Se da urmatoarea situatie: lucrez pe proiecte, cu contracte punctuale, pe perioade determinate. Pentru fiecare contract, angajatorul plateste darile la stat: somaj, pensie si asigurare medicala. Daca am o problema de sanatate si vreau sa ma duc la medicul de familie, medicul ma trimite sa aduc adeverinta cum ca imi sint platite asigurarile. Daca cer adeverinta, nu primesc pe motiv ca, nefiind contract pe perioada nederminata, nu imi poate elibera asa ceva. Asta in conditiile in care, dupa cum ziceam, angajatorul mi-a platit asigurarea la stat. Sau cazul celor ce lucreaza in presa, unde unii angajatori platesc doar pe drepturi de autor si inca mai fug de plata CAS-ului, deci lipsa asigurare, scrie Alex Mihaileanu pe blogul Subiectiv.

Si ajungem in a doua situatie, care e de-a dreptul aberanta. Am o durere crunta de cap, de abia reusesc sa-mi tirii picioarele pina la farmacie. Am toleranta maxima la ibuprofen, deci 85% dintre analgezicele din farmacii nu-mi folosesc la nimic. In acelasi timp, Ketonalul imi provoaca o alergie crunta, verisoara cu moartea. Singurul cu care-mi trece durerea de cap e Algocalminul, care se da pe reteta. Prin urmare, oricit as ruga la farmacie, n-o sa mi se dea. Intre timp, durerea de cap se acutizeaza.

La medicul de familie, dupa reteta, nu pot sa merg, ca nu-mi da - ca, deh, nu pot sa-i duc adeverintp de asigurat. Deci, eu ce fac? Cum procedez ca sa scap de durerea de cap? Si cine e vinovat daca, in timp ce trec strada de la farmacie spre casa, lesin in mijlocul drumului de durere, iar un sofer nu ma vede si da cu masina peste mine, de ma omoara? Soferul, care poate nu se astepta sa treaca unul strada pe unde nu-i trecere de pietoni? Medicul de familie, ca nu-mi da reteta daca n-am dovada asigurarii? Farmacistul, ca nu mi-a dat Algocalmin si, din cauza asta, am lesinat in drum? Ministerul, ca a elaborat o reglementare idioata?

Comenteaza pe blogul Subiectiv.