe creier eşti, tot trebuie să admiţi că în infrastructură ceva ceva începe să se mişte.

     Şi pe cine să lase?
     PNL - au avut şansa... s-a văzut ce absorţie a fondurilor UE am avut. PSD?! Ăştia au furat şi acum tre să dăm banii înapoi la UE. PRM?! Gata... ştiu: Pe Dan Diaconescu. Şi o să avem încă trei televiziuni gen OTV.

     Învaţă odată: UE-ul nu-ţi dă peşte să mănânci. UE-ul îţi dă undiţă şi te învaţă să pescuieşti la tine în baltă. Până la peşte mai e un pas: munca!
     • -8 (14 voturi)    
      PSD si PNL... (Joi, 11 august 2011, 19:14)

      Catalin [anonim] i-a raspuns lui KTA

      ...au avut crestere economica an de an, de peste 6-7%. Oamenii erau linistiti si aveau sperante de viitor.

      Acum ? Guvernul e super competent, a pus tara pe pilonii stabili ai unei descresteri economice rapide si sustinute.

      Bravo PDL ! Bravo Basescu !
      • +16 (16 voturi)    
       Naivitati (Joi, 11 august 2011, 20:30)

       alex [anonim] i-a raspuns lui Catalin

       Unii cred ca daca vin altii la putere in romania criza mondiala se termina, numai pe motivul ca nu era criza cand au fost aceia la guvernare :)))))))))))))))
    • -1 (7 voturi)    
     usl asteapta noi masuri (Joi, 11 august 2011, 19:03)

     pipo1 [utilizator] i-a raspuns lui Catalin

     PDL insista sa piarda viitoarele alegerile viitoare la modul "sa dispara de pe scena politica"!
    • +8 (10 voturi)    
     Asa! (Joi, 11 august 2011, 20:33)

     Luk [utilizator] i-a raspuns lui Catalin

     nu-s in stare sa "atraga" bani de la UE pentru a da pensii muuulte si pentru a mari salariile bugetarilor. :))

     Esti grozav de destept, stiai? =))
   • -4 (10 voturi)    
    CRIZA (Joi, 11 august 2011, 17:08)

    Whitebird [anonim] i-a raspuns lui blackbird

    D.A., eu cand nu am bani si ma imprumut ca sa traiesc de pe o zi pe alta ma duc in primul rand sa imi cumpar din bani publici telegondole, patinoare, sali de sport, partii de schi, bazine de inot, "frunzulite" de promovare a turismului, borduri, panselute si sa construiesc autostrazi la de 5 ori pretul din Europa de Vest !!!!!!
   • -1 (5 voturi)    
    Eficienta (Vineri, 12 august 2011, 8:57)

    Gheorghe Buhac [anonim] i-a raspuns lui blackbird

    Dragul meu ca si guvernul ai inteles gresit notiunea de eficienta si ai rasfrant-o asupra batranilor .Eficienta pentru guvern este sa colecteze darile la un nivel ridicat (45-50%) nu sa nu dai batranilor dreptul lor pentru care au platit si au facut sistemul de pensii la vremea aceea sustenabil .
    Iti doresc sa ajungi la varsta mea de 70 de ani dupa ce ai lucrat timp de 40 de ani in siderurgie si sa nu primesti drepturile tale de pensie pentruca guvernul este incompetent si in loc sa mearga cu LOGANUL ca nu sunt bani -merge cu mercedesul etc,etc,etc
    Tine minte ca pe vremea aceea , colectarea la buget a darilior era de 100 % si nu se punea problema neplatii drepturilor de pansie .
    Gheorghe Buhac
    • +2 (2 voturi)    
     Despre ce eficenta vorbiti? (Vineri, 12 august 2011, 10:54)

     Corina [anonim] i-a raspuns lui Gheorghe Buhac

     Asa e colectarea darilor inainte de 1990 era de 100% dar cu ce costuri?
     Dvs. ati ajuns la o varsta respectabila si primiti pensie din ce platim noi azi, dar noi cei care avem 35 de ani nu cred ca vom mai primi vreo pensie cand vom ajunge la varsta dvs., daca mai ajungem.
     De ce uita toata lumea ca, in anul 1992 Vacaroiu a trecut fondul de pensii la bugetul de stat si l-au cheltuit.
     Din acest motiv cei care au cotizat pana in anul 1990 acum primesc din ce cotizam noi cei care mai muncim si suntem din ce in ce mai putini.
     Daca pensiile nu se mareau artificial inainte de fiecare perioada de alegeri poate ca sistemul nu era falit.
     • +2 (2 voturi)    
      procent de colectare (Vineri, 12 august 2011, 12:10)

      Aristofan [anonim] i-a raspuns lui Corina

      Expresia completa este "Procentul de colectare din PIB" si se refera la procentul din PIB care ajunge in bugetul de stat prin taxe, accize, impozite.
      Nu a fost niciodata niciunde 100% (poate doar in sclavagism). Un procent de colectare mai mare ar inseamna mai putini bani in buzunarele populatiei active si companiilor, si mai multi la dispozitia guvernului, care ii imparte apoi catre salariile bugetarilor, pensii, asistenta sociala, investitii; tragandu-si si ei partea leului.

      Cresterea acestui procent spre 40% (valoare intalnita la statele din vest) este un deziderat socialist al majoritatii policiticienilor, indiferent ca sunt la putere sau in opozitie. Si totul sub presiunea unor diverse categorii sociale, fiecare cu motivele sale:
      - pensionarii, pe motiv ca ei au contribuit.
      - bugetarii din sanatate si educatie, pe motiv ca au salarii mici.
      - bugetarii din politie + armata, pe motiv ca reprezinta organul de impunere a legii statului.
      - bugetarii din justitie, pe motiv ca pot sa isi toarne singuri interpretari favorabile de legi.
      - posesorii de ajutoare sociale diverse, pe motiv ca un carnat in ajun de alegeri miroase apetisant.

