Traian Basescu ii confera istoricului si politologului Vladimir Tismaneanu Ordinul National pentru Merit, in grad de Mare Ofiter, potrivit unui decret semnat de seful statului si publicat, joi, in Monitorul Oficial.

Potrivit decretului semnat de Traian Basescu, acordarea respectivei distinctii luiTismaneanu are in vedere o propunere a presedintelui Institutului Cultural Roman si este motivata de eforturile depuse de politolog pentru promovarea democratiei, relateaza Agerpres.

'La implinirea varstei de 60 de ani, in semn de apreciere deosebita a prestigioasei activitati profesionale, pentru eforturile sustinute in promovarea democratiei din Romania, presedintele Romaniei decreteaza: se confera Ordinul National pentru Merit in grad de Mare Ofiter domnului profesor Vladimir Tismaneanu', se arata in decretul publicat in MO.

Vladimir Tismaneanu este profesor de stiinte politice la Universitatea Maryland si a fost presedintele Comisiei prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania intre aprilie 2006 si aprilie 2007, dupa care a devenit presedintele Comisiei Prezidentiale Consultative pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania.