Rezultatele finale ale Bacalaureatului 2011, sesiunea iunie-iulie, au inceput sa fie afisate la avizierele scolilor unde elevii au sustinut BAC-ul. In cursul serii, notele complete obtinute de elevi dupa solutionarea contestatiilor vor fi afisate online si de Ministerul Educatiei.Vezi in articol cum a modificat solutionarea contestatiilor - procentul de promovabilitate a examenului, pe judete.

Citeste si:

Harta este actualizata pe masura ce apar informatii.

Nota: Procentele marcate in paranteze reprezinta rata de promovabilitate inregistrata inainte de solutionarea contestatiilor

Alba: Promovabilitatea a crescut cu 1,33 puncte procentuale

In urma rezolvarii contestatiilor la examenul de Bacalaureat in judetul Alba, promovabilitatea a crescut de la 38,45% la 39,78%. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar al Judetului Alba, aproape 60 de elevi au promovat examenul de Bacalaureat dupa solutionarea contestatiilor, informeaza Agerpres.

Arges: Promovabilitatea a crescut cu mai putin de un procent dupa verificarea contestatiilor

Promovabilitatea a crescut de la 36,41 la 37,14%, potrivit inspectorului scolar general al ISJ Arges, profesor Gabriel Bratu, citat de Mediafax.

"In 103 cazuri notele au crescut de la mai putin de 5 la peste 5, in 25 de cazuri notele au scazut sub 5, iar dintre cei aproape 300 de elevi de la unitatile scolare din Stefanesti, Stalpeni, Costesti si Pitesti, cu promovabilitate ￯zero￯ o parte au facut contestatii, cei cu medii mai apropiate de cea de trecere, dar niciunul nu a fost declarat promovat dupa contestatii. Pe judet, promovabilitatea la bacalaureat a crescut cu 0,73 la suta dupa verificarea lucrarilor contestate, care s-a realizat intr-un centru de evaluare din Valcea", a declarat seful ISJ Arges.

Bihor: Promovabilitatea a crescut cu 1,7 puncte procentuale

Rezultatele finale ale Bacalaureatului 2011, sesiunea iunie-iulie, au condus la majorarea promovabilitatii in judetul Bihor cu 1,7 puncte procentuale. Dupa solutionarea contestatiilor, rata de promovabilitate in Bihor a crescut la 52,08%, de la 50,38, potrivit Mediafax.

Bistrita-Nasaud: Promovabilitatea la Bacalaureat a crescut cu 2,44 puncte procentuale, dupa contestatii

Solutionarea contestatiilor la Bacalaureat 2011, in sesiunea iunie-iulie, a dus la majorarea procentului de promovabilitate cu 2,44 puncte procentuale, in Bistrita-Nasaud. Rezultatele examenelor de BAC aratau o promovabilitate de 41,92%, inainte de depunerea contestatiilor. Dupa rezolvarea acestora, rezultatele finale arata o promovabilitate de 44,36%, potrivit Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Bistrita-Nasaud, Anamaria Leuca, a anuntat ca au fost depuse in total 1.553 de contestatii. Din acestea, in cazul a 197 de lucrari au fost modificate notele acordate initial de comisiile de examinare.

Braila: Promovabilitatea a crescut cu mai putin de jumatate de procent ajungand la 56,34%

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat a crescut, in judetul Braila, cu mai putin de jumatate de procent, dupa rezolvarea contestatiilor, ajungand la 56,34 la suta.

Potrivit inspectorului scolar general adjunct al Insectoratului Scolar Judetean (ISJ) Braila, Romeo Mocanu, in judet s-au afisat rezultatele contestatiilor, diferenta dintre procentul de promovabilitate initial si cel final, fiind foarte mica, de doar 0,33 la suta, informeaza Mediafax.

Buzau: Promovabilitate mai mare cu 1,08 puncte procentuale, dupa rezolvarea contestatiilor

Procentul de promovabilitate a crescut in judetul Buzau cu 1,08, dupa rezolvarea contestatiilor. Inspectorul general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Buzau, Mariana Davidescu, a declarat pentru Agerpres ca "procentul de promovabilitate a crescut de la 53,20%, la 54,28%", dupa rezolvarea contestatiilor.

Este "un procent multumitor, avand in vedere exigentele examenelor din acest an'', a precizat Mariana Davidescu. Potrivit acesteia, peste 40 de absolventi au primit note de promovare dupa rezolvarea contestatiilor, dar peste 1.700 de elevi urmeaza sa se prezinte la examenele din luna august.

