Un austriac a fost retinut de Directia Generala Anticoruptie (DGA), dupa ce a oferit 120 de euro unor politisti din Oradea care l-au prins beat pe soferul in masina caruia se afla, relateaza Mediafax.

Miercuri, ofiterii Directiei Generale Anticoruptie - Serviciul Judetean Anticoruptie Bihor l-au prins in flagrant delict pe cetateanul austriac H.G., in timp ce oferea suma de 120 de euro unor politisti din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Bihor, pentru ca acestia sa nu-si indeplineasca atributiile de serviciu, respectiv sa nu intocmeasca un dosar penal privind o infractiune la regimul circulatiei rutiere, informeaza DGA, intr-un comunicat de presa.

In jurul orei 1.40, agent sef N.L., din cadrul Biroului de Ordine Publica-Compartimentul de Siguranta Publica si Patrulare al Politiei Municipiului Oradea, a oprit in trafic, pe strada Moscovei, autoturismul marca Dodge, inmatriculat in Austria, condus de oradeanul B.C.G. (33 de ani). In autoturism se mai aflau doua persoane, respectiv cetateanul austriac H.G. (41 de ani), din Viena, si cetateanul roman T.J. (28 de ani), din Oradea.

Deoarece conducatorul auto emana o puternica halena alcoolica, i s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest. Acesta a refuzat atat testarea, cat si recoltarea de probe biologice, precizeaza sursa citata.

In aceste conditii s-a procedat la conducerea celor trei la sediul Politiei Municipiului Oradea, pentru intocmirea de acte premergatoare fata de sofer, pentru refuz de recoltare de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

Dupa intocmirea actului constatator, cetateanul austriac a promis diferite sume de bani agentilor de politie V.O. si P.H. pentru a nu se intocmi dosar penal si a anula actele de constatare a infractiunii.

Politistii au refuzat aceasta propunere si au denuntat fapta ofiterilor din cadrul Directiei Generale Anticoruptie - Serviciul Bihor care, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor, au organizat si realizat flagrantul, surprinzandu-l pe cetateanul austriac H.G. cand oferea suma de 120 de euro pentru anularea actelor de constatare.

Austriac a fost retinut in baza unei ordonante, pentru 24 de ore, urmand a fi prezentat Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventiva.