Absolventii claselor a VIII-a pot afla de astazi, 12 iulie, la ce liceu au fost admisi. Ministerul Educatiei a publicat rapoartele finale integrale ale primei repartizari computerizate in liceele de stat din toata tara. Potrivit datelor finale, specializarile aflate in topul preferintelor elevilor sunt Matematica-informatica de la Colegiul National "Mihai Viteazul" si Economic de la Colegiul Economic "Virgil Madgearu", ambele din Bucuresti.

Admitere liceu 2011Foto: Ministerul Educatiei

Click aici pentru Rezultate admitere liceu 2011 - Rapoartele finale ale primei repartizari computerizate

Topul specializarilor pe tara

Topul specializarilor pe tara

Foto: Admitere.edu.ro

Primele 3 specializari din tara, in ordinea ultimei medii de admitere, sunt:

  • Matematica-informatica bilingv, engleza de la Colegiul National "Sf. Sava" din Bucuresti - 9,94
  • Matematica-informatica bilingv, engleza de la Colegiul National "Fratii Buzesti" din Craiova -  9,88
  • Stiinte ale naturii bilingv, engleza de la Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta - 9,86.

Liceul aflat pe primul loc in clasamentul celor mai mari medii de admitere este Colegiul National "Sfantul Sava" din Bucuresti, unde media ultimului admis a fost 9,60.

111.506 (58,14%) dintre candidati au fost declarati admisi la prima optiune exprimata, in timp ce numarul candidatilor repartizati la una din primele 3 optiuni a fost de 152.823 (79,68%). Judetele cu cei mai putini elevi nerepartizati sunt Buzau si Tulcea (cu 10, respectiv 11 elevi nerepartizati).

  • Din 193.894 elevi care au depus optiuni, au fost repartizati 191.783.

2.111 candidati nu au putut fi repartizati deoarece au completat prea putine optiuni in fisa de admitere (1,09% din total). Acestia mai au o sansa la urmatoarea repartizare, programata in data de 22 iulie.

Incepand de astazi, 12 iulie, toti elevii care au absolvit clasa a VIII-a isi pot vedea rezultatele admiterii la liceu pe site-ul http://admitere.edu.ro/. Potrivit calendarului Admiterii la liceu 2011, miercuri, 13 iulie, se vor afisa si in scoli listele complete cu absolventii repartizati la liceu. Pe 15 iulie, fiecare liceu va publica lista candidatilor repartizati la aceasta unitate de invatamant, iar pe 15 iulie-25 iulie are loc depunerea dosarelor de inscriere la scolile la care candidatii au fost repartizati.

Candidatii care nu participa la prima repartizare computerizata sau nu sunt repartizati vor putea completa fisele de optiuni intre 14 iulie si 19 iulie. Cea de-a doua etapa de repartizare computerizata a candidatilor va avea loc in 22 iulie, iar depunerea dosarelor intre 23 si 25 iulie.

Cea de-a treia repartizare computerizata va avea loc intre 5 si 7 septembrie. Numarul total de locuri pentru admiterea in clasa a IX-a in invatamantul preuniversitar de stat in municipiul Bucuresti pentru anul scolar 2011-2012 este de 16.525, potrivit Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, transmite Agerpres.