Consiliul Superior al Magistraturii s-a sesizat din oficiu, vineri, cu privire la apararea independentei procurorilor DNA si a dispus efectuarea de verificari prin Inspectia Judiciara, in urma declaratiilor facute de procurorul sef al DNA, Daniel Morar, care a acuzat presiuni ale politicienilor asupra anchetatorilor in dosarul in care este implicat ministrului Mediului, Laszlo Borbely.

"Avand in vedere declaratiile domnului Daniel Morar, procuror-sef al DNA, in legatura cu afirmatiile unor lideri politici, in conformitate cu dispozitiile art. 30 alin. 1 din Legea nr. 317/2004, Consiliul Superior al Magistraturii s-a sesizat, de indata, din oficiu cu privire la apararea independentei procurorilor DNA si a dispus efectuarea de verificari prin Inspectia Judiciara de pe langa Plenul CSM", se arata intr-un comunicat al CSM difuzat vineri.

CSM sustine ca "exprimarea de catre clasa politica a unor opinii in legatura cu dosare aflate in lucru poate constitui o imixtiune in activitatea magistratilor".

"Pe cale de consecinta, Consiliul Superior al Magistraturii recomanda reprezentantilor clasei politice sa manifeste rezerva si atitudine ponderata in exprimarea opiniilor referitoare la instrumentarea unor cauze aflate in lucru de catre judecatori si procurori", se arata in comunicatul CSM.