      Ce nu prea se intelege este faptul ca o crestere a acestui procent alunga din tara tocmai pe cei de la care se colecteaza: initial investitorii (cei care vin au capital si creeaza locuri de munca, si care prefera in schimb sa nu vina sau sa il scoata din tara, sau la un nivel mai mic - antreprenoriat- sa il cheltuie pe plasme&co) si apoi persoanele active dornice de munca care se vad in imposibilitatea de a avea unde sa lucreze.
      • 0 (0 voturi)    
       OK si nu prea ! (Sâmbătă, 13 august 2011, 8:35)

       prudent [anonim] i-a raspuns lui Aristofan

       gradul de colecare e srans legat de politica fiscala. Un exemplu scurt: se pot mari toate pensiile cu 16% si simultan sa fie impozitate tot cu 16% (efect neutru pt. buzunarul cetateanului). Gradul de colectare sa mareste cu 1,2%.Ei si? cand cei de stanga vor grad de colectare mai mare, ei de fapt cer impozitare progresiva. Notez ca marii bogatasi din RO nu au resedinta fiscala in RO si ca la granite nu mai exista sarma ghimpata. Se poate avea un salariu mare in Bulgaria/Ungaria si sa se presteze munca in RO, asa ca impozitarea progresiva -cu sume importante ajunse in buget- e doar un vis marxist in RO.
    • -2 (2 voturi)    
     trai (Vineri, 12 august 2011, 11:45)

     ion [anonim] i-a raspuns lui Gheorghe Buhac

     Pai mosule, ai cam trait destul. Mai ai cam un an conform sperantei medii de viata. Eu mai am vreo 5 ani. Prin politica de pensii de la noi romanica se va moderniza cam in 4-5 ani cand numarul pensionarilor va scadea cam la un sfert. SA LE FIE TARANA USOARA!
     • +1 (1 vot)    
      frumos raspuns ! (Vineri, 12 august 2011, 12:50)

      dan [anonim] i-a raspuns lui ion

      ...mai lipseste sa-i trimiti un pliculet cu cianura bosorogului ;de ce nu propui celor pe care ii sprijini prin atitudinea ta (dupa cum reiese din comentariu )sa legalizeze eutanasia cetatenilor trecuti de 60 de ani (sau alte metode ,mai "rentabile"-citeste Asimov sau vizioneaza filmul "Soylent green" ,ca sa te "inspire")
  • +4 (14 voturi)    
   Care (Joi, 11 august 2011, 16:13)

   Jar [anonim] i-a raspuns lui dan2

   preturi,capitalistule?
   Preturile marfurilor de import sau preturile marfurilor autohtone?
   N-ai inteles nimic in astia 20 de ani,si mai ai si drept de vot!
   • -2 (10 voturi)    
    ce nu intelegi tu... (Joi, 11 august 2011, 16:22)

    me [anonim] i-a raspuns lui Jar

    este ca nici una din formele de guvernamant nu e mai buna sau mai proasta decat cealalta (aici vb. numai in teorie). toate pot fi aplicate foarte bine pentur popor sau foarte rau. de asemenea toate sunt facute pentru a avantaja pe conducatori, singura diferenta e ca acesti conducatori sunt diferiti.
    capitalismul nu e paradis, numai ei vor sa ne faca sa credem acest lucru,
    • +2 (6 voturi)    
     Capitalism (Joi, 11 august 2011, 18:11)

     Jar [anonim] i-a raspuns lui me

     =economie libera;comunism=economie de stat.
     China a renuntat si ea la economia de stat si a trecut la economia libera,capitalista.
     Am fost destul de limpede pentru capul tau?
     Din pacate,cred ca ai drept de vot...
    • 0 (0 voturi)    
     Banii nu au valoare in sine (Vineri, 12 august 2011, 15:00)

     bilbofil [utilizator] i-a raspuns lui me

     Cînd cineva spune că nu sînt bani nu se referă niciodată la bancnote, cu care cel mult poți face origami, ci că nu are acces la resursele pe care banii le cumpără.

     Dacă doar banii ar lipsi nu ar fi nicio problemă ca BNR să mai tipărească cîteva tone de bancnote și să rezolve problema.

     În ceea ce privește capitalismul, spre deosebire de alte regimuri, nu a susținut niciodată că este un paradis ci doar că este cea mai responsabilă și mai pașnică formă de organizare economică.

     Că resursele inevitabil limitate și abuzurile statelor și altor mari jucători creează probleme și în capitalism, nu contestă nimeni. În practică însă a fost întotdeauna mai eficient pe termen lung decît sistemele corporatiste (feudale, fasciste, mafiote) ori decît „socialismul științific”.
  • +3 (3 voturi)    
   Da, (Joi, 11 august 2011, 16:40)

   ion [anonim] i-a raspuns lui dan2

   la iahturi, masini de curse, bijuterii,.... ( se elimina TVA sau se sponsorizeaza de la bugetul de stat, democratic, la alegerea cetatenilor)!
 • +10 (24 voturi)    
  Excelent! Ma unge la inima! (Joi, 11 august 2011, 16:08)

  AlinN [utilizator]

  In perioada extraordinara in care traim, o singura politica poate sa aibe succes si sa duca la existenta unui stat roman si in 2040-2050: descrestere sustenabila. Taiere permanenta! Restrangere. Daca nu, colapseaza sandramaua si se ajunge la revolte si anarhie ca in UK. Totul trebuie facut gradual, an de an, cu incapatanare. Ba mi-as permite sa le sugerez sa umble sa la descresterea responsabilitatii statului in sistemul de sanatate si continurarea "pasarii" responsabilitatii pensiilor in bratele firmelor de asigurari private. Dureros, dar corect. Ne asteapta vremuri grele.
  • +10 (20 voturi)    
   "nu te intinde mai mult decat plapuma" (Joi, 11 august 2011, 16:26)

   MickeyD [utilizator] i-a raspuns lui AlinN

   vorba asta va fi in premiera slogan de campanie. cred ca va fi prima campanie electorala in care se va promite reducerea cheltuielilor. oricum cine va promite cresteri nu va fi credibil. sper ca romanii sa priceapa ce inseamna o politica macroeconomica sustenabila.
   • -2 (14 voturi)    
    ceea ce nu intelegeti voi... (Joi, 11 august 2011, 16:50)

    me [anonim] i-a raspuns lui MickeyD

    este ca, daca guvernul era eficient, nivelul de trai nu scadea in asa hal si nici nu ne imprumutam atat...

    pe langa asta daca se va scadea in continuu, nu vom mai avea bugetari... asta inseamna ca o operatie de apendicita de ta costa vreo 2000 euro...
    politia si pompierii nustiu cat, dar va fi interesant de aflat.

    sunt de acord ca trebuie diminuate cheltuielile etc etc, DAR nu trebuie trecut in extrema in care taiem tot si ramanem fara nimic...

