Cu mare tam-tam a fost inaugurat in Afumati primul China Town din Romania. A participat premierul, a fost laudata investitia si au fost lansate invitatii pentru viitor. Cum arata insa complexul comercial in spatele fastului ceremonios?

Doua vanzatoare, in asteptarea clientilorFoto: Hotnews

Cum vii dinspre Bucuresti, dupa podul din comuna Voluntari rasare pe partea stanga - peste toate casele si celelalte firme - o pancarta uriasa ce semnalizeaza intrarea in primul China Town romanesc.

Dar, o data invins traficul, vizitatorul centrului comercial realizat 100% din investitii chineze poate incepe sa caute un loc de parcare in spatiul generos pus la dispozitie soferilor. Mii de magazine au fost anuntate la inaugurarea oficiala la care a participat si premierul Emil Boc. 95% dintre ele ar fi fost cumparate deja, restul ar fi de inchiriat, conform Camerei de Comert si Industrie romano-chineze.

Dar inauntru... surpriza! In halele promovate intens de maestrul Florin Piersic bate vantul. La prima vedere, nici 10% din magazine nu sunt amenajate. Altele sunt in curs de amenajare. Pe unele vitrine sunt deja lipite afise "De vanzare sau inchiriat".

Din echipamentele obligatorii in dotarea unui magazin lipsesc deocamdata casele de marcat. Preturi inca nu sunt afisate. Putinii vanzatori spera la afaceri en-gros, nicidecum nu se bazeaza pe clienti persoane fizice. Iar multi dintre patroni au si alte magazine in deja celebrul "Dragon Rosu".

China Town de Romania from Laurentiu Diaconu-Colintineanu on Vimeo.