O adolescenta de 17 ani, internata in Sectia ORL a Spitalului Judetean de Urgenta din Targu Jiu pentru o interventie chirurgicala de scoatere a amigdalelor, a decedat subit, miercuri dimineata, in unitatea spitaliceasca, parintii fetei reclamand ca aceasta a murit dupa ce i-a fost facuta o injectie, transmite Mediafax.

Potrivit directorului medical al Spitalului Judetean Targu Jiu, Constantin Palivan, adolescenta a fost internata in 8 august si era in investigatii pentru a fi supusa unei interventii chirurgicale de scoatere a amigdalelor, insa miercuri dimineata, la ora 5.45, a facut stop cardio-respirator "foarte brusc".

"Nu ne putem antepronunta asupra cauzei mortii pentru ca este vorba despre o moarte subita. In pofida eforturilor medicilor care au incercat sa o resusciteze timp de o ora si 15 minute, fata a murit la ora 5.45 ", a mai spus medicul Palivan.

Parintii fetei sustin ca aceasta a murit dupa ce i-a fost facuta o injectie, dar si pentru ca in spital nu exista aparate de oxigen.

Constantin Palivan a respins insa aceasta acuzatie, sustinand ca exista saloane dotate cu aparate de oxigen, iar aici sunt internati bolnavii care au nevoie de oxigenare.

Referitor la injectia care i-a fost facuta fetei, Palivan a spus ca i-a fost facuta o injectie cu ampicilina si ca aceasta nu era prima, ci "a cincea sau a sasea", fara ca anterior sa fi fost semne de soc anafilactic in cazul fetei.

El a precizat ca, inainte de prima injectie cu ampicilina, adolescentei i-au fost facute testari pentru a vedea daca aceasta are intoleranta la antibioticul respectiv.