    PS: in caz ca nu stiai cei cu salarii nesimtite au ramas cu salariile la fel de nesimtite. disponibilizati si cu taieri au fost fraierii cu 10-15 mil, nu aia cu 30-40...
    • +7 (7 voturi)    
     reduceri (Joi, 11 august 2011, 18:13)

     pipipiurae [anonim] i-a raspuns lui me

     reducerea de personal se poate face treptat prin inlocuirea unor functionari de sisteme computerizate (care sa si functioneze). daca se renunta la 10 oameni cu cate 15 mil (salar brut), poate sa ramana 2 cu salar de 30 mil (salar brut), dar care sa-si faca treaba (adica sa se asigure ca sistemul are tot timpul ulei).
     eu personal cred in continuare ca nu avem manageri buni si cu .. care sa puna interesul national inaintea imbogatirii rapide.
    • +8 (10 voturi)    
     stai linistit ca (Joi, 11 august 2011, 18:44)

     MickeyD [utilizator] i-a raspuns lui me

     suntem departe sa ramanem fara functionari. dar uita-te in economia privata, care a taiat salariile cu 30% si locurile de munca cu 10% inaintea sectorului public. la fel trebuie sa reactioneze si statul ca sa ramana "in business"
    • +2 (6 voturi)    
     Nu vorbi de sanatate (Vineri, 12 august 2011, 9:30)

     Mjay [utilizator] i-a raspuns lui me

     Am cotizat pana acum in sistemul de sanatate cel putin 15000 eur pana acum si nu vad cum ar putea sa ma ajute pe mine spitalele din Romania in caz de nevoie. Se moare in spitale de jeg. Trebuie eficientizat sistemul. Ridicati-va ochelarii de cal de la ochi oameni buni. Nu mai fiti atat de ingusti in gandire. Habar nu aveti cat de multi bani mananca sistemul aparatului de stat si habar nu aveti ce vorbiti. Prefer sa platesc taxele la sanatate directionate catre un anumit spital. La cel la care ma tratez eu. Sa fie direct raspunzatori ca daca nu ma fac bine nu mai primesc bani de la mine. Sa vezi atunci cum te trateaza.
   • -5 (7 voturi)    
    Da' plapuma-i croita dupa primul ministru (Joi, 11 august 2011, 20:33)

    bbbbfgb [anonim] i-a raspuns lui MickeyD

    care ne conduce si e cam mica.
  • +4 (6 voturi)    
   te unge prostia (Joi, 11 august 2011, 16:53)

   NilA [anonim] i-a raspuns lui AlinN

   "descrestere sustenabila", ce cuvant cool, aproape ca-ti explici totul cu el, nu se obtine blocand posturile ca sa-ti fixezi incompetentii pe loc, ci pastrand o fluiditatea a lor. O sa tina toti de la stat cu ghearele de post iar locul celor plecati n-o sa-l mai ocupe nimeni. Posturile se vor imputina iar oamenii de pe ele se vor plafona.
   • +2 (4 voturi)    
    si daca se facea altfel (Joi, 11 august 2011, 18:47)

    MickeyD [utilizator] i-a raspuns lui NilA

    ai fi sarit sa pleaca angajatii fara pile si vine clientela de partid.
  • +2 (4 voturi)    
   onest sau postac de partid? (Vineri, 12 august 2011, 7:29)

   curios [anonim] i-a raspuns lui AlinN

   astept sa-ti vad comentariile dupa ce se publica masurile ce le va lua Berlusconi si cei ce vor inlocui guvernul socalist din Spania!!!! deja se anunta TAIERI (nu inghetari) de pensii (si pentru toti nu doar pt. 400 000). Cat e inflatia in UK? ce reduceri de bugetari incep in Grecia, Portugalia, Spania? sau si acolo e Boc?
 • -17 (33 voturi)    
  Va pedepseste Basescu (Joi, 11 august 2011, 16:13)

  cucu [anonim]

  pentru ca poporul nu mai vrea sa fie condus de basescu si jigodiile de la pdl--udmr-unpr....va suporta ...o sa vada furia acestuia ca si ceausescu in 89...hai libertate...
  • +14 (24 voturi)    
   va da psd-ul libertate (Joi, 11 august 2011, 16:18)

   ceferistul [anonim] i-a raspuns lui cucu

   de nu o sa puteti duce.
  • +12 (18 voturi)    
   "hai libertate"? (Joi, 11 august 2011, 16:29)

   ro [anonim] i-a raspuns lui cucu

   Exact aşa zicea şi domnul care s-a aruncat de la balconul Camerei Deputaţilor?

   Sunteţi chiar domnul Sobaru?

   Nu v-aţi lecuit?
 • +5 (13 voturi)    
  @dan (Joi, 11 august 2011, 16:18)

  Dorin [anonim]

  Se blocheaza doar RISIPA.
  • -4 (14 voturi)    
   lol (Joi, 11 august 2011, 16:52)

   me [anonim] i-a raspuns lui Dorin

   ok pai atunci propun sa fi impuscat in ziua in care iesi la pensie pentru ca de atunci vei risipi.
   de asemenea propun sa desfiintam ce inseamna politie,pompieri, spitale...

   nu tot e risipa! hai sa nu trecem dintr-o extrema in alta.

   PS: cum spuneam si mai sus... economiile nu s-au facut la cei cu pile... ci la "fraieri"
   • -1 (9 voturi)    
    Nu ai inteles! (Joi, 11 august 2011, 18:11)

    justin [utilizator] i-a raspuns lui me

    In lumea perfecta a lui Dorin, el nu este condus de o gasca de borfasi care reduc cheltuielile cu boborul pentru a putea fura la fel de mult. Nu dom'le, in realitatea lui alternativa Dorin este condus de un guvern competent, care ia masuri conform unui plan bine gandit si structurat, discutat si agreat de intreaga societate civila, un plan care nu pune in niciun moment in pericol integritatea statului sau a cetatenilor acestora.

