Gheorghe Naghi, patronul producatorului de mezeluri Aldis, a murit duminica in urma unui accident nautic petrecut pe bratul Borcea, anunta Mediafax. Salupa in care se afla Gheorghe Naghi s-a izbit de mal. In ambarcatiune se afla si sotia omului de afaceri, ea fiind internata in stare grava la Spitalul Judetean de Urgenta din Calarasi. Cu o avere estimata la 28 de milioane de euro, Gheorghe Naghi (59 de ani) ocupa locul 192 in clasamentul "Forbes 500 miliardari" al celor mai bogati romani, in 2010.

Gheorghe NaghiFoto: AGERPRES

UPDATE: Alina Naghi (54 de ani), sotia omului de afaceri Gheorghe Naghi, este in stare stabila si are sanse de supravietuire "destul de ridicate", potrivit medicilor. Ea a fost transportata la Spitalul Floreasca din Capitala. Femeia are mai multe fracturi costale, dar este constienta, potrivit medicilor.

Potrivit Agerpres, cauza accidentului nu este deocamdata cunoscuta, politistii efectuand cercetari in acest sens. Anchetatorii iau in calcul mai multe ipoteze, printre care viteza excesiva sau o suferinta a lui George Naghi care nu i-a mai permis sa controleze ambarcatiunea. Din primele informatii, Gheorghe Naghi si sotia sa, Alina, erau singurele persoane aflate in salupa.

Observator de Calarasi scrie ca accidentul s-ar fi produs pe fondul vitezei excesive, iar salupa era condusa chiar de Gheorghe Naghi. Salupa ii apartinea miliardarului, iar accidentul s-a produs la intersectia dintre Bratul Borcea si Canalul Siderurgic.

"Dupa impact, George Naghi si sotia sa au fost aruncati pe malul stang al Bratului Borcea, iar salupa a revenit in apa. Barbatul, de 59 de ani, a decedat, medicii de la ambulanta constatand decesul acestuia, dupa ce au incercat sa-l resusciteze, iar sotia sa a suferit rani si a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta din Calarasi", a spus inspector Ramona Tudor, citata de Mediafax.

Gheorghe Naghi era cel mai bogat om din Calarasi si detinea, impreuna cu sotia sa, producatorul de mezeluri Aldis, una dintre cele mai mari firme de profil din tara, cu o capacitate de 150 de tone pe zi. El se lansase in afaceri in urma cu 20 de ani.

In urma cu un an, Gheorghe Naghi declara ca intentioneaza sa isi indrepte atentia si spre alte domenii, cum ar fi impulsionarea afacerilor din agricultura si zootehnie, dar si sa intre pe un segment nou, cel al comertului cu cereale.

In plus, la inceputul lui 2011, Naghi isi anuntase intentia de a investi in clubul local de handbal CS Triumf Calarasi, potrivit Observator de Calarasi.