Intre PDL si UDMR exista in acest moment puncte de vedere diferite in privinta proiectului reorganizarii administrativ-teritoriale, dar pana la urma se va gasi o solutie comuna astfel incat coalitia de guvernare sa nu se rupa, a declarat, luni, prim-vicepresedintele democrat liberal Sorin Frunzaverde, inaintea sedintei BPN: "Sunt puncte de vedere diferite care pot fi armonizate si cred ca va exista pana la urma o solutie comuna in asa fel incat coalitia sa nu se rupa". Sorin Frunzaverde a mai anuntat ca proiectul de lege privind statutul minoritatilor va fi adoptat prin asumarea raspunderii Guvernului pana la sfarsitul actualei sesiuni parlamentare.

Intrebat daca varianta asumarii raspunderii Guvernului pe legea privind statutul minoritatilor a fost discutata in coalitie, acesta a raspuns ca este o varianta de luat in calcul: "Asa am si stabilit practic ca va trece statutul minoritatilor pana la sfarsitul acestei sesiuni parlamentare".

In ceea ce priveste reorganizarea administrativa, Sorin Frunzaverde spune ca acest subiect va fi discutat marti, la Cotroceni: "Sunt negocierile care vor avea loc la Presedintie cu partidele si dupa aceea evident vom discuta si in coalitie. In aceasta dimineata nu am discutat problema reorganizarii teritoriale la coalitie. Am discutat pe marginea proiectului privind statutul minoritatilor si a prioritatilor legislative in aceasta perioada scurta pana la terminarea sesiunii parlamentare".

Despre declaratia presedintelui UDMR Kelemen Hunor, potrivit caruia minoritarii maghiari ar putea recurge la miscari de strada in situatia adoptarii proiectului reorganizarii teritoriale in varianta sustinuta de PDL, Sorin Frunzaverde nu crede "ca lucrurile stau asa de grav":"E o declaratie care evident ca vorbeste despre o anumita atmosfera in acea zona. Nu cred ca lucrurile stau asa de grav. Coalitia functioneaza in continuare si nu cred ca vom asista la o asemenea situatie".