    Guvernantii lui Dorin nu au legaturi cu lumea interlopa, nu au contracte particulare prin care sug banii statului, nu au persoane puse in pozitii cheie pe baza de pile si nepotisme. Nu domn'le, ei sunt cei mai curati si incoruptibili din cati exista, nu fac nicio afacere cu statul, dimpotriva lupta pentru castigarea eficientei si profitabilitatii achizitiilor si actiunilor statului, au numit oameni competenti si bine pregatiti pe fiecare post cheie, persoane care vegheaza la bunastarea noastra si nu ar permite falimentarea companiilor statului pentru interese imobiliare sau altele. Fiecare banut din tara este cheltuit

    Companiile private iubesc Romania numai la auzul reformelor care se fac aici in sprijinul lor. Adevaratii investitori primesc reduceri de taxe si sprijin in afacerea lor pe cand firmele fantoma, de apartament, nu numai ca nu sunt acceptate la licitatiile statului dar sunt si urmarite permanent de fisc si in cele din urma ajung sa fie inchise pentru ca nu pot fura.


    Tot guvernanti astia s-au nascut dupa '89, fara sa aiba vreo legatura cu comunistii aia rai de dinainte. Au interzis culoarea rosie din acest motiv (restul sunt ok apropo).

    Ce sa mai... e o lume perfecta, lumea lui Dorin
  • 0 (0 voturi)    
   Din pacate doar se ingheata risipa (Vineri, 12 august 2011, 15:03)

   bilbofil [utilizator] i-a raspuns lui Dorin

   .
 • +5 (13 voturi)    
  Nu se poate (Joi, 11 august 2011, 16:19)

  evoque [utilizator]

  Ce sa intelegem ca pdl-ul vrea sa pozeze in victima la alegeri. Nu, nu cred asta.
  Interesant ca nu am vazut de nimic despre reducerea numarului de angajati din sistemul bugetar. Parca era vorba sa coboare sub 1 mil.
  Prin sistarea tichetelor se face o economie de 9.1 miliarde?! Adica nu este rau deloc la stat daca facem un calcul ultima oara spunea boculetul ca avem undeva pe la 1280 000 de bugetari, asta inseamna ca in medie 7100 lei /bugetar/an, adica vreo 590 lei/luna/bugetar. Cum erau distribuite aceste tichete e alta poveste.
  Eu as fi preferat sa continue reducerea de bugetari poate usor usor dispar si dinozaurii aia de prin birouri plictisiti si scarbiti care se fac ca muncesc poate pica ceva. nu zic nimic de cat sictir au in ei majoritatea bugetarilor. Subliniez majoritatea pentru am intalnit si o mica parte care chiar isi fac treaba.
  • +14 (14 voturi)    
   sunt prea multi bugetari si pensionari (Joi, 11 august 2011, 16:49)

   Andrei [anonim] i-a raspuns lui evoque

   eu primeam 20 de tichete care valoreaza 180lei deci in nici un caz 590. Eu sunt de acord ca trebuie sa se taie si ca se face risipa. Insa ar fi logic sa se taie acolo unde e risipa ... de ex. multe spitale au prea multi angajati in aparatul administrativ. Medicii si asistentele in acest caz nu reprezinta risipa. Eu cred ca e mai mult decat politica PDL vs PSD etc... 6 milionane de pensionari nu au apar peste noapte decat daca sistemult este corupt. Platim prostiile altora.
   • +6 (6 voturi)    
    @Andrei (Joi, 11 august 2011, 17:22)

    evoque [utilizator] i-a raspuns lui Andrei

    Adevarat. Eu am facut un calcul raportat la cifrele enuntate de onor guvernanti, insa stiu foarte bine ca unii nu primesc , altii primesc ceva si altii primesc grosul.
    Problema reala, cred, ca este in aparatul administrativ iar la acest aparat nu prea renunta nici un guvern deoarece mare parte provin din randul aplaudacilor si a lipitorilor de afise.
    Nu stiu cati pensionarii sunt dar stiu ca se cam exagerase cu tot felul de decizii de pensionare inainte de termen la care se adauga multe alte trucuri de pensionare precum si o natalitate scazuta. Iar solutia de a mentine o persoana peste 65 de ani in munca nu cred ca este cea mai buna.
    De platit platim cu varf si indesat pentru toti incompetentii care au condus si conduc aceasta tara. Mai trist este ca am trait o austeritate pe vremea comunistilor iar acum o luam cu varf si indesat de la capat. Halal viata. Este foarte clar ca societatea umana nu a gasit inca modul in care cetatenii sa aiba o viata decenta.
    • +1 (3 voturi)    
     care? (Vineri, 12 august 2011, 7:36)

     curios [anonim] i-a raspuns lui evoque

     Boc a MOSTENIT de la Tariceanu 1,4 mil. bugetari. Pt.cine au lipit acestia afise? nu cumva pt. PNL? si pe cine aplaudau? Iar pensionari sunt cu totul vreo 5,5 milioane IN CRESTERE -populatia imbatraneste si ies la pensie baby-boomers (cei nascuti in 45-46)
     • -1 (3 voturi)    
      Mostenit?? (Vineri, 12 august 2011, 8:52)

      evoque [utilizator] i-a raspuns lui curios

      Nu sunteti satui de textele astea cu ala care a mostenit de la alalalt nu stiu ce corvoade. In tara asta sunt numai prosti ce naiba. In loc sa te gandesti la tine ca cetatean sa traiesti mai bine (indiferent de guvernare) tot pupati in fund si va plangeti de tot felul de mosteniri grele. Il doare si pe boc si pe tariceanu si pe nastase in fund de tine. Pentru ei esti un numar si atat. Un numar care da un vot si care primeste o punga sau o galeata odata la 4 ani.
   • -3 (9 voturi)    
    Gresesti ! Sunt prea multi prosti care suporta!t (Joi, 11 august 2011, 17:29)

    fthuuuuu [anonim] i-a raspuns lui Andrei

    Ce dracu domnule este simpli. Daca guvernatii scad venitul statului si al cetatenilor atunci trebuie schimbati. Ce tot atata turavura. Nu eu conduc si nici vecinul meu. daca nu sunt in stare sa conduca bine si sa asigure prosperitatea fiecaruia sa plece , sa fie schimbati.
    Primii someri dintr-o tara ar trebui sa fie presedintele si guvernul, ca de ei depinde tot.
    pun pariu ca nu apare postul asta.
    • +5 (5 voturi)    
     esti pe langa (Joi, 11 august 2011, 18:53)

