Fostul secretar general al MAI, Laurentiu Mironescu, a fost eliberat, in noaptea de miercuri spre joi, din arestul Politiei Capitalei. "Sunt multumit de decizia justitiei. Am incredere ca justitia isi face datoria. Le multumesc tuturor celor care au stat langa noi, langa familia mea", a spus Mironescu la eliberarea sa din arest. Mandatul de arestare preventiva pentru 29 de zile a lui Laurentiu Mironescu a expirat la miezul noptii.

Completul de cinci judecatori al ICCJ a decis, in 31 mai, mentinerea in arest preventiv a fostului secretar general in MAI Laurentiu Mironescu si a altor 27 de inculpati din dosarul privind contrabanda din portul Constanta.

Instanta a respins recursul acestora la decizia prin care au fost arestati preventiv pentru 29 de zile, la propunerea procurorilor anticoruptie. Decizia ICCJ este definitiva.

Laurentiu Mironescu a declarat, atunci, in instanta, ca functia pe care a ocupat-o in MAI a venit ca o oferta din partea ministrului Traian Igas, care i-ar fi spus sa abandoneze activitatea politica si sa se dedice exclusiv activitatii din minister.

Laurentiu Mironescu a declarat, in 31 mai, in fata judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ca nu a intervenit niciodata intr-o situatie privind activitatea din vami si ca nu-i cunoaste pe ceilalti inculpati din dosar cu exceptia a doua-trei persoane pe care le-a cunoscut in situatii particulare, oferind exemplul unui fost coleg de liceu.

"Mi-am dorit functia de director al Portului Constanta dupa ce am pierdut un loc in colegiul Constanta la alegerile din 2008. Deoarece situatia mea politica a fost una de marginalizare, nu am primit sustinere pentru ocuparea functiei de director al portului, deoarece se crease o prapastie intre pozitia mea politica si factorii de decizie", a adaugat Mironescu.