Anchetatorii efectueaza, miercuri dimineata, mai multe perchezitii la Serviciul Permise si Inmatriculari Auto din Pipera, precum si la zeci de adrese din Bucuresti, Ilfov, Suceava, Giurgiu, Constanta, transmite Realitatea TV. Este vizata o retea de hoti specializata in furtul masinilor de lux. In acest caz sunt invinuite 36 de persoane. Intre suspecti se numara doi politisti si un jandarm.

Potrivit informatiilor, ofiterii efectueaza perchezitii la 44 de adrese, procurorii emitand 50 de mandate de aducere.

Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie si procurorii din Parchetul General i-au urmarit pe membrii retelei timp de sase luni.

Masinile erau furate din Spania si Italia, dupa care erau vandute in tara noastra.

In acest caz sunt cercetati si fotbalistul Andrei Margaritescu (CS Mioveni) si Cristi Munteanu (fost portar, intre altele, la FC National si Dinamo). In aprilie 2011, Margaritescu a fost retinut de politisti pentru 24 de ore, in timp ce Munteanu a primit atunci interdictie de a parasi tara. Ulterior, Andrei Margaritescu a fost eliberat, deoarece a colaborat cu anchetatorii.

Potrivit anchetatorilor, Margaritescu ar fi proprietarul unui autoturism Audi A8 care a trecut si pe la Munteanu. Politistii au informatii ca aceasta masina ar fi una furata.

Mediafax scrie, citand ofiteri DGA, ca Munteanu este cercetat pentru tainuire, el urmand sa fie audiat.

Cum functiona reteaua:

Modul de operare al retelei era urmatorul: acestia furau masinile din strainatate si le vindeau in Romania sau declarau ca autoturismul, care a fost achizitionat in leasing, le-a fost furat. Astfel, ei obtineau asigurarea si revindeau automobilul. Anchetatorii sustin ca hotii erau in legatura cu angajati ai Serviciului de Permise si Inmatriculari.