     MickeyD [utilizator] i-a raspuns lui fthuuuuu

     daca economia pica si o firma nu mai are destule comenzi nu-si da afara managerul ci il pune sa faca reduceri salariale si de personal pana revin cheltuielile pe masura veniturilor. daca in schimb el creste salariile in conditii de criza abia atunci merita dat afara.
     • -5 (5 voturi)    
      Poate ca tu esti in..., daca eu sunt pe langa (Joi, 11 august 2011, 19:46)

      ghgihggigi [anonim] i-a raspuns lui MickeyD

      China comunista asa face, daca nu merge o firma schimba managerul iar la ei treaba merge.
      O firma capitalista nu-si poate schimba managerul pentru ca de regula managerul este chiar proprietarul, ori Romania nu este proprietatea pedeleului si nici a lui basescu.
   • +1 (1 vot)    
    despre pensionari (Vineri, 12 august 2011, 3:36)

    mary [anonim] i-a raspuns lui Andrei

    Daca te uiti atent la evolutia numarului de pensionari o sa constati ca numarul acestora a crescut brusc in perioada 1991-1992 si 2000-2008.

    Cresterea acestora a fost stopata dupa 2009.

    In parte nu este vina persoanelor ca si-au cautat o scapare din sistemul de somaj, in sistemul advers in care incercau sa se integreze pe piata muncii - practic nu mai aveau locuri de munca si nici nu mai erau reprimiti pe piata fortei de munca si atunci ce sa faca ca sa traiasca? Au gasit portita de scapare: pensionarea!

    Cred ca nici o tara din lumea asta nu vrea sa aiba cetetaeni care mor de foame sau cei care nu au din ce trai si nu pot sa isi plateasca lumina, apa, caldura, mancare, etc.

    Acestia pot sa fie masa de manevra a unora si a altora, sa fie traficati si folositi in cu totul alte scopuri decat cele legate de consolidarea unui stat de drept.

    Asadar, sa fim putin atenti la ce facem!

    As spune ca aceasta este o problema sistemica care inca nu a fost rezolvata, si chestiunea este ca nu a fost rezolvata nicaieri in Europa, cel putin. O sa o regasesti in Franta, in Germania si probabil si in alte tari din UE.

    Problema are totusi o solutie numai ca ea trebuie aplicata. Depinde si de patronii firmelor, chiar si de angajati, dar mai ales de sistemul de generare de locuri de locuri de munca in sistemul existent.

    Dupa cat se poate vedea cu ochiul liber o lume intreaga are aceeasi problema - generarea de noi locuri de munca pentru a absorbi forta de munca disponibila si apta sa genereze valoare nou adaugata in PIB.

    Nimic nou, totul este clar, dar cum se actioneaza si mai ales in cat timp poate sa raspunda piata la o actune clara, adica in cat timp se produc efectele?

    Daca ar exista o idee, o strategie in aceasta directie, probabil ca pana in 2014 s-ar putea atinge un nivel care sa asigura ca pana in 2016-2020 sa se ajunga la un echilibru pentru sistemul de pensii.

    Altfel scriem ca sa nu zicem ca nu am marcat problema in dezbatere...
  • +1 (1 vot)    
   este vb de un calcul teoretic... (Vineri, 12 august 2011, 10:07)

   ktalin [anonim] i-a raspuns lui evoque

   ... si, vezi, cuprinde toate tichetele posibile.
   Niciodata legea tichetelor nu s-a aplicat pt bugetari (cu foarte mici exceptii), si vezi draga, cata economie facem ca nu le dam, ca oricum nu au dreptul la ele.
   Statul , nici nastase, nici boc, nu acorda tichete bugetarilor, dar acum erau o solutie de marire a veniturilor diminuate, fara a mai pune presiune pe bugetul statului, pt ca nu s-ar platii taxe, cu exceptia a 16%
 • -5 (15 voturi)    
  acest document e inutil (Joi, 11 august 2011, 16:22)

  SMEN [anonim]

  din 2012 se schimba treburile,o sa plece cadavrele portocalii de la putere,sa speram ca la puscarie
  • -7 (9 voturi)    
   @smen (Joi, 11 august 2011, 16:40)

   evoque [utilizator] i-a raspuns lui SMEN

   Desi as vrea, ma tem ca nu. Portocaliul se schimba in verde, romanul are minte putina, opozitia este vai de capul ei, pixelul isi face treaba, numaratul voturilor nu este o problema (mai ales pe afara), asa ca mai adunam si abseteismul de la vot si ma tem ca nu o sa fie o tara portocalie ci verde sau chiar verde+ daca ii socotim si pe bozgori. Asa ca baietii actual portocalii isi fac calcule in continuare linistiti.
 • -3 (13 voturi)    
  perfect! (Joi, 11 august 2011, 16:28)

  Mazeta [utilizator]

  Pt maxima eficientizare, propun ca statul sa fie format dintr-un singur om, de preferinta cu capul chel pe dinauntru si pe din afara.
 • -3 (13 voturi)    
  Las' ca-i bine... (Joi, 11 august 2011, 16:30)

  halimiaticucuveaua [utilizator]

  Va asteptati careva sa creasca nivelul de trai...?
  Forget about it, atata timp cat nu dam jos mormolocii astia jos nici vorba de asa ceva
 • -2 (12 voturi)    
  Asta este o STRATEGIE sau o PROSTIE ? (Joi, 11 august 2011, 16:35)

  shfhshs [anonim]

  Ce mare strategie la maestrii taierilor, reducerilor si a inchiderilor.
  Importati domnule un prim ministru din China ca sa va faca o strategie de crestere , de dezvoltare, ca de taiat stie oricine.
  Astia conserva tot numai pentru ei ?
  Eu observ ca este o politica de saracire deliberata a maselor si sper ca nu in scopul de a scadea valoarea financiara a unui vot cumparat.
  Guvernantilor, daca nu stiti sa duceti economia la cresteri de salarii si pensii dati-va la o parte si lasati pe altii care au facut astfel de cresteri !
  Plecati domnule de la putere si nu mai chinuiti acest popor !
  • -5 (11 voturi)    
   asta e saracie!!!!!!!!! (Joi, 11 august 2011, 19:07)

