Locuitorii din Sibiu au de suferit din cauza unei invazii de musculite agresive, care si-au facut aparitia miercuri, odata cu incalzirea vremii, transmite Agerpres. Fenomenul s-a produs in contextul in care, in ultimele patru luni, a crescut tot mai mult numarul capuselor. Printre cauzele aparitiei insectelor se numara incalzirea vremii, precum si faptul ca Primaria nu a mai facut dezinsectia in municipiu in ultimii patru ani.

Dr. Ioan Pentea, purtatorul de cuvant al Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, a declarat: "Si noi am observat in zona sediului nostru o invazie de musculite mai mari si mai multe decat de obicei si aparitia unor furnici mai mari. Deocamdata nu stim cauza aparitiei acestora, fiind posibil ca si diferentele mai mari de temperatura de la o zi la alta sa favorizeze aceasta invazie, insa o cauza este lipsa dezinsectiei din oras', a precizat, miercuri, pentru AGERPRES, dr. Ioan Pentea, purtatorul de cuvant al Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor.

Daniela Costa, purtator de cuvant al Primariei Sibiu, a afirmat ca ultima dezinsectie a fost facuta in Sibiu in 2007. Primaria nu a reusit sa ia nicio masura impotriva invaziei insectelor in ultimii patru ani, din lipsa banilor, conform explicatiilor oficiale: "Primaria a reusit sa faca ultima dezinsectie in anul 2007. De atunci pana in prezent nu s-au facut lucrari de dezinsectie, din lipsa alocarii banilor. Ultimii ani au insemnat reduceri bugetare, ceea ce a dus la lipsa fondurilor pentru dezinsectie. In acest an exista prevazuta suma de 63.900 de lei, iar lucrarile vor incepe cel mai probabil de saptamana viitoare".

Invazia de musculite creeaza deocamdata doar disconfort sibienilor.

In schimb, din cauza capusele, 430 de persoane au fost nevoite sa apeleze la ajutorul medicilor de la Urgenta Spitalului Clinic Judetean.