Rezultatele obtinute de elevi la examenele din sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului 2011 au inceput sa fie afisate la avizierele liceelor unde absolventii au sustinut probele. Primele afisari au avut loc duminica la ora 10:00, iar pana la ora 12:00 toate liceele din Bucuresti vor afisat listele cu notele, potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu, citat de Agerpres. Pe Internet, rezultatele intarzie sa apara. In afara rezultatelor obtinute de elevi din promotii anterioare, Ministerul Educatiei nu a mai publicat pana la aceasta ora niciun rezultat.

  • UPDATE: La Grupul Scolar Gheorghe Asachi din Bucuresti au promovat BAC-ul 2 elevi din 251
  • La Colegiul National Spiru Haret din Capitala, promovabilitatea este de 100%
  • La Colegiul Tehnic de Posta si Telecomunicatii din Bucuresti: au promovat 18 elevi din 332
  • La Liceul Teoretic Grigore Moisil din Bucuresti - au picat 6 elevi din 354

Potrivit calendarului examenelor publicat de Minister, rezultatele la toate liceele din tara vor fi afisate duminica pana la ora 16:00, la avizierele fiecarei unitati scolare in care a fost sustinut examenul. Contestatiile vor fi depuse luni, 4 iulie, intre orele 08:00 - 12:00, iar solutionarea acestora se va realiza in perioada 5 - 7 iulie. Afisarea rezultatelor finale are ca termen limita data de 8 iulie.

Inscrierea candidatilor pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat se va face intre 11 si 15 august, iar evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala la limba romana va avea loc in zilele de 22 si 23 august. Intre 22 si 24 august vor fi evaluate competentele de comunicare la limba materna, in zilele de 23 si 24 august - la limba de circulatie internationala, iar in zilele de 25 si 26 august - evaluarea competentelor digitale.

Probele scrise vor incepe in data de 29 august cu cea de limba si literatura romana, care va fi urmata in 30 august de cea la limba materna si in 31 august, de proba obligatorie a profilului. In data de 2 septembrie va avea loc proba la alegere a profilului si a specializarii.

Afisarea rezultatelor se va face in 4 septembrie pana la ora 16,00 si tot in aceeasi zi vor putea fi depuse contestatiile. Rezultatele finale vor fi afisate in data de 7 septembrie.

Citeste si: