Negocierile in formatul "5+2" privind reglementarea conflictului transnistrean care au avut loc marti, la Moscova, au esuat, anunta Jurnal.md.

Pozitia inflexibila a delegatiei de la Tiraspol nu a permis adoptarea unei decizii in acest sens pina la sfirsitul rundei de negocieri, precizeaza Jurnal.md, care nu citeaza insa nicio sursa.

"Participantii au convenit sa suspende runda de la Moscova pentru a purta consultari aditionale si vor reveni la discutii in capitala rusa intr-o perioada apropiata", potrivit sursei citate.

Delegatia Republicii Moldova a reiterat ca obiectivul principal al procesului de negocieri in format oficial il constituie elaborarea statutului juridic special pentru regiunea transnistreana cu respectarea suveranitatii si integritatii teritoriale a Republicii Moldova, in cadrul frontierelor recunoscute in plan international.

Delegatia Republicii Moldova a fost condusa de vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov. La negocieri au mai participat delegatii din Transnistria, Rusia, Ucraina si OSCE. Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii au fost prezente in calitate de observatori.

Negocierile in formatul "5+2" fusesera stopate in anul 2006, cand partea transnistreana a refuzat sa mai participe la discutii din cauza noilor reguli de export a marfurilor de pe teritoriul separatist, impuse de Moldova si Ucraina.