   costica [anonim] i-a raspuns lui shfhshs

   ca PDLeii nu sunt in stare decat de taieri(ei ii puneau "reforma" dar de cand zilele trecute europarlamentarul PDL Cristian Preda a afirmat ca "atunci cand austeritatea e prezentata ca reforma iti pierzi credibilitatea" au renuntat se pare !!) s-au convins deja romanii!!
   Nici pungile portocalii nu le mai vor, deja zilele trecute Dl Adrian Radulescu candidat PDL in Neamt a refuzat sa mai dea pungi portocalii, a trecut la pungi verzi pe motiv ca sunt refuzate de oameni, iar Cristian Preda a confirmat afirmand ca: "Mi-a spus cineva dintr-una din zonele astea unde se votează acuma (n.r., într-un colegiu din Piatra Neamţ), nu mai au curajul să dea pungi portocalii pentru că sunt refuzate, sunt aruncate peste gard, se acceptă pungi cu alte culori şi, deci, există nişte intoleranţe dezvoltate datorită acestui discurs foarte agresiv care s-a practicat în ultimul timp, datorită faptului că în loc să schimbăm argumente, schimbăm injurii."
   Incet-incet, romanii s-au convins ca PDL a mintit cat a putut, au furat cat au putut, populisme cat la PDL sper sa nu mai vedem, coruptie la fel, incompetenta la fel, clientela politica in posturi sus-puse la fel...
   Mai grav este ca ne prinde acum a doua repriza a crizei din nou cu astia care fac din nou aceleasi prostii asigurandu-ne ba ca nu e criza cum spunea mai ieri Basescu, ba ca Romania e mai pregatita decat in 2009(motiv ca sa gaseasca scuze sa nu faca nimic pentru ca nu sunt in stare!!)...
   Nu vad bine ce urmeaza pentru Romania cu incompetentii astia la guvernare..
   Cred ca saracia romanilor din astia 2 ani din urma va fi nimic pe langa ce urmeaza cu Boc inca 1 an si jumate pana la alegerile din 2012..
   Si pe urma, nu va fi usor chiar daca scapam de PDL, pentru ca ce lasa astia in urma trebuie ani de zile sa refaci ce-au stricat PDLeii incompetenti cu Boc in frunte..
   Dar, parca acum vreo saptamana ne linistea Boc spunandu-ne ca Romania sta bine... sta bine dar sta pe loc sau mai bine zis inapoi ca racul....inainte deloc cu PDL
   • +2 (2 voturi)    
    Vorbesti din auzite. (Joi, 11 august 2011, 23:08)

    mircea [anonim] i-a raspuns lui costica

    Pungile verzi sunt de la bozgorii tai din Ardeal.Au ramas de la alegeri si acum le-au vandut mai ieftin.Nu esti prost si nu inteleg de ce o faci pe prostu.Alegerile de acum nu au nici-o miza.Cine-i fraier sa cheltuie mult pentru un mandat de cica un an.Nu prea isi scoate parleala,indiferent ca-i PDL,PSD sau PNL.Comentariul tau,daca nu-i prost,inseamna ca l-ai facut fiind beat.Ca am mai spus prost nu esti.Doar te faci.
   • +2 (2 voturi)    
    mare e PDL! (Vineri, 12 august 2011, 7:39)

    bula [anonim] i-a raspuns lui costica

    e la guvern in USA (TAIERI masive), in Italia (a inceput TAIEREA nu inghetarea pensiilor), in UK (taiere pe capete), in Portugalia, in Grecia etc. PDL acopera mai multe tari decat aberatia numita "costica".
 • +3 (5 voturi)    
  Back to the roots :) (Joi, 11 august 2011, 16:35)

  Laur006 [anonim]

  Hai la tara, la casa lu' bunicu', ca de bine-de rau mai are o gradinuta in fata casei, un pogon de teren arabil...
 • -3 (7 voturi)    
  Nu va impacientati, nu e criza. (Joi, 11 august 2011, 16:36)

  adi [anonim]

  Doar ne-a spus presedintele asa ca trebuie sa-l credem pe cuvant.
  Nu va uitati la stirile despre burse, despre infiintarea unui comitet de criza la bulgari, stati linistiti.
  Suntem doar "prudenti" cu bugetarii si pensionarii astia care au avut nesabuinta sa creeze acest "cadru nesustenabil" si din cauza carora bugetul nu mai suporta investiile profitabile din 2008, cand tot asa am fost asigurati ca nu va fi criza.
  Pana la urma incep sa cred ca daca n-ar exista bugetari si pensionari nu ar mai fi criza.
  Cred ca ar trebui luate masuri mai drastice impotriva acestor categorii dar incepand cu bugetarii si pensionarii de frunte ai tarii.
 • 0 (6 voturi)    
  curvele (Joi, 11 august 2011, 16:52)

  Popescu [anonim]

  vor supravietui si poate vor beneficia si de bonusuri/prime. e plin de curvele sefilor, imbracate cat mai provocator, care-si pastreaza locul prestand sus si jos la dom' capitan
  • +2 (2 voturi)    
   bun era Tariceanu! (Vineri, 12 august 2011, 7:40)

   naiv [anonim] i-a raspuns lui Popescu

   a angajat JUMATATE de milion de curve! asta barbat!
 • -4 (6 voturi)    
  Gargara pura (Joi, 11 august 2011, 16:56)

  Gargara [anonim]

  Stati linistiti, aceasta strategie arata CLAR ca a inceput campania electorala, iar anuntul vizeaza mai ales atragerea voltului din diaspora.

  Sunt doar vorbe goale. In continuare se vor umple institutiile publice de toti neispravitii care DONEAZA la partid. Asta nu e cumva trafic de influenta? DNA doarme? Da, doarme.
  • +2 (2 voturi)    
   jumatate de milion (Vineri, 12 august 2011, 7:43)

   bula [anonim] i-a raspuns lui Gargara

   intre 2005 si 2008 s-au adaugat 0,5 mil. bugetari! la ce partid or fi cotizat acestia? in doi ani au plecat 165 000 adica s-a umplut NEGATIV! nu cumva ti se gargarriseste cerebelul?
 • +7 (9 voturi)    
  ma inseala auzul ? (Joi, 11 august 2011, 16:59)

  cocosel [anonim]

  cum se poate trai pe datorie la nesfarsit ?! cine va plati pana la urma ?

  copii nostri ? sau poate nepotii ?

  e cumva din ciclul "dupa noi potopul" ?

  n-ar strica ma multa munca si intr-un mod mai serios.