Caras-Severin: Promovabilitatea a crescut cu 1,38 puncte procentuale dupa contestatii

Promovabilitatea la examenul de Bacalaureat a crescut in judetul Caras-Severin cu 1,38 puncte procentuale, in urma solutionarii celor peste 900 de contestatii. Dupa recorectarea lucrarilor, procentul celor care au fost declarati admisi a crescut la 26,2%, de la 24,82%, potrivit Agerpres.

Cluj: Promovabilitatea a crescut cu 0,84 puncte procentuale, dupa contestatii

Un numar de 773 de contestatii au fost solutionate prin majorarea notei la Bacalaureat, din totalul celor 2.354 depuse in judetul Cluj. In urma analizarii contestatiilor, promovabilitatea din judet a crescut cu 0,84 puncte procentuale, de la 54,07% la 54,91%, potrivit Agerpres.

Constanta: Promovabilitatea la Bacalaureat a crescut cu 0,4 puncte procentuale

Gradul de promovare la examenul de Bacalaureat a crescut, in judetul Constanta, de la 57,6% la 58% dupa solutionarea contestatiilor. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean, Gabriela Costea, a declarat pentru Agerpres ca rezultatele vor fi afisate la centrele de examinare in aceasta dupa-amiaza.

Aproape 3.000 de contestatii au fost depuse dupa rezultatele obtinute la Bacalaureat, in judetul Constanta, iar cei mai multi dintre elevi au fost nemultumiti de notele obtinute la limba si literatura romana si la matematica.

Covasna: Promovabilitatea a crescut cu 1,63 puncte procentuale

Rezultatele finale ale Bacalaureatului 2011, sesiunea iunie-iulie, arata dupa solutionarea contestatiilor ca procentul de promovabilitate a crescut in judetul Covasna cu 1,63 puncte procentuale, de la 44,29% la 45,92%. Doar 32 din cele 866 de contestatii depuse de elevii covasneni care au picat Bacalaureatul au fost admise de comisia de reexaminare, transmite Agerpres.

Examenul de bacalaureat a fost sustinut de 1.977 de elevi, dintre care au fost declarati admisi 908. Dupa rezolvarea contestatiilor, alti 32 de elevi au fost declarati admisi. Elevii de la liceele cu predare in limba maghiara au obtinut note mai bune decat cei de la liceele cu predare in romana, potrivit Agerpres.

In ansamblu, promovabilitatea la liceele teoretice a fost de aproape 80%, in timp ce la grupurile scolare a fost de circa 17%, fiind scoli la care au trecut examenele de bac doar unul sau doi candidati.

Dambovita: Promovabilitatea in judet a crescut cu 0,5% la 35,5% / Inca 28 de elevi au promovat examenul

In judetul Dambovita 28 de elevi au promovat Bacalaureatul in urma rezolvarii celor peste 1.250 de contestatii depuse, iar rata de promovare in judet a crescut cu doar 0,5%, de la 35% la 35,5%. In urma contestatiilor, la nivelul judetului Dambovita, 731 de elevi au obtinut note mai mici, in timp ce 733 s-au ales cu nota marita. Dintre acestia insa doar 28 au reusit sa atinga pragul de promovare, informeaza Agerpres.

In urma procesului de recorectare, situatia de la Liceul Auto din Targoviste, acolo niciun candidat nu a reusit initial sa promoveze, a ramas neschimbata.

Dolj: Promovabilitatea a ajuns la 40,84%

Un numar de 75 de elevi din judetul Dolj, care au contestat notele pe care le-au obtinut la probele scrise ale bacalaureatului, au reusi sa promoveze examenul dupa recorectarea lucrarilor, in timp ce 71 de absolventi au primit note mai mici. Procentul promovabilitatii in judetul Dolj a crescut de la 39,74 la 40,84 la suta, informeaza Mediafax.

Din cele 444 de note modificate, 71 au fost in minus, iar 373 au fost pe plus. Dintre cele 373 pe plus numai 75 de elevi au reusit sa promoveze Bac-ul dupa recorectare", a declarat Cerasela Cremene.

Gorj: Promovabilitatea a crescut cu 0,86 puncte procentuale

Rezolvarea contestatiilor la sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului 2011 a adus 47 de medii de trecere, in Gorj. Procentul de promovabilitate la nivelul judetului Gorj a crescut cu 0,86 puncte procentuale, de la 34,95% inainte de rezolvarea contestatiilor, la 35,81% - rezultat final al examenelor de Bacalaureat 2011 in acest judet, transmite Gorj Exclusiv.

Solutionarea contestatiilor a lasat neschimbata situatia la Grupul Scolar din comuna Bustuchin, unde in continuare niciun elev nu a promovat examenele de Bacalaureat 2011 in sesiunea iunie-iulie.

Harghita: Procentul de promovabilitate a crescut cu peste 3% pana la 67,41%

Dupa rezolvarea contestatiilor examenului de Bacalaureat, procentul de promovabilitate a crescut, in judetul Harghita, de la 64,03% la 67,41%. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean Harghita, au fost contestate 1.295 de lucrari si in urma recorectarii nota a ramas neschimbata la 852 dintre ele si s-a modificat la 443 de lucrari.

Totodata, in cazul a 73 de lucrari notele au scazut, iar la 370 au crescut. Au fost elevi care, initial, nu au promovat Bacalaureatul, dar care au obtinut note de trecere, dupa recorectare, insa reprezentantii Inspectoratului Scolar nu au putut preciza numarul acestora, informeaza Agerpres.

Hunedoara: Promovabilitatea a crescut cu 0,22 puncte procentuale

Rezultatele finale ale Bacalaureatului 2011, sesiunea iunie-iulie, arata ca 810 note au fost modificate in urma solutionarii contestatiilor, in Hunedoara. Dintre acestea, 265 de note au crescut, potrivit Mediafax. Inspectoratul scolar general din judetul Hunedoara, Alexandru Lautaru, a declarat ca in judet s-au inregistrat 2.010 contestatii la examenul de bacalaureat, iar in urma solutionarii acestora un numar de 1.200 de note au ramas nemodificate. Procentul de promovabilitate la Bacalaureat a crescut in Hunedoara cu 0,22 puncte procentuale, de la 38,5% la 38,72%.

Ialomita: Promovabilitatea la examen a crescut cu aproape un procent la 41,09%

Promovabilitatea la Bacalaureat in judetul Ialomita, dupa rezolvarea contestatiilor, a crescut cu 0,91%, de la 40,18% la 41,09%. Desi aproape o mie de elevi au contestat rezultatul obtinut la examen, in urma reevaluarii lucrarilor au fost admisi doar 22 de candidati, noteaza Agerpres.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Scolar Judetean Ialomita, la sesiunea din aceasta vara s-au inscris 2.673 de elevi, prezentandu-se la examen 2.429, noua dintre ei fiind eliminati. Dintre cei 2.420 de elevi ramasi in examen, doar 976 au fost admisi in prima sesiune a Bacalaureatului.

Iasi: A 13-a medie de 10, dupa recorectarea lucrarilor / Promovabilitatea a crescut cu 1,18 puncte procentuale

Rezultatele finale ale Bacalaureatului 2011, sesiunea iunie-iulie, dupa solutionarea contestatiilor, arata ca promovabilitatea a crescut cu 1,18 puncte procentuale, de la 41,9% la 43,08%. Totodata, recorectarea lucrarilor a mai adus o medie de 10 la Bacalaureat. Astfel, numarul elevilor din judet care au terminat BAC-ul cu 10 este de 13, potrivit Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, citat de Agerpres.

Cea de a 13-a nota de 10 situeaza Colegiul ''Costache Negruzzi'' din Iasi in fruntea clasamentului liceelor din judet. Camelia Gavrila, directorul Colegiului 'Costache Negruzzi', a declarat pentru Agerpres ca eleva a contestat nota obtinuta la proba de Matematica, la care a obtinut initial 9,60.

In judetul Iasi au fost prezenti in examenul de Bacalaureat 6.326 de candidati, dintre care 2.652 au fost declarati admisi inainte de contestatii.

Mures: Promovabilitatea a crescut cu 0,75 puncte procentuale

Rezultatele finale ale Bacalaureatului 2011, sesiunea iunie-iulie, arata ca promovabilitatea a crescut in Mures cu 0,75 puncte procentuale, de la 45,56% la 46,31%. In aceste conditii, 40 de elevi din judetul Mures au reusit sa promoveze examenul urma solutionarii contestatiilor. La Grupul Scolar din Band promovabilitatea a ramas zero, potrivit Mediafax.

Inspectorul scolar general al judetului Mures, Dumitru Matei, a declarat pentru Mediafax ca a discutat cu o parte dintre directorii celor noua scoli unde s-a inregistrat o rata de promovabilitate scazuta, sub zece la suta, inclusiv cu cel de la Grupul Scolar din Band, unde niciun elev nu a promovat examenul, nici macar dupa contestatii, si ca nu crede ca se impun masuri de genul demiterii acestora.

