Elevii vor putea intra in scoala doar daca au la ei o cartela magnetica. In plus, prezenta se va face pe baza aceluiasi card, profesorii primind un tabel cu cei care au validat "legitimatia" la inceputul orelor. Sistemul va fi implementat din toamna si va reduce absenteismul de la ore si va creea un mediu mai sigur pentru elevi, potrivit secretarului de stat in Ministerul Educatiei, Oana Badea, citata de Evz.

In opinia acesteia, si motivarea absentelor va fi mai greu de facut. Motivul, fiecare profesor va primi, dupa cinci minute de la inceperea orei, un tabel cu cine a validat cardul si cine nu.

"Acest tip de inregistrare a accesului in scoala rezolva doua probleme. Cea de siguranta a elevilor in unitatea de invatamant si totodata, in termeni reali, cinci minute de la momentul in care au inceput cursurile in scoala, fiecare diriginte va avea tabelul cu elevii prezenti, cei absenti, elevii intarziati", a explicat secteratul de stat in Ministerul Educatiei, Oana Badea.

O alta noutate anuntata de Badea la Suceava este introducerea orei de lectura pentru elevii din clasele I-VIII, tot incepand din anul scolar viitor.