Diplomatul Manuela Vulpe, al carei nume a fost implicat, in 2007, intr-un scandal sexual alaturi de cel al actualului ministru de Externe, Teodor Baconschi, a fost acreditata ca ambasador in Argentina, prin decret semnat, marti, de catre presedintele Traian Basescu, relateaza Mediafax.

Manuela Vulpe a primit aviz pozitiv, in iunie, din partea Comisiilor de politica externa, cu 25 de voturi "pentru" si trei impotriva.

Presedintele Basescu a semnat, marti, decretul de acreditare a Manuelei Vulpe in calitatea de ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Republica Argentina.

De asemenea, seful statului a semnat, marti, decretele pentru acreditarea Roxanei Daniela Iftimie ca ambasador in Luxemburg si pentru acreditarea lui Daniel Banu in calitatea de ambasador in Serbia.

Numele fostei ambasadoare a Romaniei in Mexic Manuela Vulpe a fost implicat intr-un scandal, in iulie 2007, dupa ce presa din Romania a primit o serie de e-mail-uri trimise si primite de aceasta, o parte din corespondenta electronica fiind cu Teodor Baconschi si continand si referiri la o posibila relatie intima.

In 31 august 2007, purtatorul de cuvant de la acea vreme al MAE, Ilie Banica, declara ca procedura de rechemare a ambasadoarei Romaniei in Mexic, Manuela Vulpe, a fost declansata, ultimul demers necesar pentru finalizarea procedurii fiind semnarea cererii de rechemare de catre presedintele Traian Basescu.

Ea a ramas in post pana in primavara anului 2011.