Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" SA a anuntat ca, incepand de vineri, 17 iunie 2011, patru trenuri Rapide vor parcurge distanta intre Bucurest Nord si Constanta in 2 ore si 50 de minute. In plus, "din 15 iulie, in urma angajamentului constructorilor care desfasoara lucrari de reabilitare pe tronsonul Bucuresti - Constanta, durata calatoriei spre si dinspre litoral, in acest sezon estival, va fi de 2h si 30 de minute pentru cele patru trenuri Rapide", informeaza compania.

Reducerea duratei calatoriei intervine dupa finalizarea lucrarilor de reabilitare pe 48,4 km de cale ferata, de pe tronsonul Bucuresti - Constanta, intre statiile Branesti - Fundulea (firul II) - 12,2 km, Fundulea - Sarulesti (firul II) - 11,6 km, Dor Marunt - Dragos Voda (firul II) - 18,3 km si Perisoru - Jegalia (firul II) - 6,3 km.

"Odata cu finalizarea lucrarilor de reabilitare pe cele patru sectiuni de cale ferata, durata calatoriei a patru trenuri Rapide (R 983, R 985 Bucuresti Nord - Constanta si R 982, R 984 Constanta - Bucuresti Nord) va fi de aproximativ de 2h si 50 de minute, incepand din 17.06.2011, cu o ora mai putin, comparativ cu luna iunie a anului trecut", precizeaza compania.

CN CFR SA spune ca "in prezent, lucrarile de reabilitare continua pe sectiunile Sarulesti - Lehliu - Dor Marunt si Dragos Voda - Ciulnita - Perisoru, unde circulatia trenurilor se va desfasura doar pe un singur fir".

"Din 15 iulie a.c., in urma angajamentului constructorilor care desfasoara lucrari de reabilitare pe tronsonul Bucuresti - Constanta, durata calatoriei spre si dinspre litoral, in acest sezon estival, va fi de 2h si 30 de minute pentru cele patru trenuri Rapide, care vor circula fara oprire in statiile de cale ferata din parcurs", spune CN CFR SA.