Olt: Promovabilitate mai mare cu aproape un punct procentual

Rezultatele finale ale Bacalaureatului 2011, sesiunea iunie-iulie, au adus o promovabilitate mai amre cu un procent in judetul Olt. Inspectorul scolar general din judetul Olt, Mariana Gheorghe, a declarat pentru Agerpres ca promovabilitatea la examenul de Bacalaureat a crescut de la 54,26% la peste 55%.

Prahova: Promovabilitatea a crescut cu 0,35 puncte procentuale dupa contestatii

Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat 2011, sesiunea iunie-iulie, arata ca procentul de promovabilitate a crescut cu 0,35 puncte procentuale, in judetul Prahova. In cadrul solutionarii contestatiilor, 354 de lucrari dintre cele 3.449 de teze supuse procesului de reverificare au fost admise, a declarat inspectorul scolar general Gheorghe Borovina, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, promovabilitatea din judetul Prahova a ajuns astfel la 45%, de la 44,65% cat era inainte de recorectarea lucrarilor. Dintre cele peste 3.000 de lucrari care au fost recorectate de comisii din Bucuresti, 1.126 au fost la Limba romana, 1.263 la Matematica, 493 la Biologie, 120 la Fizica, 164 la Geografie, 107 la Chimie si 91 la Istorie.

Salaj: Promovabilitate majorata cu 0,36 puncte procentuale

Noua elevi care nu obtinusera initial medie de trecere la Bacalaureat 2011, in sesiunea iunie-iulie, au promovat examenul dupa solutionarea contestatiilor. Inspectorul general scolar din Salaj, Ioan Abrudan, a declarat ca promovabilitatea a crescut de la 58,66% la 59,02%, transmite Agerpres.

Potrivit Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, "au fost admise 192 de contestatii dintr-un total de 659. Ca urmare a solutionarii contestatiilor, noua elevi au promovat examenul, iar restul au obtinut note mai mari sau mai mici decat cele initiale".

Sibiu: Promovabilitate mai mare cu 0,22 puncte procentuale

Rezultatele finale ale Bacalaureatului 2011, sesiunea iunie-iulie, au adus dupa solutionarea contestatiilor o majorare a promovabilitatii in judetul Sibiu de 0,22 puncte procentuale. 19 elevi au reusit sa promoveze examenul, dupa contestatii, procentul de promovabilitate crescand de la 53,1 la 53,32, potrivit inspectorului scolar general al judetului Sibiu, Constantin Gorun, citat de Mediafax.

Tulcea: Rata de promovabilitate a examenului a crescut de la 37,18% la 38%

Doar 16 absolventi de clasa a XII-a din judetul Tulcea au promovat Bacalaureatul dupa ce au contestat notele obtinute in urma examenului. Inspectorul general scolar Doru Caprita a declarat vineri pentru Agerpres ca in aceste conditii rata de promovabilitate a examenului a crescut de la 37,18% la 38%.

Valcea: Promovabilitatea a crescut cu 3,33 puncte procentuale

Rezultatele finale ale Bacalaureatului 2011, sesiunea iunie-iulie, au dus la majorarea promovabilitatii in judetul Valcea cu 3,33 de puncte procentuale. Dupa solutionarea contestatiilor, promovabilitatea a crescut de la 55,88 la 59,21%, potrivit Mediafax.

Vaslui: Promovabilitatea a crescut cu 1,02 puncte procentuale, dupa contestatii

Procentul de promovare la examenul de Bacalaureat in urma rezolvarii contestatiilor a crescut la nivelul judetului Vaslui cu 1,02 puncte procentuale, de la 43,27% la 44,29%. Din primele date ale Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui, cele mai multe cresteri de nota s-au inregistrat la limba romana, iar cele mai multe scaderi, la matematica si biologie, transmite Agerpres.

Din cele peste 1.300 de contestatii depuse, in urma recorectarii, care s-a efectuat la Cluj, au fost inregistrate modificari ale notelor, atat in plus, cat si in minus, la un numar total de 432 de lucrari. Astfel, 300 de note au crescut, iar pentru 132 de contestatii au fost date note mai mici decat cele acordate initial.

Vrancea: Promovabilitatea a crescut cu 1,17 puncte procentuale

Rezultatele finale ale Bacalaureatului 2011, sesiunea iunie-iulie, au dus la o majorare a promovabilitatii in judetul Vrancea cu 1,17 puncte procentuale. Astfel, dupa rezolvarea contestatiilor, promovabilitatea la BAC a crescut de la 38,73% la 39.9%, potrivit Mediafax.