Un elev de gimnaziu din Bacau a fost inscris, simultan, in acest an scolar, la doua scoli si in clase de varsta diferite, fara ca nimeni sa se sesizeze si sa ia vreo masura, intr-un caz fara precedent inregistrat in invatamantul bacauan, relateaza Agerpres. Cristinel Gabriel S. a fost declarat repetent al clasei a V-a la scoala "Alexandru cel Bun" din municipiu si a absovit clasa a VI-a la scoala din localitatea Luncani, in comuna Margineni, la marginea vestica a Bacaului.

Conducerile celor doua scoli si Inspectoratul scolar judetean isi paseaza raspunderea, afirmand ca vinovati in acest caz sunt parintii copilului.

Agerpres scrie ca, la sfarsitul anului scolar trecut, elevul a fost declarat repetent al clasei a V-a de catre scoala "Alexandru cel Bun" din municipiul Bacau. Elevul a fost reinscris, automat, de aceasta institutie de invatamant bacauana pentru repetarea clasei in anul scolar 2010 - 2011.

Parintii copilului, suparati pe decizia corpului profesoral si fara a mai informa conducerea respectivei scoli, au ales sa-l inscrie, la inceputul anului, la scoala din Luncani, insa, direct in clasa a- VI-a, pe care elevul a reusit sa o promoveze zilele trecute.

Profesoara Camelia Stamate, directoarea scolii "Alexandru cel Bun", a declarat ca ar fi aflat despre dorinta familiei elevului de a urma cursurile la Luncani, la cativa kilometri de casa, dar ca a asteptat o adresa din partea acelei scoli prin care sa i se ceara, conform legii, acordul de transfer si situatia matricola a copilului: "In opinia mea, lucrurile sunt clare, nu era grija mea sa am grija lui. Nu inteleg cum de a fost inscris daca nu avea cererea de transfer. Scoala din Luncani trebuia sa ia legatura cu mine, printr-o adresa oficiala ori, pana in momentul de fata, nu mi-au cerut situatia lui scolara. Cui s-o trimit? Toate scolile stiu regulamentul. Conform legii el ramane elevul nostru, pentru ca scoala Luncani nu mi-a solicitat foaia matricola si nici nu a facut cerere de transfer. Eu il astept la amanare in vara. Este elevul nostru si are dreptul sa-si incheie situatia scolara".

Conducerea scolii "Alexandru Piru" din Margineni, la care este arondata structura din Luncani, motiveaza ca "scaparea este un efect al comasarii institutiilor de invatamant din comuna, decisa de Inspectoratul Scolar Judetean Bacau de la inceputul anului".

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Bacau afirma ca nu stia nimic despre aceasta situatie.