Secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Oana Badea, a declarat, vineri, la Alba Iulia, ca s-au primit solicitari pentru decalarea inceperii anului scolar de la 15 la 1 septembrie, dar ca parerile sunt impartite, fiind necesar un dialog la nivelul societatii civile, transmite Mediafax.

Aceasta a recunoscut ca parerile privind aceasta problema sunt impartite, afirmand ca a primit semnale pentru sustinerea masurii de incepere a anului scolar la 1 septembrie din partea Consiliului National al Elevilor, dar si din partea cadrelor didactice.

"Am auzit, am dialogat si am primit toate semnalele trimise de societatea civila legat de structura anului scolar. Nemultumirea majora era legata de cat de lunga este vacanta de primavara, de cat de lunga e vacanta de iarna si de momentul in care incepe scoala si se termina scoala", a spus Badea.

Aceasta a adaugat ca ministerul a primit si propuneri care nu pot fi aplicate, precum cea a unei organizatii turistice care propunea ca scoala sa se termine in 15 mai si sa nu inceapa inainte de 15 septembrie.

Secretarul de stat in Ministerul Educatiei a sustinut ca modificarea datei de incepere a anului scolar ar afecta zona turistica pentru ca astfel ar disparea pachetele turistice pentru perioada 1 - 15 septembrie.

"Sa incepem la 1 septembrie presupune o reconciliere la nivelul intregii societati pentru ca sa incepi scoala la 1 septembrie inseamna ca o bucata destul de consistenta din beneficiarii unor programe turistice 1-15 septembrie nu mai exista pe piata. Si asta inseamna un alt fel de reconciliere care nu depinde numai de o decizie la nivelul Ministerului Educatiei. Credem ca acest pas il putem face doar prin dialog", a spus Oana Badea.