Olimpicii romani au cucerit 12 medalii (patru de aur, sase de argint si doua de bronz) la a XVII-a editie a Olimpiadei Internationale Pluridisciplinare Tuymaada, desfasurata in perioada 13-20 iulie, in Irkutsk (Yakutia, Siberia Orientala), scrie edu.ro. Medaliile au fost obtinute la toate cele patru probe ale concursului: informatica, matematica, fizica si chimie.

Rezultatele pe discipline

  • Matematica: o medalie de aur - Dan Danaila (clasa a XI-a/Colegiul National "Vasile Alecsandri" din Galati) si doua medalii de argint: Viorel Andrei Bud si Horia Petru Nicolaescu, ambii elevi in clasa a IX-a la Liceul International de Informatica Bucuresti.
  • Chimie: o medalie de aur - Andreea Onofrei (clasa a X-a/Liceul International de Informatica Bucuresti), o medalie de argint - Maria Cezara Lozneanu (clasa a XI-a/Colegiul National "Costache Negruzzi" din Iasi) si o medalie de bronz obtinuta de Mara Ioana Iesanu (clasa a X-a/Colegiul National "Roman Voda" din Roman, judetul Neamt).
  • Informatica: o medalie de aur - Daniel Posdarascu (clasa a IX-a/ Liceul International de Informatica Bucuresti), o medalie de argint - Mihai-Alexandru Dusmanu (clasa a X-a/Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti) si o medalie de bronz - Silviu Emil Popescu (clasa a X-a/Colegiul National "Grigore Moisil" din Bucuresti).
  • Fizica: o medalie de aur - Dan Cristian Andronic (clasa a X-a/Liceul International de Informatica Bucuresti) si doua medalii de argint - Mihai Racoreanu (clasa a XI-a/Colegiul National "Vasile Alecsandri" din Galati) si Sebastian Florin Dumitru (clasa a X-a/Liceul International de Informatica Bucuresti).

La Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada 2011 s-au inscris peste 130 de concurenti din Federatia Rusa, Yakutia, China si Romania.

Tot luna aceasta, elevii romani au obtinut 15 medalii (intre care doua de aur) la Olimpiada balcanica de informatica, desfasurata la Bistrita. Detalii si rezultate complete aici.