Fiul presedintelui sectiei penale a Tribunalului Cluj a fost retinut marti, 2 august, de catre procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Sibiu, informeaza publicatia online Citynews.ro. DIICOT a retinut trei persoane implicate intr-un dosar de infractiuni informatice. Purtatorul de cuvant al DIICOT a confirmat, pentru aceeasi publicatie, ca una din persoanele retinute este Ionut Adrian Dinca despre care presa locala din Cluj sustine ca este fiul presedintelui sectiei penale a Tribunalului Cluj.

“Va putem confirma faptul ca au fost retinute trei persoane, in aceasta dimineata, din Cluj-Napoca, Targu Mures si Sibiu pentru infractiuni informatice realizate prin intermediul site-ului www.autovit.ro. Persoana din Cluj-Napoca se numeste Ionut Adrian Dinca", a declarat Nadina Spanu, purtatorul de cuvant al DIICOT, citata de Citynews.ro.

Publicatia noteaza ca Ionut Adrian Dinca ar fi fiul judecatoarei Ioana-Nora Boiciuc care, in prezent, este presedintele sectiei penale a Tribunalului Cluj. O alta alta publicatie, Ziua de Cluj, noteaza ca judecatoarea Ioana-Nora Boiciuc a purtat, in trecut, numele de familie Dinca.

Citynews.ro mai noteaza ca gruparea este acuzata de procurori de faptul ca postau pe Internet diverse anunturi fictive de vanzare a autoturismelor si reuseau in acest mod sa vanda autoturismele pe baza unui transfer de bani prin Western Union.