  "sa ne dea, sa ne faca " nu cred ca e mai e de actualitate.

  toata lumea strange baierele pungii (chiar si cei care au: uitati-va cata prudenta e pe burse..) dar in Romania e greu de inteles ca daca crescut doar un porc poti manca doi. doar daca unul il imprumuti de la cel mai harnic si mai econom decat tine....
  • -1 (5 voturi)    
   Gresit (Joi, 11 august 2011, 17:46)

   Alui [anonim] i-a raspuns lui cocosel

   "toata lumea strange baierele pungii "
   Corect:
   "toata lumea strange baierele pungii in afara de BOR si popii sai".
 • +2 (4 voturi)    
  hmmmmm ! (Joi, 11 august 2011, 17:07)

  aschie [anonim]

  Masura este buna DOAR la pachet cu alte masuri: procesele de mare coruptie "parcate" prin sertarele judecatorilor sa fie IN SFARSIT rezolvate si averea ilicita confiscata (multe spitale s-ar dota din banii aia), transparenta in utilizarea fondurilor europene, spargerea gastilor mafiote din invatamant/sanatate, partidele sa-si plateasca datoriile restante, intreruperea oricarei afaceri cu statul si MAI ALES spargerea mafiilor din companiile de stat si stoparea scurgerilor de bani. Daca nu, e doar o intentie buna care duce in infern, adica nu este credibila. Pe de o parte este si o descurajare pt cei care vor sa se angajeze la stat (salariu fix, post sigur) dar si ca dintre cei care lucreaza deja sa treaca frumusel la privat daca vor bani mai multi. In sfarsit, cei de la privat vor avea salarii mai mari decat la stat, asa cum este in orice tara occidentala.
 • -1 (5 voturi)    
  Se coace ceva... (Joi, 11 august 2011, 17:09)

  Ahaaaa [anonim]

  Ati uitat cum era pe vremea lui Ceausescu, cand intreg poporul suferea de pe urma rambursarii datoriilor?

  Acum veti avea ocazia sa va amintiti !

  Urmeaza Ceausescu 2.
 • +2 (4 voturi)    
  Miza e electoratul de dreapta. (Joi, 11 august 2011, 17:29)

  Adrian [anonim]

  Incepe sa prinda curaj.

  Nu e nici pe departe cat ar trebui sa taie din responsabilitatile statului, insa suna bine ce vreau sa faca.

  Trecerea de la public la privat tot se va face. Daca nu acum, atunci in 20-50 de ani. Insa cu cat o putem face mai repede cu atat o sa fim mai competitivi ca economie. Astfel prosperitatea o sa creasca pentru toti.

  Se pare ca vreau sa renunte la voturile celor din sistemul public si sa le ia pe cele de la privat. Cei din sistemul public sunt in general de stanga. Iar cei de la privat de dreapta.
 • +1 (3 voturi)    
  Doar atat? (Joi, 11 august 2011, 17:45)

  Alui [anonim]

  Cu BOR cum ramane? Cei 35.000(sau 55.000) de angajati ai sai pot fi mentinuti la aceleasi salarii daca cei 19 milioane de romani ortodoxi dau cu 3!!!! RON mai mult la biserica pe luna.
  Statul ar economisi intre 200-500 de milioane de EURO pe an daca ar lasa BOR sa se autofinanteze.
  Promovati si semnati petitia asta:
  http://www.petitieonline.ro/petitie/respectarea_constitutiei_separarea_statului_de_biserica-p27058051.html

  Bineinteles, contributia statului la catedrala neamului trebuie oprita imediat si banii dati deja(cam 300 de milioane de Euro) recuperati.
 • 0 (0 voturi)    
  Intrebare: se blocheaza si pensiile militare ? (Joi, 11 august 2011, 18:23)

  batran [anonim]

  Stie cineva daca se blocheaza si recalcularea pensiilor militare ?

  multumesc frumos
  • +1 (1 vot)    
   nu (Joi, 11 august 2011, 19:04)

   MickeyD [utilizator] i-a raspuns lui batran

   se blocheaza doar 10% din pensii, ale celor cu grupe de munca
 • -2 (6 voturi)    
  chinezii nu iau concediu decat dupa 10 ani (Joi, 11 august 2011, 18:25)

  Mihalache [anonim]

  Boc a plecat sa aduca 1000 de muncitori chinezi, pe infatisarea lui, sa dovedeasca romanilor ca nici painea nu si-o meritam.
 • -3 (3 voturi)    
  echitabil si functional - astupati gaurile! (Joi, 11 august 2011, 19:03)

  I [utilizator]

  cel mai bine este sa se renunte la impozitele astea pe proprietate si masini. Statul are o gramada de bani pe care o risipeste printr-un milion de contracte paguboase. Ar trebui sa inceapa cu alea. Pentru ca oricat ar strange din impozite tot nu o sa-i sature pe cei care fura prin contracte cu statul.

  De unde are statul o gramada de bani? Sa spunem ca muncesti si castigi 100 de lei. Pe ei iti ia statul 16 lei impozit pe venit. Ramai cu 84 de lei. Cu astia mergi si cumperi ceva; automat platesti 24% TVA, 16.26 lei. In final poti folosi doar 67.74 lei din munca ta ceea ce inseamna ca impozitul este 32.26%. Asta doar luand in considerare impozitul pe venit si tva (care se plateste la "tot ce misca"). Daca mai punem in calcul si restul taxelor, cum ar fi cele pe carburant, pe proprietati, pe masini etc. cred ca trece de 50%.

  Pe vremea comunistilor in agricultura impozitul era 50% (veneau si iti luau cu japca jumatate din productie, dar daca iti ascundeai o parte din munca, impozitul scadea sub 50%). Cam atat e si acum ceea ce aproape ca ma face sa le dau dreptate celor care spun ca era mai bine pe "vremea aia".

