Un politist care se afla in misiune pe DN 7, in localitatea hunedoreana Ilia, a fost agresat de un sofer din Constanta care fusese oprit in trafic pentru ca depasise neregulamentar o coloana de masini, transmite Agerpres. Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Hunedoara a precizat ca sferul i-a rupt camasa agentului de politie, provocandu-i leziuni la maini.

Potrivit informatiilor, soferul de 33 de ani, aflat la volanul unei masini de lux, a fost oprit de echipajul de la Politia Rutiera Hunedoara. Dupa ce politistii i-au comunicat sanctiunile ce vor fi aplicate impotriva sa, inclusiv retinerea permisului de conducere, soferul a devenit recalcitrant.

IPJ Hunedoara a precizat ca "barbatul a proferat amenintari la adresa politistilor si a sarit in spatele unuia dintre agenti, rupandu-i camasa si provocandu-i leziuni la ambele maini".

Politistii au reusit sa-l imobilizeze si sa-l duca la sediul IPJ Hunedoara. "Oamenii legii au sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Deva in vederea efectuarii cercetarilor sub aspectul savarsirii infractiunii de ultraj'', a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Hunedoara, inspector Bogdan Nitu.

Soferul a fost retinut pentru 24 de ore, el urmand sa fie prezentat Judecatoriei Deva. Procurorii propun arestarea sa preventiva.