Seful Politiei din Deta, Ioan Viorel Golosie, in cazul caruia a fost inceputa cercetarea prealabila in urma scandalului in care au fost implicati fiii primarului democrat-liberal din localitate, a demisionat din functie, a declarat, luni, pentru Mediafax ministrul de Interne, Traian Igas.

Potrivit sefului Politiei Romane, Liviu Popa, cercetarea prealabila in cazul sefului Politiei din Deta va continua, chiar daca acesta si-a dat demisia din functie.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca Golosie va fi incadrat, cel mai probabil, pe o functie inferioara pana la finalizarea cercetarilor in cazul sau.

UPDATE - Functia de sef al Politiei Deta va fi preluata de inspectorul principal Daniel Disaga, care pana in prezent ocupa functia de sef al Biroului Politiei Rurale din cadrul Politiei Timisoara, a declarat pentru Mediafax purtatorul de cuvant al Politiei Timis, Emil Andrei.

Potrivit sursei citate, Ioan Viorel Golosie va ocupa o functie de executie in cadrul Politiei Timis, in urma demisiei din functie.

Seful IGPR: Imaginea Politiei Romane nu trebuie sa fie "umbrita" si "asimilata" celor intamplate la Deta

Liviu Popa a anuntat, luni, intr-o conferinta de presa la Timisoara, ca seful Politiei Deta, seful Compartimentului de Ordine Publica si trei lucratori de Politie din Deta sunt cercetati prealabil in urma scandalului in care au fost implicati fiii primarului democrat-liberal din localitate.

"A fost inceputa cercetarea prealababila a sefului Politiei Deta (n.r. - Ioan Viorel Golosie), a sefului Compartimentului de Ordine Publica si a trei lucratori de Politie care ar fi fost in zona cand a avut loc scandalul. Urmeaza sa vedem daca se va extinde cercetarea prealabila si asupra altor poltisti", a afirmat sefului IGPR.

Popa afirma ca seful Politiei din Deta ar fi trebuit sa-si prezinte demisia. "Am discutat si cu inspectorul sef care a confirmat ca de-a lungul ultimelor luni i-a cerut, in repetate randuri, sefului Politiei Deta sa demisioneze", a adaugat Popa.

La randul sau, seful IPJ Timis, Gheorghe Popescu, a spus ca a constatat ca la Deta nu este "o situatie corespunzatoare in ceea ce priveste siguranta cetateanului" si ca, in acest context, a dispus un control de fond privind un presupus trafic de tigari, in lunile octombrie - noiembrie 2010, rezultat cu mustrare scrisa si sanctiuni disciplinare la adresa unor politisti. El a adaugat ca a dispus, totodata, ca respectivii sa fie supravegheati de ofiteri de la Investigatii Criminale.

"In sase luni, seful Politiei Deta nu a primit niciun cetatean in audienta, ceea ce nu este normal avand in vedere ca suntem in slujba cetateanului", a mai spus Gheorghe Popescu, care a subliniat ca i-a cerut demisia de mai multe ori sefului Politiei din Deta.

In acest context, seful Politiei Romane, Liviu Popa, a spus ca, in opinia sa, imaginea Politiei Romane nu trebuie sa fie "umbrita" si "asimilata" celor intamplate la Deta.

La ora transmiterii acestei stiri, seful Politiei Romane, Liviu Popa, se afla la Deta, unde Judecatoria din localitate urmeaza sa decida asupra arestarii preventive a celor doi fii ai primarului si a altor trei persoane implicate in scandal.

  • Scandalul din Deta

In noaptea de sambata spre duminica, pe o terasa din centrul localitatii Deta a izbucnit un conflict intre mai multe persoane, in urma caruia trei tineri au fost injunghiati.

Agresorul a fost identificat ca fiind Bogdan Daniel Roman (31 de ani), fiul primarului din orasul Deta, Petru Roman (PDL). Potrivit politistilor, si fratele acestuia, Calin Roman (27 de ani), a fost implicat in scandalul de la terasa din centrul orasului Deta.

Cei trei tineri injunghiati, cu varste cuprinse intre 22 si 31 de ani, au fost transportati la spital. Doi dintre raniti au ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta Timisoara, starea lor fiind stabila, iar al treilea la spitalul din Deta, el fiind externat.

In aceasta cauza sunt cercetati atat fiii primarului din Deta, cat si alte trei persoane. Patru dintre acestia au fost retinuti, iar Bogdan Roman este in continuare cautat, fiind dat in urmarire nationala si in consemn la frontiera.

Cei cinci sunt acuzati de trei infractiuni de loviri sau alte violente, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice, respectiv "portul, fara drept, in locurile si imprejurarile in care s-ar putea primejdui viata sau integritatea corporala a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea si linistea publica, a unor obiecte fabricate sau confectionate anume pentru taiere, impungere sau lovire".

Prim-vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverde a declarat, luni, ca nu crede ca primarul din Deta, Petru Roman (PDL), ar trebui sa se suspende din functie pana la finalizarea anchetei in cazul scandalului in care sunt implicati fiii acestuia.

Primarul din Deta, Petru Roman (PDL), a declarat ca ambii sai copii au avut "probleme cu dosare penale", iar Bogdan Roman, fiul cel mare, era cunoscut ca fiind o fire mai violenta si daca vor fi gasiti vinovati vor trebui sa raspunda pentru faptele lor.

De asemenea, primarul a declarat ca doreste ca ancheta in acest caz sa fie supervizata de Politia Judeteana sau de Politia Romana, pentru a nu se considera ca exista ingerinte ale politicului.