  Nu e normal sa devi dator statului doar pentru ca ai proprietati. Daca ai un venit da, ai de unde sa platesti impozit.
 • +1 (3 voturi)    
  de acord (Vineri, 12 august 2011, 0:43)

  *** [anonim]

  Personal sunt de acord in pricipiu cu acest program.
  Pentru cei ce comenteaza ar fi bine sa arunce un ochi la programele de austeritate ale altor tari mai mari din UE,Oricum aceasta strategie a fost gandita pt a transmite un mesaj clar investitorilor straini, anume acela ca nu vom adopta cu veselie mariri de salarii si pensii imediat dupa primele semne de crestere economnica.
 • +2 (4 voturi)    
  de acord (Vineri, 12 august 2011, 0:43)

  *** [anonim]

  Personal sunt de acord in pricipiu cu acest program.
  Pentru cei ce comenteaza ar fi bine sa arunce un ochi la programele de austeritate ale altor tari mai mari din UE,Oricum aceasta strategie a fost gandita pt a transmite un mesaj clar investitorilor straini, anume acela ca nu vom adopta cu veselie mariri de salarii si pensii imediat dupa primele semne de crestere economnica.
  • +1 (3 voturi)    
   Cu ce esti de acord ? (Vineri, 12 august 2011, 8:39)

   rocker [anonim] i-a raspuns lui ***

   Dar cu faptul ca in afara de reduceri , anulari si taieri nu au facut nimic esti de acord , cu mizeria maorala si materiala din tara esti de acord ? I-ai evaluat cumva ca performanta economica ? Social stam mai bine ? Ne place - unora -sa-la auzim pe Basescu spunand enormitati si comparandu-ne cu tari puternice din Europa iar noi suntem efectiv ultimii ...Eu sunt nemultumit de aceasta guvernare , o consider cea mai slaba dar sunt disperat pentru faptul ca nu avem nici o perspectiva si nici o alternativa la asta ..
 • +2 (2 voturi)    
  bun document strategia (Vineri, 12 august 2011, 3:17)

  mary [anonim]

  Clar construit documentul legat de strategie.

  Imi pare insa ca vine emanat de la Presedentie si/sau de la IMF, dar mai putin de la guvern.

  Pune-l pe PM Boc sau pe Ialomiteanu sa vorbeasca despre acest document si ai masura in care documentul le apartine si, mai ales, masura in care l-au inteles, ca de aplicat, daca mai apuca...

  Documentul este atat de clar si mentioneaza asa de bine amenintarile externe ca ma intreb cum de a fost posibil sa existe zvonul legat de ajustarea salariilor bugetarilor sau cele legate de pensionari...

  Oare l-a citit si PDL-ul si cati l-au inteles? Sa faca sedinta de partid sa le explice ca sa inteleaga politica guvernului si sa nu mai faca declaratii aberante, cel putin o vreme, daca se poate...

  Cat despre USLasi astept ca ei sa vina cu o contra-propunere mirabolanta ca sa faca economia Romaniei sa decoleze spre Marte de unde se spre poate sa nu se mai intoarca niciodata...

  Daca se citeste cu atentie vezi care este drumul pe care Romania este condamnata sa mearga cu economia, cel putin o perioada de vreme, vorba lui Lazaroiu: "pana gaseste o oaza de petrol"...Mi-a placut vorba asta pentru ca face trimitere la mai multe speculatii...

  In rest numai de bine, asa dupa cum rezulta din strategie!
 • +2 (4 voturi)    
  Sunteti culmea (Vineri, 12 august 2011, 6:27)

  Vizitiul [utilizator]

  Cei de mai sus care o dau cu "n-au ce manca" desi nu auzim de nimeni care a murit de foame efectiv.

  Aveti de ales, ori ca Grecia ori ca Romania.
  • -2 (2 voturi)    
   Evident ca vreau ca Grecia (Vineri, 12 august 2011, 13:33)

   jnffhfgf [anonim] i-a raspuns lui Vizitiul

   Acolo a taiat al paisprezecelea salariu, si au pensiile de 700 euro si salariu minim 900.
   Lasa amenintarile cu Grecia, ca eu vreau ca in Grecia
 • -1 (3 voturi)    
  viitorul suna bine (Vineri, 12 august 2011, 8:39)

  Fabiani [anonim]

  Da, e clar, pana in 2014 niciun profesor nu va mai lua examenul de titularizare; foarte posibil ca situatiile de licee unde niciun elev nu va lua bacul vor deveni banalitate; medicii de familie - care vor ramane in tara - vor putea acorda doar o consultatie pe an, din cauza numarului mare de pacienti; programarile la medic se vor face cu cel putin sase luni inainte!; functionarii se vor imputina, dar computerele se vor virusa, vor fi atacate de hackeri sau pur si simplu se vor praji din cauza furtunilor solare care vor fi din ce in ce mai puternice; oricum, poti fura lejer si folosind calculatorul ...; pentru restul bugetarilor care vor mai ramane in sistem cuvantul de ordine va fi lehamite; politistii, militarii, pompierii s.a.m.d., vor munci exact dupa cum sunt platiti. Dar, bucurati-va, bugetarii se vor imputina din ce in ce si probabil ca vor mai ramane doar cateva sute de mii! E adevarat, multi dintre cei ramasi vor fi bugetari de lux, cu salarii de salarii! Ca de, nimeni nu pleaca de la bine la rau, oricat de incompetent ar fi. Tot amaratii duc greul si trag ponoasele, indiferent ce spun postacii politici platiti pe forumuri si bloguri. Sa traiti bine!
 • 0 (4 voturi)    
  Plecat din Romania de 1 an (Vineri, 12 august 2011, 8:45)

  Plecat din Romania de 1 an [anonim]

  Educatie = "o noua teorie aparuta in '80" :))) banci din anii '90, rupte si murdare.... cercetare = lipsa fonduri, dreptul de-ati alege materiile optionale = o./ Sanatate = medici cu salarii mizere, lipsa medicamente in spitale , spagi la greu pentru operatii. / Aceleasi milioane de caini pe strazile din Romania..... si tot ii lasam sa se inmulteasca .... / Job entry - level : " hai ca iti ajung 1200 Ron in Bucuresti.... abia terminasi facultatea, vrei mai mult??!!!" PAI, FRATE , PLECATI ACUM DIN TARA ASTA, Romania e buna doar pentru turism, dar si acela in anumite zone , unde nu si-a bagat dracul coada inca.
 • +2 (4 voturi)    
  pensionarii... (Vineri, 12 august 2011, 9:12)

  ticu bejan [anonim]

  eu vreu sa stiu de ce pensionarii care au lucrat la
  stat,incepand cu Vacaroiu,mai lucreaza tot ca bugetar,si unde mai pui, ca-s si-n functii de conducere,altii vin tot la stat si lucreaza cu contracte de prestari servicii.....ce-i asta ,nu julirea bugetului,
  tinerii absolventi unde sa munceasca!?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by