Podul Giurgiu-Ruse, cunoscut drept "Podul Prieteniei", va fi inchis temporar, incepand de joi, de cate opt-noua ori pe zi pentru aproximativ 15-20 de minute, pentru turnarea unui strat protector de beton inaintea astfaltarii, relateaza Mediafax.

Autoritatile bulgare de frontiera le-au informat pe cele romane, prin intermediul Centrului Comun de Contact Romano-Bulgar de la Giurgiu, ca incepand de joi, podul dintre Punctele de Trecere a Frontierei Giurgiu si Ruse, peste Dunare, va fi inchis temporar, pe ambele sensuri, din cauza unor reparatii si turnarii unui strat protector de beton inaintea asfaltarii, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei de Frontiera.

Lucrarile de reparatii se vor desfasura pe o perioada de patru-cinci zile, in functie de conditiile meteo.

Autoritatile bulgare au informat ca au luat masuri ca lucrarile sa se desfasoare eficient si ca fluenta traficului sa fie asigurata in conditii optime si de siguranta.

De asemenea, pentru evitarea aglomerarilor si realizarea unui control operativ si fluent, Politia de Frontiera Romana va lua masuri de suplimentare a angajatilor care isi desfasoara activitatea in Punctul de trecere a frontierei si, in functie de situatie, va mari numarul arterelor de control, atat pe sensul de intrare in tara, cat si pe cel de iesire.

Traficul rutier este restrictionat pe Podul Giurgiu-Ruse, la o singura banda de circulatie pe ambele sensuri, in contextul in care autoritatile bulgare au demarat la mijlocul lunii proiectul de reabilitare a podului pe partea apartinand tarii vecine, lucrarile urmand sa se desfasoare pana in 28 august.