Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la TVR, ca are incredere in Ministerul de Interne si isi pune "oarecare sperante" in ministrul de resort, Traian Igas, ca va restructura aceasta institutie: "Personal, am incredere intr-o astfel de structura a statului si in Ministerul de Interne roman, in acelasi timp el nu este suficient de performant datorita calitatii slabe a multora dintre politisti, jandarmi si a birocratiei. (...) Ati auzit dumneavoastra de restructurare in Politie? Toti ministrii care au fost pana acum - imi mai pun oarecare sperante in Igas - dupa doua saptamani vorbeau ca generalii din Ministerul de Interne. Toti s-au dus acolo: reformez eu Politia si ii fac sa fie la dispozitia cetateanului si, dupa doua saptamani, am vazut atatia cand eram in Guvern dintre ministri care s-au perindat exact ca ministrii din Finante, toti se duc si pleaca cu ideea sa puna cate o bomba sub Ministerul de Finante, sa darame birocratia, cu restituirile de ilegale de TVA, cu aranjamentele de la ANAF, din vama, dupa doua saptamani uita toti sa mai vorbeasca de reformarea Ministerului de Interne si a Ministerului de Finante".

Seful statului a aratat ca restructurarea ministerelor de Interne si de Finante este o responsabilitate politica, iar restructurarea din Ministerul de Interne ar trebui sa se faca pe principiul competentelor: "As vrea ca restructurarea sa tina cont de activitatea profesionala a politistilor, dar sa insemne o debirocratizare", potrivit Agerpres.

Traian Basescu a mai anuntat ca MAI nu va primi bani in urma rectificarii bugetare asteptate dupa incheierea vizitei delegatiei FMI, CE si BM la Bucuresti.

Seful statului a criticat si legea functionarului public, aratand ca aceasta ar trebui modificata in urmatoarea sesiune parlamentara, in contextul in care vamesii retinuti de DNA nu au fost restructurati, fiind protejati, in opinia sa, de prevederile acestui act normativ: "E legea proasta. Trebuie sa modificam legea in ianuarie pentru ca nu pot unii care au fost luati cu catuse, prinsi, filmati cu bani luati sa fie feriti de restructurare, ei trebuiau sa plece din primul minut cand au fost retinuti de DNA, nu mai aveau ce cauta in vama. In toamna trebuie modificata legea functionarului public".