Proiectul de lege care prevede eliminarea locurilor cu taxa la universitatile de stat a fost adoptat tacit de Camera Deputatilor, a anuntat marti in plen presedintele acestui for, Roberta Anastase, potrivit Agerpres. Camera a adoptat tacit acest proiect de lege in conditiile in care termenul de 22 iunie stabilit pentru dezbatere si vot final a fost depasit. Proiectul de lege merge acum la Senat, care este for decizional.

Actul normativ initiat de parlamentarii PDL Catalin Croitoru si Petru Filip, care vizeaza modificarea Legii 1/2011 a educatiei nationale, stipuleaza ca in institutiile de invatamant superior de stat invatamantul este gratuit pentru cifra de scolarizare aprobata anual de Guvern.

Proiectul mentioneaza ca in ceea ce priveste universitatile particulare, invatamantul este cu taxa, iar cuantumul este stabilit de Consiliul de Administratie sau de Senatul universitar conform prevederilor Cartei universitare.

Legea mai prevede ca raportul dintre numarul studentilor scolarizati intr-o promotie, la un program de studiu, si cel al cadrelor didactice titulare nu poate fi mai mare de 40 la 1, atat la universitatile de stat, cat si la cele particulare.

Citeste si: