Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a afirmat ca eliminarea de la bacalaureat a peste 600 de candidati nu este "deloc fericire", adaugand ca Romania se poate "insanatosi" daca sistemul educational furnizeaza oameni care stiu ca rezultatele se obtin prin munca, onestitatate si ca frauda nu e o solutie.

Daniel Funeriu a declarat, sambata seara, intr-o conferinta de presa la Cluj, ca in mandatul sau lucrurile se fac serios si sistematic si ca el este un om care nu accepta frauda, potrivit Mediafax.

"La examenul de bacalaureat si-au facut treaba cadrele didactice, si-au facut treaba corectorii, si-a facut treaba Ministerul Educatiei. Nu trebuie sa facem confuzie intre mijloacele pe care le utilizam si scopul in care utilizam aceste mijloace. Eliminarea de la bacalaureat a 661 de candidati, dublu fata de anul trecut, nu este deloc fericire. Ceea ce este important e ca Romania nu se poate insanatosi decat prin adevar, decat daca sistemul educational furnizeaza an de an oameni care stiu ca rezultatele se obtin prin perseverenta, prin munca, prin onestitate si ca frauda nu este o solutie. In mandatul meu, lucrurile se fac serios, sistematic. Nu sunt un om care sa accepte frauda, nu sunt un om obisnuit cu frauda", a spus Funeriu.

Ministrul a precizat ca are un sentiment de "disconfort major", cand vede "comentatori politici angajati de unele posturi de televiziune care se lauda in direct si la o ora de varf ca au fraudat bacul la Fizica".

Ministerul Educatiei a inregistrat 661 de eliminari la prima sesiune a bacalaureatului din 2011, candidatii dati afara de la test pentru frauda nemaiputand sustine examenul in toamna acestui an si nici in vara anului viitor.

Funeriu a participat, sambata seara, la festivitatea de absolvire a studentilor de Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) "Iuliu Hatieganu" din Cluj-Napoca.

"Pentru ca suntem intr-o atmosfera de sarbatoare si pentru ca zilele astea se discuta foarte mult public, as dori sa va spun ca, privindu-va, uitandu-ma la voi, orice confuzie de gen este imposibila. Voi faceti parte genului excelent", a spus ministrul Educatiei.