Lucratorii vamali din Vama Portile de Fier I au intensificat, sambata, controalele pentru a preveni introducerea in Romania a produselor de origine animaliera, in urma depistarii in zona de nord a Serbiei a unei epidemii de antrax, anunta Agerpres. Seful Biroului Vamal Mehedinti, Titu Netoiu, a declarat pentru ca bagajele fiecarei persoane care tranziteaza frontiera romano-sarba sunt verificate, astfel incat sa se evite intrarea in tara a carnii si a altor produse procesate din aceasta.

''Operatiunile de import-export de carne la granita cu Serbia se efectueaza numai prin Vama Stamora-Moravita. In concluzie nu exista riscul achizitionarii industriale de carne prin Vama Portile de Fier I'', a precizat Titu Netoiu.

Potrivit sursei citate, pana in prezent nu s-a inregistrat niciun caz in care vreo persoana sa fi incercat sa treaca prin frontiera cu carne sau produse derivate din aceasta.

''In vama functioneaza si un punct de control sanitar al Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Mehedinti care poate interveni daca in bagajele calatorilor s-ar depista produsele supuse interdictiei de a fi introduse in tara'', a incheiat seful Biroului Vamal Mehedinti.